‘Zeker een trotse voorzitter’ bij Novo3

Het zal wel een onschuldige redactionele keuze zijn geweest om ‘That was yesterday’ te laten klinken als intro voor het gesprek met onze voorzitter. Maar misschien was die evergreen van Foreigner ook wel een plaagstootje van Novo3 aan het adres van Siebren van der Zee en ‘zijn’ JCV, dat ‘oude tijden zo graag wil laten herleven’. Hoe ‘That was yesterday’ ook bedoeld was, de presentatoren hintten nergens op en Siebren keek nauwelijks achterom maar had de volle focus op de toekomst. De JCV-voorzitter zat zaterdagochtend bij Novo3 ‘zeker een trots man’ te zijn.

Voor degenen die zich regelmatig in De Zaal vertonen of via onze website meekrijgen wat er bij JCV speelt, had onze voorzitter tegenover de presentatoren Ans de Man en Erik Overman zegge en schrijve één nieuwtje te melden. Afgelopen week keerde Rudi van der Schoot terug als trainer van JCV. Begin deze eeuw was Rudi al trainer van JCV’s jeugd- en seniorenselectie. Hij vertrok vanwege een meningsverschil over de bestuurlijke sportieve koers en boekte vervolgens successen met clubs in Eindhoven en Veldhoven. Bij JCV krijgt Rudi komend seizoen de leiding over de jeugdtrainingen op maandag en woensdag.
Bekende zaken
Voor het overige waren het bekende zaken die Siebren te berde bracht in het kwartier dat hem bij Novo3 was gegeven: onze jeugd is verviervoudigd, bij JCV gaat tafeltennis weer op 1 komen, op de dinsdagavond zien we steeds meer gezichten, oud-leden keren terug en het niveau is al aardig opgekrikt.
JCV wil in januari weer een seniorenteam in de landelijke competitie, ‘onze’ Artem is een cadeautje dat we ook maatschappelijk begeleiden en die graag de spil van JCV 1 wil zijn. De Zaal is ons grote voordeel. Het speelgedeelte is in topconditie en omdat we officieel benoemd zijn tot Wijksteunpunt van Schoonveld, zullen we andere delen van onze zaal moeten upgraden.
Lekkere citaten
Het kon allemaal niet nieuw of verrassend klinken, maar een aantal citaten uit de mond van onze ‘zeker trotse voorzitter’ vloog wel lekker door de ether. In volgorde van hierboven genoemde onderwerpen:

“Het enthousiasme van bestuurslid TZ Peter Vullings (en de jeugdtrainers) heeft aanstekelijk gewerkt op de jeugd.”
“JCV wil ‘tafeltennis en prestatie’ uittrekken boven ‘gezelligheid’. Dat is geen wijziging in het dna van JCV. Het is bij JCV altijd al ‘tafeltennis op 1’ geweest, we hebben alleen een periode achter ons waarin dat minder zichtbaar was.”
“Er is al wel een omslag merkbaar. De jeugdgroep groeit en de jeugdtrainingen hebben we over meer momenten moeten verdelen. Ook op bijvoorbeeld de dinsdagavond loopt de zaal vol. We zien steeds meer nieuwe gezichten, bekende oud-leden komen weer eens kijken en keren terug omdat ze niet alleen de bekende JCV-gezelligheid weer ervaren. Ook het niveau is aardig opgekrikt. Kom maar eens kijken op de dinsdagavond!”
“Artem Zeziulin is een 17-jarig talent dat vijf keer per week traint en leeft voor tafeltennis. Hij is heel dankbaar dat JCV hem sportief begeleidt en dat René Vorstenbosch hem maatschappelijk bijstaat. Rond hem willen we een team bouwen dat dispensatie krijgt om in januari op landelijk niveau uit te komen. Lukt dat niet, dan hebben we Artem in ieder geval geholpen in een voor hem heel moeilijke periode.”
‘Weer helemaal meetellen’
“In 2025, als JCV 75 jaar bestaat, willen we weer helemaal meetellen. Regionaal, provinciaal en hopelijk zelfs landelijk. Komende januari dus al met JCV 1, maar daarna vooral met ook een of meer jeugdteams in de landelijke competitie.”
“Onze trainings- en wedstrijdzaal is er helemaal klaar voor. In samenwerking met onze sponsorcommissie – en hopelijk met wat subsidie van de gemeente – willen we onze zaal verder upgraden. We moeten de kleedkamers vernieuwen, de routing moet anders, de inrichting kan beter.”
“De sneltreinvaart waarin alles is gebeurd, heeft veel tijd gekost en heeft me verrast. Sinds het nieuwe bestuur is aangetreden, heeft dat geen moment stilgezeten. Ook niet in de vakantie.”

Op de achtergrond wordt That was yesterday weer ingestart.
But today life goes on//No more hiding in yesterday//Cause yesterday’s gone
wordt gezongen in die evergreen van Foreigner.
‘Goodbye yesterday!’ zingt een luisteraar mee, terwijl de volle focus op citaten over de toekomst van JCV ligt.