Tot 21 april (bijna) alle vrijdagavonden in eigen huis: Voorjaarscompetitie seizoen ’24

Met uitzondering van de vrijdag vóór en ná Carnaval – respectievelijk 9 en 16 februari – en ook uitgezonderd 22 maart is het tot en met 21 april alle vrijdagen competitiefeest bij JCV. Zes seniorenteams nemen deel aan de Voorjaarscompetitie 2024 en steeds spelen drie teams thuis. Komende vrijdag, 26 januari, wordt het bal geopend door JCV 2, 4 en 5. De dag erna is er in onze eigen zaal een serieuze jeugdontmoeting met een speciaal tintje: om 16.00 uur treffen Jeugd 1 en Jeugd 2 elkaar in de DUO-competitie.
Onze versterkte hoofdmacht zet de Voorjaarscompetitie 2024 buiten de deur in, maar JCV 1 doet dat vrijdagavond in Waalwijk zonder die versterking. Jos Hendriks moet bij de seizoensopening wegens privé-omstandigheden verstek laten gaan, waardoor Simon Schoones, teamcaptain Will Balvers en Xiang Han achter de tafel verschijnen.

Will Balvers

Na het kampioenschap en de promotie in de afgelopen najaarscompetitie komt JCV 1 uit in de tweede klasse C. Daarin is het reserveteam van Waalwijk vrijdagavond de eerste opponent.
Vorig najaar werd Waalwijk 3 nog met 6-4 opzij gezet. Destijds stond Will Balvers zijn plek af en trad JCV 1 aan met de nu naar JCV 2 overgestapte Willy van de Donk in de gelederen. In Waalwijk bleef Simon ongeslagen, Xiang en Willy wonnen ieder één keer en ook het dubbelspel leverde JCV-winst op.
Het volledige programma van onze seniorenteams is vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) als volgt: Waalwijk 2-JCV 1, JCV 2-ROTAC 2, Never Despair 8-JCV 3, JCV 4-ROTAC 3, JCV 5-BSM 2, Kruiskamp 4-JCV 6.

JCV-jeugdfestijn

De DUO-competitie bij de jeugd gaat van start met een voor ons bijzondere wedstrijd. Jeugd 2 (Siem, Stan, Jort) knokte zich afgelopen najaar naar het kampioenschap in de tweede klasse en dankzij die titel mag het team nu uitkomen in de eerste klasse. Daarin wist onze Jeugd 1 zich overtuigend te handhaven en zaterdagmiddag krijgen ze het in de eerste wedstrijd van het seizoen met elkaar aan de stok.

Steven Kaptein

Dat onderlinge JCV-festijn stond op de agenda voor zondagochtend in Aarle-Rixtel, maar omdat we zo’n clubonderonsje natuurlijk in eigen huis willen zien, mag dat na overleg met de competitieleider in onze eigen zaal worden gespeeld. Dat is mooi, want voor de spelertjes is het leuk als er wat belangstelling wordt getoond.
Voor Jeugd 1 komen Jort de Visser en Ole Brochard achter de tafel, Jeugd 2 wordt vertegenwoordigd door Stan Bouwman en Steven Kaptein. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 16.00 uur.