Zoet en bitter bij jeugdteams; ‘vliegende start’, noppenruil en koppositie bij senioren

Op een gezellig drukke zondag maakten onze twee jeugdteams op eigen tafels van alles mee. De eerste thuisdag sinds tien maanden proefde voor Jeugd 1 zoet vanwege een 4-1 zege en smaakte bitter door een 5-0 nederlaag. Jeugd 2 verdedigde zijn koppositie met succes door TTCV 2 met 3-2 af te troeven. Vrijdagavond was het met een overwinning, een remise en twee dunne verliesbeurten best een oké competitieronde voor onze seniorenteams.

Jurre won twee keer tegen TTCV.

Als supervisor van het door moeders gevormde BarTeam en coach van beide jeugdteams kwam Kees Derksen in onze eigen zaal ogen, handen en adviezen tekort. Maar uiteindelijk was hij helemaal te spreken over de positieve balans die Jeugd 1 en 2 presenteerden. “Ze hadden samen veel plezier en speelden prima”, vatte hij de drie ontmoetingen samen.
Jeugd 1 kreeg het tegen TTCV 1 niet cadeau, maar leverde wel een keurige 4-1 zege af. Jurre Stegehuis bleef knap ongeslagen, jeugd-clubkampioen Ole Brochard verraste door te tekenen voor het ene verliespartijtje.
Later op de dag was er voor hetzelfde duo weinig eer te behalen tegen ATTC, dat via de 0-5 zege de leiding nam in 1A. Tegen hun grotere, oudere, harder slaande en slimmer spelende tegenstanders uit Aarle-Rixtel, wist zowel Ole als Jurre het tegen dezelfde speler wel heel spannend te maken en er een vijfde game uit te slepen. In beide gevallen ging die krap met 8-11 verloren.
Ons tweede DUO-jeugdteam hield het hoofd knap boven water tegen de reserves van TTCV. Met ieder één overwinning deden Stan Bouwman en Siem Swinkels in het enkelspel niet voor elkaar onder. Zij aan zij rekenden ze in het dubbelspel met 3-0 af met hun tegenstanders. Komende zondag duelleert Jeugd 2 met TTV Valkenswaard om de koppositie. Eerder dit seizoen werd er met 3-2 verloren, maar doordat Valkenswaard een wedstrijd minder speelde, koestert onze Jeugd 2 nu een voorsprong van 2 punten.

Vliegende start
De ongeslagen Will Balvers was de ‘kopman van de dag’ bij JCV 1.

Bij JCV 1 had Will Balvers vrijdagavond een vliegende start. Bleef de teamcaptain in de eerste twee rondes nog aan de kant c.q. achter de bar, op bezoek bij Return Oss kroonde hij zich meteen tot de ‘kopman van de dag’. Met drie afgetekende overwinningen en slechts één verliesgame bleef Will ongeslagen in het enkelspel en samen met Dick van der Krabben sleurde hij ook het dubbel binnen.
Dick leverde na twee weken toekijken zijn eerste bijdrage met één overwinning. De uiteindelijke remise (5-5) leverde JCV 1 de voorlopig vierde plek in 3F op, precies genoeg om straks na een tussentijdse schifting in de ‘promotiegroep’ te mogen uitkomen.

Kapotte bal

Op bezoek bij TTV Veldhoven leek JCV 2 op een stevige oorwassing af te stevenen, maar na een 5-0 achterstand knokten onze reserves zich nog tot 6-4 terug. De kentering werd ingezet na een onderbreking door een kapotte bal, waarna Peter Vullings en Rob van Kasteren het vastgelopen schip vlot trokken.

Roeland Hendricks: afscheid van noppen.

Na een intermezzo van vier weken verraste Rob aangenaam met twee overwinningen en ook Peter kwam twee keer tot winst. Roeland Hendricks kwam steeds net tekort voor zijn eerste seizoenszege, waarna hij besloot afstand te doen van de noppen op zijn batje. “Daardoor kan het alleen maar beter worden”, voorzag adviseur Peter, die met een goed gevoel op weg ging voor een rijtoer van drie weken door Portugal.

Ongeslagen duo

Gedragen door een nog ongeslagen duo en secondanten die hun steentje bijdragen, mag JCV 3 zich na drie 7-3 overwinningen op rij koploper van 6E noemen. Op bezoek bij Maashorst 5 in Uden wisten Lineke Kooyman en John van Iersel hun 100%-score te handhaven. Kees Derksen zorgde voor het zevende punt.

Lineke Kooyman kan nog steeds bogen op een score van 100%.

Door verrassend verlies van Never Despair (7-3 bij Hooghei) koestert ons derde team na drie competitieronden een voorsprong van 4 punten op de equipe uit Den Bosch, die komende vrijdag op eigen tafel de volgende tegenstander is.

Rode lantaarn
Raz Aldebis

Ons vierde team had in een rechtstreeks gevecht met ROTAC’82 de kans om de rode lantaarn achter te laten in Rossum. Tot en met het dubbelspel zat dat er na overwinningen van Johan van de Nieuwenhuizen (sr), Raz Aldebis en in het dubbelspel ook dik in (1-3), maar vervolgens moest JCV 4 tot de slotpartij wachten op het volgende succesje.
Door de tweede enkelzege van Raz kwam 6-4 er als eindscore uit. Die twee punten verschil scheiden hekkensluiter JCV 4 nu ook van ROTAC. Aanstaande woensdagavond is de ongenaakbare koploper TTCV al de volgende tegenstander.