Leden van Verdienste – Kees en Peter – sluiten De Zaal weer af; robijnen en gouden jubilaris

Op de ALV van gisteravond (vrijdag 26 mei) zijn twee leden in het bijzonder in de schijnwerpers gezet. Kees Derksen en Peter Coppens werden benoemd tot Lid van Verdienste. Met de daarbij behorende oorkonde kregen onze twee zaalbeheerders het eerbetoon dat hen toekomt.

Onze zaalbeheerders Peter Coppens (l) en Kees Derksen werden vrijdagavond benoemd tot Lid van Verdienste.

Kees Derksen werd geprezen als iemand die vrijwel dagelijks bij de club te vinden is en altijd voor JCV klaarstaat. Hij is behalve zaalbeheerder ook (jeugd)trainer en gastheer van ons Wijkpunt. Daarnaast begeleidt hij scholieren van het Maurick College die bij ons komen kennismaken met JCV en tafeltennis. Kees is ook actief als competitiespeler.
Peter Coppens dankt de eretitel om wat ‘zijn prijsbewustheid, zijn degelijke werk en vaak goede adviezen’ werd genoemd. In de vorige eeuw was hij al lid van de barcommissie en ook volgde ‘Pietje’ Wim van der Sande op na zijn vorige periode als penningmeester. “Hij is altijd en al heel lang bereid om alles op orde te krijgen”, luidde één van de aanbevelingen voor zijn benoeming.
Samenwerking
“Kees en Peter werken goed samen en vullen elkaar aan. Het is mooi om ze hier samen te kunnen eren”, luidde het juryrapport aan het adres van de twee nieuwste Leden van Verdienste. Beiden waren persoonlijk aanwezig, maar alleen m.b.t. Kees was dat geen verrassing. Daarom mocht hij zowel de bloemen als een oorkonde in ontvangst te nemen. “Het werd tijd”, zei hij met een kwinkslag die vooraf ging aan welgemeend applaus van de aanwezige leden.
Peter moest het nog doen zonder oorkonde, want zijn aanwezigheid verraste iedereen. ‘Peer’ zou gaan staan stampen, rocken en zich weer jong gaan voelen bij een muziekfestijn, maar omdat dat werd op geannuleerd, deelde hij de bloemen met z’n maatje Kees en krijgt hij z’n welverdiende oorkonde op een nader te bepalen moment.
Rijtje van tien
Het intern geëerde duo maakte nog op dezelfde avond duidelijk waarom hen het eerbetoon meer dan toekomt: zij sloten De Zaal samen af nadat iedereen ‘hun’ foyer al had verlaten. Met hun benoeming scharen Kees en Peter zich in een rijtje Leden van Verdienste dat inmiddels tien namen telt. Dick van der Krabben, John van Iersel, Peter van der Zee, Toine van der Krabben, Lineke Kooyman, Jeanette Huizinga, Joop van Doremalen en Eddie van Doorn gingen hen voor. De laatste twee mogen tevens de titel ‘Erelid’ dragen.

Coby van de Lee en Dick van der Krabben.

Jubilarissen
De uiting van waardering van het clubbestuur aan het adres van beide beheerders was het verrassende – want geheimgehouden – hoogtepunt van de avond. Bijzonder was verder de huldiging van twee jubilarissen. Hoewel ze verklapte eigenlijk al langer lid te zijn en ook competitie te hebben gespeeld, mocht Coby van de Lee officieel haar robijnen lidmaatschap vieren (40 jaar). Dick van der Krabben, die zich op 7 januari 1973 – de 23ste verjaardag van JCV – als lid meldde, werd in het zonnetje gezet vanwege zijn gouden clubjubileum (50 jaar). Dick begon met tafeltennis bij Never Despair, richtte ook nog een eigen club op, maar kort daarna maakte hij dus de wijze beslissing om naar JCV over te stappen en er niet meer weg te gaan. Zowel Coby als Dick kreeg van voorzitter Siebren van der Zee de JCV-clubspeld overhandigd.
Hamerstukken
De andere onderdelen van de Algemene Ledenvergadering (ALV) vlogen als hamerstukken door het officiële ALV-gedeelte en die snelheid kwam ten goede aan de rest van de avond. Dankzij het vlotte verloop kon namelijk ruimschoots de tijd worden genomen voor ons traditionele dubbeltoernooi.
Na twee opeenvolgende ‘clubtitels’ voor Johan van den Nieuwenhuizen (jr)/Eddie van Doorn(sr), werd het vaandel overgenomen door een ander duo. Over de bijzonderheden en wetenswaardige details van het dubbeltoernooi 2023 brengen we later verslag uit. Hebben de favoriete koppels de verwachtingen kunnen waarmaken?