Update: Xiang en Hans op kop na eerste avond DUO-ratingcompetitie waarin niks te gek is

Wie de meeste games won? Wie de minste? Hoe de tussenstand is na de eerste twee ronden van onze interne DUO-ratingcompetitie? In deze update brengen we je helemaal op de hoogte en wat vrijdagavond al zeker was staat nog steeds: in een DUO-ratingcompetitie is niks te gek en de deelnemers hadden de tong op de schoenen hangen.
Interim-toernooileider Will Balvers – hij verving Peter Vullings, die een paar dagen vakantie vierde in Portugal – had zijn huiswerk snel gemaakt. Zaterdagochtend deelde hij al vroeg de tussenstand na de eerste twee ronden.
Tussenklassement
Met 16 punten voeren Xiang en Hans het tussenklassement aan. John/Wendy en Will/Simon delen de tweede plek met ieder 14 punten. Jordi en Rudi hebben het podium binnen handbereik met 13 punten, Lineke en Monika staan op nummer vijf met 9 gewonnen games en Max en Rob sluiten het rijtje met 2 punten.
We gaan hier geen minutieuze uitleg geven over het fenomeen rating-competitie. Laten we het erop houden dat ‘alles mogelijk’ is en ‘iedereen van iedereen kan winnen’. Op de volledig bezette batterij tafels in De Zaal kon niemand zich enige verslapping permitteren. Dat krijg je als de een slechts 8 punten nodig heeft voor gamewinst en de ander niet minder dan 25 punten moet maken voor ‘n wedstrijdpunt.

Monika Coppens
Door haar winst op Will en Simon lijkt ‘Monika back in business’.

Er moest dus geknokt worden voor elk punt en dat leverde behalve ‘toch wel logische’ uitslagen ook verrassingen en rariteiten op. Zo was ‘Monika back in business’ – zoals haar partner Lineke het souffleerde – met een overwinning op zowel Will als Simon (geen familie van Nick en ??).
En rariteiten? Nou, Rudi verloor een game met 15-15 van Max – want Max had genoeg aan 15 punten en Rudi moest er 16 maken voor de gamewinst. Ook raar, maar reglementair: Xiang en Hans wonnen hun dubbel tegen Jordi en Rudi met 16-18. In het voordeel van ‘vader en zoon’ welteverstaan. Want ja, Rudi en Jordi hadden 21 punten nodig en Xiang/Hans waren al met 16 punten ‘de mannetjes’.
Op herhaling
De krachtmeting tussen de laatstgenoemde vier kon helaas niet helemaal worden voltooid. Rudi en Hans moeten hun battle nog afmaken omdat Hans de toverbal waarmee hij de eerste game in the pocket stak (16-15) moest bekopen met een lelijke val. Daarbij blesseerde hij zijn rug en liep hij een polsbreuk op, zo leerde een bezoekje aan de Huisartsenpost.
Komende vrijdagavond (9 juni) gaat onze soms verrassende, rare maar bovenal inspannende DUO-ratingcompetitie verder met de derde en vierde ronde. Ook dan is de volledige batterij tafels weer bezet en in enkele gevallen zullen het andere duo’s zijn. Maar ze zullen De Zaal met de tong op schoenen verlaten omdat ze alles moeten geven.