Vrijdag eerste thuisronde seniorenteams; JCV 1, 2, 3 en 4 gaan om 20.00 uur aan tafel

Met uitzondering van onze twee Table Stars-teams – zij beginnen zondag! – is de kop van de najaarscompetitie ’23-’24 eraf. Op vreemde bodem en achter onbekende tafels viel die start niet altijd mee. Daarom is het wel lekker dat voor onze seniorenteams vrijdagavond (22 september) de eerste volledige thuisronde op het menu staat.

batjes met geschreven tekst

Met Will Balvers en Roeland Hendricks als de aangewezen gastheren achter de bar gaan JCV 1 tot en met 4 om 20.00 uur aan tafel en dan wordt naar het zich laat aanzien een aantal pittige gerechten geserveerd.
Zo heeft het er veel van weg dat onze hoofdmacht met Taverbo 6 meteen een van de titelkandidaten voor de kiezen krijgt. De tegenstander uit Boxtel liet Irene 4 kansloos (9-1) en mag zich de eerste koploper van 3F noemen. Na de promotie van afgelopen seizoen debuteerde ons JCV 1 vorige week in 3F met een 4-6 zege op Waalwijk. Kan ons eerste team de lijstaanvoerder bedreigen of weten Xiang Han en/of Simon Schoones, Dick van der Krabben, Willy van de Donk, Hans Wagenaars en barman Will Balvers dat team misschien wel af te troeven?

Wendy in actie voor JCV Vught
Wendy Han maakt vrijdag haar opwachting in ‘Team Peter’, JCV 2.

JCV 2, ook wel ‘Team Peter’ genoemd, kwam een illusie armer uit de startblokken. Tegen Taverbo 8 werd met 10-0 verloren. Vrijdagavond maken team-naamgever/captain Peter (Vullings) en Wendy Han voor het eerst dit seizoen hun opwachting in 4G. Tom Gloudemans is de ‘derde’ man. Kunnen onze reserves zich herstellen van de eerste knauw en weten ze van zich af te bijten tegen Never Despair 8?

Weet Kees Derksen vrijdag weer ongeslagen te blijven?

Ons derde team begon hoopgevend aan het eerste deel van jaargang ’23-’24 door Return Oss 5 met 7-3 de baas te blijven. Hooghei 2, dat vorige week nog niet in actie kwam, is vrijdag de tweede opponent. Weten Lineke Kooyman en Kees Derksen weer ongeslagen te blijven? Boekt Monika haar tweede enkelzege, of wordt John van Iersel ingezet om de belangen van JCV 3 te dienen?
JCV 4 had vorige week een moeilijke start in 6F. Op bezoek bij Return Oss kwam alleen Johan van de Nieuwenhuizen (sr) één keer tot winst; 9-1. Op eigen tafel krijgt ons zesde vrijdagavond te maken met Never Despair 12, dat een 7-3 zege meenam uit de eerste ontmoeting met Kuiskamp 3. Komt Raz Aldebis weer in actie en heeft hij deze keer wat meer fortuin in de eindfase van z’n wedstrijden? Speelt Johan, Rudy Sasabone of Marcel Verhoeven? Of is René Vorstenbosch, de man in vorm in de slotfase van de vorige competitie, van de partij?
Alle vragen worden vrijdagavond vanaf 20.00 uur beantwoord op de vier Donic Waldners die Kees Derksen deze week vet- en stofvrij maakte. De Zaal is dus klaar voor de eerste thuisronde en gastheren Roeland en Will staan met de volle focus klaar als barmannen.

Vier jeugdteams
Zondagochtend komen alle vier onze jeugdteams in actie. In de DUO-competitie gaat Jeugd 1 naar Oss voor een duel met OTTC 1, Jeugd 2 gaat naar Vlijmen voor een treffen met Hooghei 1. Bij hun seizoenstart trokken beide teams vorige week net aan het kortste eind (2-3), dus gaan ze nu op jacht naar hun eerste overall-zege.
Onze twee Table Stars-teams maken zondag een begin met hun seizoen ’23-’24. Plaats van handeling is Budel, waar ttv Budilia de jonkies onthaalt voor een gezamenlijke warming-up, oerspannende en leuke wedstrijdjes en een gezamenlijk eindspel.