Vergeet de kwartfinale van Oranje, er is P/D-geweld in De Zaal

Gaan John van Iersel, Kees Derksen, Monika Coppens en Lineke Kooyman (v.l.n.r.) zich – voor het laatst in deze JCV-outfit – handhaven in de vijfde klasse?

Never mind de kwartfinale van het WK voetbal, of kijk dat topaffiche gewoon lekker bij JCV. Als Oranje vrijdagavond om 20.00 uur aftrapt tegen Argentinië beginnen bij JCV drie promotie/degradatiewedstrijden en onze aandacht gaat dan natuurlijk vooral uit naar het gevecht tussen ons eigen derde team en Attaque 3.
Linke Kooyman, Monika Coppens, John van Iersel en Kees Derksen promoveerden vorig seizoen na een zinderende finale naar de vijfde klasse. In die hogere klasse hadden ze het zwaar, maar een rechtstreekse degradatie en terugkeer naar de zesde klasse wist het dapper strijdende kwartet ruimschoots te voorkomen.
Allesbeslissend
De vier kwamen echter precies één puntje tekort om ook te ontsnappen aan een allesbeslissend degradatieduel. Dat staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur op de rol. Tegenstander is Attaque 3 uit St.-Oedenrode, dat dankzij de tweede plek in 6F alles uit de kast zal halen om JCV 3 terug te sturen naar de zesde klasse.
Andere wedstrijden
Ook bij de twee andere wedstrijden staat een plek in de vijfde klasse op het spel. Return Oss probeert zich te handhaven tegen ATTC uit Aarle-Rixtel, de nummer 2 van 6K.
In het derde duel dat zich in onze zaal gaat afspelen, probeert het kleine Rally 1 uit Wijk en Aalburg zijn verblijf in de zesde klasse F te prolongeren. Uitdager is het zesde team van Een en Twintig uit Beek en Donk, de nummer 2 van de afgelopen competitie in 7D.
Een vierde duel dat in onze zaal was voorzien, gaat niet door omdat TTCV Herwaarden zich afmeldde. Of die wedsyrijd is verschoven óf dat uitdager ASIO 2 uit Haaften, de nummer 2 van 6E daardoor promoveert, is niet bekend.

By the way: de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië is vrijdagavond in onze Zaal te volgen via een live stream. Gewoon bij de NOS op NPO 1/Nederland 1.