Titel Jeugd 1 stimuleert JCV; reserves geven zich gewonnen

Ons eerste jeugdteam heeft van zijn eerste competitie-optreden een ware triomftocht gemaakt. Jurre Stegehuis en Ole Brochard wakkerden het vuur bij JCV aan door zondag de laatste hand te leggen aan een reisje dat een oppermachtig Jeugd 1 het kampioenschap van de tweede klasse van de DUO-competitie opleverde.

Ole (links) en Jurre bezorgden Jeugd het kampioenschap in de tweede klasse DUO. Jort de Visser en Lars Brochard leverden ook een belangrijke bijdrage, maar zij kwamen zondagochtend niet in actie.

Door in Valkenswaard directe concurrent TTCV in een ongemeen spannende wedstrijd met 3-2 te kloppen, was de titel nog voor de slotronde een feit. Het team van trainer en teamleider Peter Vullings weet nu dat het vanaf januari een niveau hoger mag uitkomen.
Jurre en Ole gaven Jeugd 1 zondag het laatste zetje, maar in de afgelopen maanden droegen ook Jort de Visser en Lars Brochard meer dan hun steentje bij aan het kampioenschap. Beide spelers bleven zonder puntverlies. Ook Ole hoefde in de competitie nog geen enkele nederlaag te incasseren.
Stimulans
Het kampioenschap van Jeugd 1 is voor ons een enorme stimulans en uitdaging om op de ingeslagen weg verder te gaan en te blijven bouwen aan een JCV met een mooie toekomst. Sinds vorig jaar groeide het jeugdbestand gestaag en dankzij een groepje van vijf trainers maakt de jeugd dankzij twee wekelijkse trainingen grote stappen.
Inmiddels hebben we dus een eerste jeugdteam van vier jonkies dat mag gaan uitkomen in de eerste klasse DUO. Met Hein van Etten en Stan Bouwman nemen we met Jeugd 2 deel aan de beginnerscompetitie Table Stars. In dezelfde zaal als waar Jeugd 1 de titel greep, kroonde Hein zich zondagochtend met 21 overwinningen tot ‘Koning van het eindspel’. Op de trainingen van maandagavond (18.30-20.00 uur) en woensdagmiddag (15.45-17.00 uur) staan afwisselend tien tot twintig andere jonkies te popelen om aansluiting te vinden bij de competitiespelers.

JCV 2 achterop
Anderhalve dag eerder bewandelde JCV 2 de tegengestelde weg van Jeugd 1. Onze reserves begonnen vrijdagavond als kampioenskandidaat aan hun treffen met Smash 2, maar ondanks kranig verweer raakte het team achterop in de titelstrijd. Dat was niet zozeer het gevolg van de eigen 5-5 tegen Smash als wel van de overtuigende 9-1 overwinning van koploper Never Despair op HITA’79.

Wendy Han boekte vrijdag haar eerste seizoenszege voor JCV 2.


In de kampioenspoule van 4D vergrootten de Bosschenaren hun voorsprong tot 6 punten en onze reserves verwachten dat verschil niet meer te kunnen overbruggen. “We hebben ons best gedaan, maar Never Despair wordt kampioen”, legde Rob van Kasteren het hoofd in de schoot. De teamaanvoerder won twee keer, Xiang Han deed hem dat na. Xiangs dochter Wendy bleef daar met één overwinning enigszins bij achter, maar haar ene overwinning gold als opsteker. Het was haar eerste seizoenszege.
In het afsluitende onderlinge duel met de aangewezen kampioen gaat JCV 2 zijn huid komende vrijdag wel zo duur mogelijk verkopen. Met twee punten voorsprong op Smash verdedigt JCV 2 dan de tweede plek. Die geeft recht op het spelen van promotie/degradatie (PD) en kan alsnog promotie opleveren.
Goede zaken
JCV 3 deed goede zaken door op eigen tafel met 7-3 te winnen van ROTAC’82. Zowel Kees Derksen, Lineke Kooyman als John van Iersel kwam tot twee overwinningen. Lineke en John wonnen ook het dubbel. Dankzij de zege is degradatie nu ver weg en met hekkensluiter Kruiskamp als laatste horde mag JCV 3 hopen dat het PD-wedstrijden nog weet te ontlopen.
Voor JCV 4 is die hoop al vervlogen. Met een 4-6 nederlaag tegen Always Fair kreeg JCV 4 de rode lantaarn nog steviger in handen. Frits Jansen had met twee overwinningen het grootste aandeel in de JCV-score. Rudy Sasabone en René Vorstenbosch wonnen ieder één keer.

Artem was zaterdag met 3 zeges de grote man aan de zijde van Belcrum.

Artem is ‘on fire’
‘Onze’ Artem Zeziulin was zaterdagavond ‘on fire’ bij wat mogelijk zijn laatste optreden voor Belcrum was. Bij de 7-3 zege op Het Markiezaat, koploper van de derde divisie, was Artem met drie overwinningen de grote man bij de Bredase formatie waaraan hij een half jaar werd uitgeleend. “Spectaculair. Wat een potentie zit er in die jongen”, oordeelde Dirk Eikemans, het JCV-lid dat zaterdagavond als competitiespeler ook toeschouwer was bij Belcrum 1.
Artem speelde tot dusverre 9 wedstrijden voor het team uit Breda. Daarvan won hij er zeven. Met die score toonde de 17-jarige Ukraiener aan minstens op het niveau van derde divisie uit de voeten te kunnen. JCV hoopt Artem in januari te kunnen presenteren als speler van het eerste team. Over een nieuwe hoofdmacht worden de komende weken de laatste gesprekken gevoerd.