Vakantie voorbij, meteen volle bak

Voor de meesten van ons zit de ‘Grote Vakantie’ er weer op en daarmee is hij weer voorbij, die mooie zomer. Onze kids beleefden die in Frankrijk, Noorwegen, Denemarken, waarschijnlijk ook wel in Spanje, Italië, Portugal of Griekenland. Misschien nog wel verder weg, maar zeker ook in onze heerlijke eigen provincie Zeeland. Voor een topvakantie hoefde je in recordzomer van 2022 immers niet per de grens over.

Ook op vakantie in Frankrijk kon Hein het tafeltennissen niet laten.
Op het Zeeuwse strand wijst Puk op een prachtige zonsondergang.
Ole en Lars zien de zon ondergaan in Noorwegen.

Gisteren begonnen de basisscholen in ‘Zuid’ weer en voor JCV was dat het moment om ook de trainingen weer officieel van start te laten gaan. En gelukkig, op de eerste maandagtraining van onze Young Stars was het meteen weer volle bak.
Alle tafels volledig bezet, de trainers Rudi en Peter hoorden eerst de verhalen over ieders vakantie aan en daarna gingen hun Young Stars door met waar ze net vóór de recordzomer van 2022 waren gebleven: lekker tafeltennissen, knallen, stukje bij beetje beter worden en daar samen plezier aan beleven.
Lastige keuze
Voor ‘n enkeling was de combinatie van de eerste schooldag met de eerste training net wat te veel gevraagd. Wout moest er even van bekomen. Een paar besloten het voorlopig bij één training in de week te laten en ééntje nam de moeilijke beslissing om ‘dan maar’ voorkeur te geven aan voetbal.
Want als trainingen van je twee favoriete sporten op één moment samenvallen, dan word je gedwongen tot een lastige keuze. Veel plezier ‘onder’ voetbal, Max. Mocht dat te vaak worden afgelast door regen, sneeuw, kou, bevroren (kunst)gras of om nog ‘n andere reden, weet dan dat tafeltennis lekker binnen is en dat we bij JCV bijna altijd doorrrrgaannnn.
Voorlopig één groep
Omdat de verwachte opkomst het mogelijk maakt, wordt de maandag-jeugdtraining voorlopig met één groep gehouden. Peter en Rudi gaan de jeugd van half 7 tot 8 uur verder polijsten, en hopelijk levert dat op korte termijn een tweede competitieteam op. De twee trainers hebben al zo veel fanatisme en talent gezien, dat ze zo’n tweede team helemaal zien zitten.
Woensdagmiddag
Op woensdagmiddag is de jeugd tussen 15.45 uur en 17.00 uur ook weer welkom. (Hein zal wel eerder komen en later naar huis worden gedirigeerd, maar dat vinden alle trainers helemaal prima, haha). Kees en John gaan zich in eerste instantie iets meer bezighouden met de opleiding Young Stars. Daarna sluiten ze aan bij Will en Hans, die zich wat meer gaan richten op de spelertjes (m/v) die net wat verder zijn.
Alle trainers gaan binnenkort ook wat meer opvallen. We verraden nog niet hoe. Wie het hoort, voelt, ziet of ruikt… krijgt limonade in de pauze.
Senioren-/competitiegroep
Vanaf komende maandag (12 september) gaat na afloop van de jeugdtraining ook weer de senioren/competitiegroep van start. Die begint dan haar voorbereiding op de najaarscompetitie waarvoor op vrijdag (16 september) het beginsignaal klinkt.