Vrijdag eerste thuisronde senioren, zondag eindelijk weer jeugdteam in eigen Zaal

De moeizame start van de najaarscompetitie krijgt dit weekend een hopelijk smaakvol vervolg. Het affiche is er in ieder geval voor aanwezig. Vrijdagavond vanaf 20.00 uur treden senioren JCV 1,  3 en 4 in eigen huis aan en na heel veel jaren zónder, beleven we zondagochtend de hergeboorte van een JCV-jeugdteam in eigen Zaal. Eindelijk!

Ole Brochard (links) en Jurre Stegehuis (r) vormen het JCV 1-duo dat zondag in eigen huis aantreedt tegen Valkenswaard.

Omdat het zo onverdraagzaam lang heeft geduurd voordat we weer eens een jeugdteam in eigen Zaal aan het werk konden zien in de competitie, kijken we daar eerst even op vooruit. Ons jeugdteam neemt deel aan de DUO-competitie, zoiets als het voorportaal van de ‘echte’ NTTB-competitie. Bij de DUO-competitie staan plezier en gewenning voorop, het resultaat is van ondergeschikt belang.
Desondanks vond JCV 1 het afgelopen zondag wel héél leuk om de competitie bij TTCV in Veghel met een klinkende en onbedreigde 5-0 overwinning op OTTC te beginnen. “Weet je dat we zondag alles bij elkaar maar drie of vier games hebben verloren?”, glunderde Lars Brochard woensdag tijdens de Young Stars-training. Hij en teamgenoot Jort de Visser waren oppermachtig geweest en hoewel winnen dus niet het doel is, voelde 5-0 wel lekker en maakte het trots en blij.
Aanmoedigen!
Zondagochtend komen de andere twee spelers van JCV 1 achter de tafel. Vanaf 10.00 uur en tot ongeveer 12.00 uur verdedigen Ole Brochard en Jurre Stegehuis het mooie rood/zwart van JCV. Dat doen ze tegen Valkenswaard, dat de eerste wedstrijd met 5-0 verloor en daar natuurlijk revanche  voor wil nemen.
Ole, Jurre en hun trainer/coach Peter Vullings zouden het fijn vinden als andere jeugdspelers, hun vrienden, vriendinnen, ouders, opa’s en oma’s hen komen aanmoedigen. Want support is leuk, levert extra sfeer en gezelligheid op én het leert spelertjes wennen aan de ‘druk’ van belangstelling.
Omdat zondag een speeldag in Stiphout niet kan doorgaan, hoopt het DUO van JCV 1 te mogen rekenen op veel steun. Omdat het er in de DUO-competitie best relaxed aan toegaat, mogen aanwezigen ook gewoon zelf een potje tafeltennissen. Kom dus, en laat zien wat je al hebt geleerd!

John van Iersel, Kees Derksen, Monika Coppens en Lineke Kooyman (vlnr) staan tegen PJS 3 voor een soort ‘Mini Vughts kampioenschap’.

‘Mini-Vughts kampioenschap’
De senioren zijn het allang gewend om voor eigen publiek te spelen en dan het beste in zichzelf naar boven te halen. JCV 1 zal vrijdagavond het uiterste moeten geven om van zijn eerste competitieduel in de derde klasse een succes te maken. Dick van der Krabben, Michael Keislair en een niet geheel fitte captain Peter Vullings nemen het vanaf 20.00 uur op tegen Taverbo uit Boxtel.
Het tweede team slaat deze ronde over, JCV 3 staat vrijdagavond voor een soort ‘mini-Vughts kampioenschap’ wanneer dorpsgenoot PJS 3 onze zaal aandoet. Monika Coppens, Lineke Kooyman, John van Iersel en Kees Derksen hopen zich te kunnen herstellen van het 7-3 verlies op Taverbo op de eerste speeldag. PJS 3 begon vorige week met een gelijkspel (5-5) tegen NTTV 2.
JCV 4 zal een zware kluif krijgen aan Never Despair 9. Het team uit Den Bosch won de eerste competitiewedstrijd met 8-2 van ASIO, voor onze Frits, Rudy, René, Johan en Marcel is het de vuurdoop in 6F.