Super friday drie topteams, Jeugd 2 maakt het Jeugd 1 moeilijk, winst en verlies Table Stars

Het was vrijdagavond niet bij alle JCV-teams koek en ei, maar de top-drie van ons arsenaal aan competitieteams beleefde wel een bijzonder succesvolle eerste returnronde. Maximaal dertig (30) punten konden ze behalen en als er dan daadwerkelijk 26 ‘in the pocket’ worden gestoken, dan mag zonder overdrijven worden gesproken van een Super Friday voor JCV 1, 2 en 3.
Een dag later leverde de clash tussen onze beide Jeugdteams bijna een kopie op van de eerste onderlinge ontmoeting: 4-1. Twee teams Table Stars sloten het weekeinde zondagochtend af met winst en verlies bij TTV Veldhoven.

Ons eerste team verpletterde tegenstander Waalwijk vrijdagavond met 10-0 en dankzij die monsterscore nam JCV 1 de leiding in de tweede klasse C. Dat onze hoofdmacht voor een afgetekende overwinning zou kunnen zorgen, lag in de lijn der verwachtingen. Maar dat de overmacht zo groot zou zijn en dat Jos Hendriks, Simon Schoones en Will Balvers slechts zes games zouden hoeven inleveren, zorgde voor een opperbeste stemming. “Je moet het wel elke keer nog even laten zien en als het dan goed gaat, is dat wel lekker. Goed gedaan!”, vatte Jos het vlekkeloze optreden van zichzelf en zijn twee teamgenoten samen.

Opsteker

Ondanks een nog wat hinderlijke heup, bleef Will Balvers vrijdagavond ongeslagen.

Behalve dat Simon voor de derde keer en Jos voor de tweede keer op rij ongeslagen bleef, was de clean sheet van Will Balvers een extra opsteker. De teamcaptain was immers pas net hersteld van heupklachten die hem toch nog enigszins hinderden.
Vooraf aan het treffen met Waalwijk had JCV 1 een achterstand van 8 punten op koploper OTTC. Na gedane zaken is JCV de nieuwe lijstaanvoerder en weet de formatie uit Oss dat het in de resterende vier wedstrijden ergens minstens twee punten meer zal moeten bemachtigen om ons eerste team uit de eerste klasse te houden. Komende vrijdag is er rust, de week erop gaat JCV 1 op bezoek bij TIOS en op 5 april treffen de twee overgebleven titelkandidaten elkaar in onze zaal voor een kraker in 2C.

JCV 2 neemt leiding

In het kader van Super Friday lieten onze reserves zich ook bepaald niet onbetuigd. In Rossum lieten Henk Wentink, Willy van de Donk en Dick van der Krabben weinig heel van ROTAC 2. Dankzij een 1-9 overwinning – met alleen een minpuntje van de vorige week nog foutloze Willy – nam JCV 2 de leiding in 4F over van LUTO 3. Op jacht naar een plek in de derde klasse verdedigt ons trio in de resterende vier wedstrijden een voorsprong van 3 punten.

Waardevolle invaller

Rui Zhao toonde zich een waardevolle invaller bij JCV 3.

In onze sfeervolle zaal had JCV 3 vrijdagavond in de persoon van Rui Zhao een bijzondere en waardevolle invaller binnen de gelederen. Door wat onduidelijkheden rond de barbezetting moest hij Patricia van der Schoot vervangen en dat deed hij boven verwachting.
Net als Peter Vullings bleef Rui tegen Never Despair ongeslagen en opgeteld bij de ene zege van de steeds ‘doordachter’ spelende Wendy Han leverde dat een 7-3 zege voor JCV 3 op. Die grootste overwinning van de voorjaarscompetitie leverde JCV 3 geen sprongetje op de ranglijst op, maar met een totaal van 26 punten deelt JCV 3 wel de derde plek met ASIO 1 en is degradatiegevaar vooralsnog ver uit het zicht verdwenen.

Vrijdagavond de vijftiende maart was geen totale Super Friday. Er werden ook klappen uitgedeeld. Rake, harde klappen zelfs. Neem JCV 4. Vóór vrijdagavond de vijftiende maart wentelde dat team zich nog tevreden en happy in de middenmoot, ná het bezoek aan ROTAC 3 is 5F volledig anders ingekleurd.
Bij de koploper hadden Lineke Kooyman, Kees Derksen en Monika Coppens een leuke en gezellige avond, maar sportief was er weinig in de pap te brokkelen geweest: 10-0. Bovendien pakte OTTC met 8-2 uit tegen NTTV en dat verschil van 18 punten wierp JCV 4 ver terug. Het team moet in de resterende vier wedstrijden nog maar zien hoe het uit de greep van hekkensluiter TIOS weet te blijven. Één puntje is het minieme onderscheid.

Raz Aldebis, Arie Kroon en Jetse Offers leverden met JCV 5 een puike teamprestatie.

Teamprestatie

Een uitstekende teamprestatie van JCV 5 droeg dan weer wel bij aan de Super Friday. Onze koploper van 6D werd weliswaar afgeroomd doordat het Rui Zhao moest afstaan aan het derde, maar daar leed JCV 5 niet of nauwelijks onder. Raz Aldebis, Jetse Offers en Arie Kroon wonnen ieder twee keer en tegen ROTAC 4 sleepten Raz en Jetse ook het dubbelspel binnen.
Van alle overwinningen beklijfden de twee van Arie het meest. De ex-voetbalprof is bezig aan zijn eerste competitie-optreden in de tafeltennissport en een score van 4 uit 8 (50%) toont aan dat hij ook hiervoor een zekere mate van talent in huis heeft.

Reddeloos

De ene zesdeklasser is de andere niet, zo blijkt uit de reddeloze positie waarin JCV 6 is terechtgekomen. In eigen huis tegen Kruiskamp was JCV 6 dichtbij z’n eerste voorjaarszege, maar zelfs drie ‘gratis’ punten omdat de tegenstander met slechts twee man kwam opdraven, waren daar niet voldoende voor: 4-6. Frits Jansen zorgde voor het enige punt waarvoor echt moest worden gespeeld.

Bijna een kopie

Hugo Kaptein (voorgrond) en Siem Swinkels hebben er wel plezier in.
Jort de Visser aan service in het dubbelspel van Jeugd 1 tegen Jeugd 2. Ole Brochard kijkt toe.

In de tweede onderlinge jeugdclash kreeg onze Jeugd 1 de punten niet cadeau van Jeugd 2. Bekeken en begeleid door flink wat ouders was het tweede onderonsje bijna een kopie van het eerste. Jeugd 2 nam ook in deze return een voorsprong, nu dankzij winst van Siem Swinkels op Jort de Visser. Maar hoewel Hugo Kaptein het vuur ook dicht aan de schenen van Jort legde en Jeugd 1 moest knokken voor de zege in het dubbelspel, gaf ons favoriete duo na die 0-1 niks meer weg. Ole Brochard bleef met de spreekwoordelijke twee vingers in de neus ongeslagen.
Doordat TTCV koploper ATTC niet serieus kon bedreigen (1-4), veranderde nagenoeg niks aan de stand. Jeugd 1 blijft middenmoter, Jeugd 2 deelt de laatste plek met TTCV.

Table Stars bij TTVV

Zondagochtend sloten twee Table Stars-teams het weekeinde af met wisselende resultaten. Onder leiding van Will Balvers bedwongen de meisjes Charlize Manuhuwa en Allyn Kuijten de TTV Best met 3-2. Charlize en Allyn wonnen ieder één enkelspel en samen het dubbel.
Het jongenskoppel Tuur van Kesveld/Gijs Klerkx beet de tanden stuk op TTV Veldhoven; 0-5. Alleen Tuur wist een game in te palmen.

Charlize en Allyn in actie tegen Best en Tuur tegen TTVV, met Gijs achter het telblok.