Verloren zonen keren terug om JCV te helpen

Er keren wat verloren zonen terug in een poging om JCV weer iets van zijn statuur in tafeltennisland terug te geven. Dat was een lastige puzzel en kostte tijd, maar vanaf januari gaat JCV de voorjaarscompetitie in met een compleet nieuw eerste team. Ondanks vier nieuwe gezichten draagt dat team een groot JCV-stempel en heeft het óók een heel duidelijke Vughtse signatuur.
Drie van de vier spelers maakten al eerder deel uit van JCV-selecties. Ze komen terug om de club te helpen bij de uitvoering van het plan ‘Tafeltennis weer op 1’.

Jordi van der Schoot, Thy Visser, Rudi van der Schoot (coach) en Artem Zeziulin (v.l.n.r.) vormen JCV 1 dat hoopt vanaf januari in de landelijke competitie te mogen starten.

Het eerste team staat onder leiding van Vughtenaar Rudi van der Schoot, die enkele maanden geleden bij JCV terugkeerde als hoofdtrainer. Zijn zoon Jordi (26), die ruim twintig jaar geleden zijn eerste stappen als talent bij JCV zette, ruilt het Boxtelse Taverbo in voor zijn oude liefde. Ook voormalig JCV 1-speler Thy Visser (31) maakt vanaf januari weer deel uit van ons vaandelteam.
Artem maakt naam
De pas 17-jarige Ukraiener Artem Zeziulin, die het laatste half jaar werd uitgeleend aan derdedivisionist Belcrum in Breda en daar met een winstpercentage van 73% meteen naam maakte, completeert het JCV-trio. Simon Schoones is bij de NTTB aangemeld voor JCV 2 en als invaller bij de hoofdmacht. Simon traint al enkele maanden met de groep ‘gevorderden’ op dinsdagavond. Hij kwam in 2010 voor het laatst uit voor JCV 1, in de derde divisie.
JCV-getint
JCV heeft bij de NTTB de wens uitgesproken om met dit kwartet vanaf januari op landelijk niveau te gaan uitkomen. Dat is vier klassen hoger dan het niveau waarop JCV momenteel deelneemt. Voor de zekerheid is het team ook aangemeld voor de Hoofdklasse, het hoogste niveau van de afdeling Zuid-West.
Of JCV 1 de sprong naar de landelijke competitie mag maken, is afhankelijk van het aantal beschikbare plekken. Naar verluidt komen er twee plaatsen beschikbaar. Daarover verwacht de NTTB pas medio december uitsluitsel te kunnen geven omdat dan pas alle aanvragen bij de bond bekend zijn.
“Maar met deze spelers kunnen we het niveau van derde divisie echt gemakkelijk aan. Misschien zelfs wel tweede divisie”, zegt coach Rudi van der Schoot.
JCV 1 wil z’n wedstrijden gaan spelen op zaterdagmiddag, vanaf 14.30 uur.

Max Rinsampessy kan het toch niet laten en keert na een half jaar terug, in JCV 2.

Herschikking
Ons tweede en derde team hebben een gedeeltelijke herschikking ondergaan, terwijl de teams 4 en 5 grotendeels in tact bleven. Omdat ze alle vier in de afdelingscompetitie uitkomen, gaan ze hun wedstrijden gezamenlijk spelen op de vrijdagavond, vanaf 20.00 uur.
De twee jeugdteams zijn vooralsnog ongewijzigd. Jeugd 1 mag als gevolg van zijn kampioenschap uitkomen in de eerste klasse.

De teamindeling voor de voorjaarscompetitie 2023 (aanvang januari):
JCV 1 (aanvraag landelijke competitie en hoofdklasse afdeling): zaterdag 14.30u
Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot, Thy Visser, Simon Schoones (invaller).
Coach: Rudi van der Schoot.
JCV 2 (4e klasse):
Dick van der Krabben (A), Xiang Han, Henk Wentink, Max Rinsampessy, Willi van de Donk (reserve), Simon Schoones (reserve, tevens van JCV 1)
JCV 3 (4e klasse):

Peter Vullings (A), Rob van Kasteren, Roeland Hendricks, Wendy Han, Tom Gloudemans (reserve).
JCV 4 (5e klasse):

Kees Derksen (A), Lineke Kooyman, Monika Coppens, John van Iersel.
JCV 5 (6e klasse):

Johan van de Nieuwenhuizen, Marcel Verhoeven, Frits Jansen, Rudi Sasabone, René Vorstenbosch.

De vier kampioenen van Jeugd 1 (Jort, Ole, Lars en Jurre vlnr) gaan het in de 1e klasse DUO proberen.

JEUGD:
JCV 1 (zondag DUO-competitie 1e klasse): Ole Brochard, Lars Brochard, Jurre Stegehuis, Jort de Visser.
JCV 2 (Table Stars-competitie): Stan Bouwman, Hein van Etten (+ aanvulling vanuit Young Stars).