Wisselend succes, ‘sterke’ ontmoeting, DUO’s met ontzag in eerste ronde najaarscompetitie

De eerste competitieronde zit erop en helaas: voor onze zes competitieteams sloeg de balans naar de verkeerde kant door.
Met twee overwinningen (6-4 en 7-3) en twee vette nederlagen (9-1 en 10-0) was er vrijdagavond wisselend succes bij de senioren. Twee dagen later toonden onze jeugdteams in de DUO-competitie iets te veel ontzag voor de tegenstander en wat te weinig zelfvertrouwen waardoor er twee nipte (2-3) nederlagen werden genoteerd. De ‘sterkste’ ontmoeting deed zich voor aan de oevers van rivier de Moezel.

Ole in Veghel
Ole Brochard zondagochtend in actie voor Jeugd 1. Broer Lars bedient het telbord.

Het verste nieuws voorop, dus eerst de jeugd. Twee teams van twee man traden voor de vuurdoop van het DUO-seizoen samen aan in Veghel en hoewel een overall-winst er net niet in zat, werden daar hoopgevende resultaten behaald. Jeugd 1 redde het net niet tegen Stiphout 2, terwijl Jeugd 2 dezelfde score liet noteren tegen Valkenswaard 1.
Respect
Jeugd 1 toonde wat te veel respect voor de bekenden van Stiphout, die in de Table Stars-periode nog werden geklopt. De broers Ole en Lars Brochard deden voor elkaar weinig onder en wonnen ieder één keer, terwijl het dubbelspel met 10, 7 en 7 verloren ging. “Ze moeten proberen het spel meer zelf te maken, de tegenstander naar achteren drukken”, luidde het advies van coach Peter.

Jort in Veghel
Jort aan service in Veghel.

Onder leiding van coachvader Eric de Visser had ook Jeugd 2 een bevredigende start, maar met name bij de DUO’s debuterende Stan Bouwman overheersten de zenuwen. Jort de Visser liet mooi spel zien en won één enkelpartij en samen maakten ze er adembenemend spannend dubbel van dat met 20-18 in de vijfde game over de streep werd getrokken; 2-3.
Bijzondere ontmoeting senioren
De meest bijzondere ontmoeting van het weekend vond niet plaats achter de wedstrijdtafel maar achter dinertafeltennis van een hotel aan rivier de Moezel. Dat treffen was een gevalletje ‘once in a million times’ en is daardoor leuker om het seniorenovericht mee te beginnen dan het memoreren van ver vooraf geplande wedstrijden in NTTB Zuidwest.

John ontmoet rené
John (links) en René troffen elkaar vrijdag bij toeval.

Wat wil het geval? Zowel John van Iersel (JCV 3) als René Vorstenbosch (JCV 4) meldde zich af voor de apotheose van de najaarscompetitie en zonder van elkaars plannen te weten liepen ze elkaar vrijdag tegen het lijf. Bij een uitstapje langs de Moezel hieven ze het glas en daar maakte John een selfie van twee ‘uitvallende JCV’ers’. “Het is toch wel heel sterk hè dat je elkaar daar dan treft!”, vond ook de fotograaf.

Simon
Simon bleef ongeslagen.

Boegbeeld
Met drie overwinningen én z’n bijdrage aan winst van het dubbelspel (met Xiang Han) was Simon Schoones vrijdag het boegbeeld bij JCV 1. Hoewel hij die hoofdrol aan zijn ranking – veruit de hoogste van 3F – ook wel verplicht was, moest hij het in de altijd lastige derde klasse Zuidwest nog wel ‘even’ waarmaken. Dat deed hij overtuigend, zonder gameverlies. Willy van de Donk en Xiang wonnen ieder één keer. “Dat kan eigenlijk wel beter”, vond Xiang na afloop.
Onze reserves kwamen er op bezoek bij Taverbo 8 niet aan te pas. Tom Gloudemans, Roeland Hendricks en Max Rinsampessy keerden zonder één enkele overwinning terug uit Boxtel; 10-0.
JCV 4 deed het op bezoek in Oss niet veel beter. Tegen Return Oss 4 gingen Raz Aldebis, Rudy Sasabone en Johan van de Nieuwenhuizen met 9-1 onderuit. Johan redde de eer. Raz verkocht z’n huid duur, maar moest in twee enkelspelen in de vijfde game toch buigen.

Monika Coppens
Monika kwam al in de eerste ronde tot haar eerste competitiezege.

Compensatie
Ook in Oss, maar nu tegen Return 5, wist JCV 3 zich ook te redden zónder Moezel- en Rieslinggenieter John. Zijn afwezigheid werd ruimschoots gecompenseerd door Lineke Kooyman en Kees Derksen, die allebei knap ongeslagen bleven. Monika Coppens, die haar vakantie onderbrak om ons derde toch compleet aan het vertrek te krijgen, won één keer. Daarmee verloste ze zich veel sneller van de druk van de eerste competitiezege dan in een eerdere jaargang.