Uitstekend seizoen: 3 kampioenen, 3 blijvers, een PD, ‘n degradant. Jeugd 2 buigt voor kampioen

Op de laatste dag van de voorjaarscompetitie 2024 heeft ons toch al geslaagde seizoen nog wat extra schittering gekregen. Waar JCV 1 en JCV 5 eerder al met kop en schouders boven de rest van hun klasse uitstaken, legde ook JCV 2 vrijdagavond de laatste hand aan z’n kampioenschap. Met die drie kampioenschappen, en promoties naar respectievelijk de eerste, derde en vijfde klasse, mag JCV spreken van een uitstekend voorjaar.
Handhaving van JCV 3 in de vierde klasse gaf extra tevredenheid, maar een PD-wedstrijd voor JCV 4 temperde de goede stemming enigszins. JCV 6 zorgde voor een donker randje, want hoewel officieus eerder al gedegradeerd viel het doek ondanks een prima score tegen kampioen TTCV (4-6) vrijdagavond definitief. Jeugd 2 sloot zondag af met een 5-0 nederlaag tegen kampioen ATTC.

Kampioen JCV 2 gebroederlijk samen na het veroveren van de titel in 4F. V.l.n.r. Dick, Willy en Rob. Op de foto ontbreekt Henk Wentink.

Uitgedund

Ons uitgedunde reserveteam ging vrijdagavond bij concurrent Attaque weliswaar met 6-4 onderuit, maar dat verlies kon JCV 2 niet van de titel in 4F afhouden. In Sint-Oedenrode was Rob van Kasteren goed voor twee overwinningen, Willy van de Donk en Dick van der Krabben wonnen ieder één keer.
Bij Attaque moest de feitelijke kopman Henk Wentink verstek laten gaan. Door een medische ingreep moet hij tenminste zes weken rust houden, maar met 12 overwinningen (van 17) leverde de onfortuinlijke treinconducteur procentueel wel de grootste bijdrage aan de titel. Rob van Kasteren won er slechts één minder dan Henk, Dick van der Krabben droeg de meeste punten bij (16), Willy van de Donk 14. Komend seizoen mag JCV 2 uitkomen in de derde klasse.

In stijl

Onze hoofdmacht keerde de tweede klasse C de rug toe met een klinkende 1-9 zege bij TTVE, dat zich ondanks die monsterscore op het nippertje wist te redden in 2C. Jos Hendriks, Simon Schoones en Will Balvers namen in Elshout in stijl afscheid van voorjaarscompetitie ’24 waarin ze oppermachtig waren en concurrent OTTC op 16 punten achterstand tweede werd. JCV 1 komt volgend seizoen uit in de eerste klasse, het een na hoogste regionale niveau.
In een wedstrijd om des keizers baard leverde JCV 3 op eigen tafel een prima prestatie door het reserveteam van Flash met 6-4 terug te wijzen. Teamcaptain Peter Vullings bleef ongeslagen, Tom Gloudemans en Wendy Han wonnen ieder één keer. Peter en Tom wonnen het dubbel. In de eindrangschikking van 4E bleef JCV 3 degradant TIOS mijlenver voor (18 punten), waardoor het team ook komend seizoen in de vierde klasse mag uitkomen.

Een goedgemutst JCV 4, zoals het op weg gaat naar een PD-treffen om handhaving in de vijfde klasse.

Geen risico

In de strijd om handhaving in de vijfde klasse dacht JCV 4 er goed aan te doen om geen enkel risico te nemen. Met Lineke Kooyman, John van Iersel en Roeland Hendricks werd het hoogst gerankte trio ingezet en dat kwam tegen runner-up NTTV tot een verrassende 6-4 zege.
Voor zekerheid over handhaving bleek dat tot ongenoegen van JCV 4 echter niet genoeg, want mede door een opmerkelijke 1-9 zege van TIOS op OTTC werd ons vierde veroordeeld tot het spelen van een promotie/degradatie-wedstrijd. John bleef ongeslagen, Lineke won er twee, Roeland 1. Dankzij de zege bleef JCV 4 vijf punten weg van rechtstreekse degradatie en bleef TIOS ons vierde slechts één puntje voor. Tegenstander, datum en plaats van handeling voor de PD-wedstrijd worden later bekend.

Raz Aldebis

Zegetocht voltooid

Kampioen JCV 5 voltooide zijn zegetocht door ‘kampioenspoule’ 6D1 met z’n vierde overwinning op rij. Rui Zhao handhaafde zijn ongeslagen status, Raz Aldebis volgde dat goede voorbeeld met 3 overwinningen en Jetse Offers bracht 1 punt binnen. JCV 6 komt komend seizoen uit in de vijfde klasse.
JCV 6 verkocht z’n huid duur op de laatste competitieavond, maar wat zich al langer aandiende: degradatie naar klasse 7 kon ondanks een ‘knappe’ 4-6 nederlaag tegen kampioen TTCV niet worden voorkomen. Op eigen tafel won Marcel Verhoeven vrijdag twee keer, Johan van den Nieuwenhuizen (sr) voegde één punt toe. Samen met Frits Jansen won Marcel het dubbelspel.

Jeugd 2 op de knieën

Met uitzondering van de PD-wedstrijd van JCV 4 werd de voorjaarscompetitie 2024 zondag (21 april) afgesloten met een wedstrijd in eigen zaal van Jeugd 2. Voor onze jonge mannen stond niks meer op het spel, maar voor tegenstander ATTC des te meer.
Het team uit Aarle-Rixtel had voor het kampioenschap in de DUO 1A een 4-1 zege nodig en aan die opdracht werd ruimschoots voldaan. Stan Bouwman en Hugo Kaptein gingen met 0-5 op de knieën voor de kampioen. Net als Jeugd 1 wist Jeugd 2 te handhaven en samen met (senioren) 3 vormen de jeugdteams het trio ‘blijvers’ van deze voorjaarscompetitie.