Twee keer brons voor ‘onze’ Artem bij nationaal jeugdkampioenschap O19

Bij het nationaal jeugdkampioenschap voor spelers met een (hoogste) A-licentie heeft Artem Zeziulin zondag twee keer beslag gelegd op de derde plaats. ‘Onze’ Artem, zoals we hem noemen omdat JCV zijn eerste club in Nederland was, pakte het brons in zowel het enkel- als het dubbelspel.

‘Onze’ Artem (rechts) op het podium als (gedeeld) derde bij het NJK-A, categorie O19. Naast hem Imre Hedemann, uiterst links Bjarne van den Haselkamp en op de hoogste trede kampioen Gabrielius Camara.

In het enkelspel kwam onze als tweede geplaatste Ukraiener de drie eerste ronden en de kwartfinale ongeschonden door. In die vier partijen hoefde hij slechts twee games af te staan. In de halve finale was het treffen met Bjarne van den Haselkamp echter het eindstation. Artems dubbelpartner was in vier games net te sterk (-7/8/-10/-8).

‘Niet slecht’

“Derde worden op een NK is niet slecht”, oordeelde Artem na afloop, “maar ik was voor mezelf uitgegaan van een finaleplek en dan valt het resultaat wel wat tegen.” Het NJK-A werd gewonnen door Gabrielius Camara. In de finale liet de speler van Maashorst (Uden) Van den Haselkamp kansloos: 11-3, 11-4, 11-6.
Ook in het dubbelspel kon Artem niet geheel voldoen aan zijn hoge verwachtingen. Met Van den Haselkamp was hij als eerste geplaatst, maar in de halve finale was het uiteindelijke kampioenskoppel Roberto den Hertog/Manos Peters in vier games te sterk.

Gemiste kans ‘Ollie’

Een dag eerder, ook in Baarn, kon ons ‘trainingslid’ Olivier (Ollie) Aguayo Quintero zijn favorietenrol niet waarmaken. Op het NJK-B (licenties) leed Ollie in zowel de eerste als de zevende ronde een nederlaag. Daardoor wist de voor Never Despair uitkomende 16-jarige de halve finales van de leeftijdscategorie O17 niet te halen.
Een teleurstelling en een gemiste kans op een nationale titel, want het toernooi leverde een zege op voor Satyaki Dam. In de zesde ronde had de uiteindelijke kampioen van Ping Pong Alkmaar tegen Olivier nog zijn enige nederlaag moeten slikken.