Nog nét geen polonaise bij eerste team; zes man ongeslagen en ‘pas’ de tweede van Wendy

Zes van de zeven hoofdrolspelers van afgelopen vrijdagavond. Wendy (midden) wordt geflankeerd door John, Xiang, Henk, Johan en Rob (vlnr), die – net als ontbrekende Marcel Verhoeven – allen ongeslagen bleven.

Op de vrijdagavond en de zaterdagmiddag van de derde competitieronde beleefden we als club talrijke momenten die we hier als ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ (GTST)-momentjes zullen benoemen. Ons eerste had in Rotterdam een GT-moment met zijn tweede opeenvolgende zege (4-6) en gaat met een goed gevoel het vrije carnavalsweekend in. Vrijdagavond vulden zes van de twaalf spelers het Goede Tijden-moment in door ongeslagen te blijven, twee van de twaalf beleefden Slechte Tijden door op 0 te blijven staan en één speelster zorgde met haar tweede voorjaarszege voor ’n punt waarop zowel GT als ST van toepassing kan zijn.

Met zijn vastheid dreef Jordi van der Schoot alledrie zijn Rotterdamse tegenstanders tot wanhoop.

In een sfeerloze Rotterdamse zaal voerden Goede Tijden zaterdagmiddag bij JCV 1 de boventoon bij het treffen met Twenty One-Up. Winnen bij de geroutineerde nummer twee van de derde divisie C is immers een prettige opsteker. Na afloop smaakte het teamhapje dan ook best oké en 26 euro aan parkeergeld werd (knarsetandend) weggeslikt. Maar toch gaf de 4-6 ook geen totale voldoening.
Kernbegrippen
Daarbij was ‘routine’ het kernwoord richting Artem Zeziulin, terwijl het bij zowel Jordi Jordi van der Schoot als Thy Visser draaide om het begrip ‘vastheid’. Jordi dreef alledrie zijn tegenstanders tot wanhoop met zijn vastheid. Thy kwam die ‘vastheid’ juist tekort om zijn debuut in JCV 1 – naast zijn bejubelde eerste zege (in zijn eerste enkelspel) – wat extra luister bij te zetten.
Artem belichaamde in Rotterdam het Slechte Tijden-moment voor JCV 1. Tot zaterdag won hij vijf van zijn zes enkelspelen, bij 21-Up stelde hij met één zege en twee zware verliespartijen danig teleur. “Sorry, ik wil nu niets over mezelf zeggen”, had Artem na afloop de pee in. “Hij komt nog routine tekort, maar speelde redelijk”, oordeelde trainer/coach Rudi over de pas 17-jarige Ukraiener.
Dankzij de 4-6 in de havenstad en voor het eerst op ‘oorlogssterkte’ liep JCV 1 twee punten in op de nummer 2 van het klassement. Dat biedt perspectief voor het team dat handhaving als doel heeft gesteld. Ons eerste loopt net voor het vrije carnavalsweekend echter nog geen polonaise, maar na een weekje rust en na de wedstrijd tegen hekkensluiter Alexandria (25 februari, weer in Rotterdam) is daar mogelijk meer aanleiding voor.

Wendy Han (voorheen Chen) liet vrijdag haar tweede zege in deze voorjaarscompetitie noteren.

Mondjesmaat
Wie Wendy Han op dinsdag ziet trainen en haar bij wedstrijden ziet inspelen, kan er nauwelijks met de pet bij dat ze haar onmiskenbare talent in wedstrijden zo mondjesmaat laat zien. Wendy boekte vrijdagavond pas haar tweede zege in deze voorjaarscompetitie en hoewel dat een verdubbeling was van haar totaal in de najaarsronde, mag dat zowel een GT- als ST-momentje heten. Goede Tijden omdat het in ieder geval winst was, Slechte Tijden omdat het na negen partijen pas de tweede was voor onze voormalige ‘speelster van het jaar’ die een van de mooiste speelstijlen bij JCV binnenbrengt.
‘Wendy’s tweede’ was daarmee van alles wat en bovendien kon ze er een nederlaag van JCV 3 niet mee voorkomen. Zelfs een hattrick van Rob van Kasteren hielp niet tegen Maashorst, dat het dubbelspel met de hakken over de sloot (-7, 9, 10, 10) mee naar Uden nam en JCV 3 achterliet op de voorlaatste plek in 4E. De middenmoot is echter binnen handbereik.

Henk Wentink

Even schrikken
Voor onze reserves was het vrijdag alleen maar Goede Tijden. Van een aanval op de koppositie kon tegen Taverbo geen sprake zijn, temeer omdat het Boxtelse team met slechts twee man aantrad en JCV 2 drie punten cadeau deed. Desondanks was het even schrikken doordat Dick van der Krabben de eerste partij moest inleveren, maar daarna gaf JCV 2 niks meer weg. Xiang handhaafde zijn 100%-score en ook Henk Wentink bleef ongeslagen. Met de 9-1 zege handhaafden onze reserves hun leidende positie in 4F, maar Kruiskamp zit hen op de hielen.
In 5G streed JCV 4 voor wat het waard was, maar een minimaal nodige 7-3 zege om met het bezoekende Meppers op de ranglijst van stuivertje te wisselen kwam er niet; 5-5. John van Iersel kroonde zich weer tot kopman door ongeslagen te blijven en samen met Lineke Kooyman won hij ook het dubbelspel. Lineke bracht het vijfde punt binnen.

In JCV 5 staat Johan van den Nieuwenhuizen nog op 100%.

Op eigen tafel hield JCV 5 behoorlijk huis door Never Despair 15 met 9-1 kansloos te laten. Alleen Rudy Sasabone moest één keer buigen. Johan van den Nieuwenhuizen bleef voor de tweede keer op rij ongeslagen en ook Marcel Verhoeven liet zich niet aftroeven. Samen wonnen ze ook het dubbel.
JCV 5 gaat op kop in 7D maar kan zich nog lang niet rijk rekenen. Heerewaarden, dat vrijdag met ‘n man minder niet verder kwam dan 5-5 tegen nummer 3 Kruiskamp, hijgt JCV 5 in de nek. Één puntje is het minimale verschil.