‘Zo hoog mogelijk’, maar ook diploma’s voor trainingsgroepje van Zorgpark Vught

Al tientallen jaren streven we bij JCV ‘Zo hoog mogelijk spelen’ na. Maar gelijktijdig predikt onze club ook het uitgangspunt dat niemand wordt uitgesloten en iedereen dus welkom is. Die basisregel geldt al vanaf onze oprichting en sinds we als JCV de naam ‘Wijkpunt Schoonveld’ mogen dragen, proberen we aan onze maatschappelijke functie nóg meer kracht en inhoud te geven.
Om ons sociale gezicht te laten zien, zijn we onder meer vertegenwoordigd in het uitgebreide ‘beweegprogramma’ van MOVE Vught en leveren we onze bijdrage aan het Lokale Sportakkoord. Daarin hebben sport- en beweegaanbieders, zorg, welzijn, onderwijs, overige maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken gemaakt over hoe zij de zes ambities voor en/of met sport & bewegen in Vught kunnen realiseren. ‘Inclusief sporten en bewegen’ is één van die ambities en die houdt in, dat ook mensen met een beperking de kans moeten krijgen om aan sport en bewegen te doen.

De trainers Peter (rechts) en Kees aan de slag met spelers van Zorgpark Vught.

Zorgpark Vught
Sinds februari is Peter Vullings daarom samen met Kees Derksen aan de slag met een enthousiast groepje van vijf personen die na een clinic vanuit Zorgpark Vught bij JCV werden aangemeld. Zij maken er een waar feestje van op de woensdagochtend.
De deelnemers mogen proberen plastic bekers van de tafel te meppen en leerden daarmee gericht slaan. En zo waren er veel meer uitdagende vormpjes om op een speelse en toegankelijke manier kennis te maken met de basisvaardigheden van tafeltennis.
Eerste stapje
Afgelopen woensdagmorgen beleefden drie van de deelnemers hun eerste hoogtepunt achter de tafeltennistafel. In onze zaal waarin de feestverlichting brandde, kregen ze het JCV Tafeltennisdiploma uitgereikt omdat ze het eerste stapje naar een ‘echte tafeltennisser’ hadden gezet. Het moment werd luister bijgezet met een stuk taart en wat andere lekkernijen.

Diploma's op tafel
Diploma’s, taart en andere lekkernijen voor de geslaagden.

“We hebben enorm plezier met deze fanatieke spelers”, zei Peter Vullings. In juni gaat hij weer een clinic geven op Zorgpark Vught en dan hoopt hij nog meer mensen enthousiast te maken voor een bezoekje aan JCV’s Wijkpunt Schoonveld. “Zeker te weten dat dan weer nieuwe talenten komen bovendrijven.”
Zonder geluid
Het groepje leergierigen van Zorgpark Vught is overigens niet het enige bijzondere gezelschap dat zijn weg naar ons Wijkpunt heeft gevonden. Op donderdagavond ontfermt onze hoofdtrainer Rudi van der Schoot zich over enkele spelers die hun weg in tafeltennis moeten vinden zonder het overbekende ping-pong te kunnen horen.