Jeugd 1 telt weer mee; Thy en Artem leveren huzarenstukje; JCV 2 verstevigt koppositie

Ons eerste team heeft zaterdag in Rotterdam een regelrecht huzarenstukje geleverd door met slechts twee man aan boord de uitwedstrijd tegen Alexandria met 4-6 te winnen. Dat was een topprestatie met een rouwrandje, want Thy Visser en Artem Zeziulin moesten de klus tegen de Rotterdamse samen klaren nadat Jordi van der Schoot onwel was geworden en huiswaarts ging.
Jeugd 1 liet zich een dag later gelden door revanche te nemen voor de eerder geleden 4-1 nederlaag tegen TTCV. In Oss wonnen ze deze keer met 3-2. De vrijdagavond was vooral JCV 2 goed gezind. Door in Breda met 1-9 te winnen van Belcrum werd de koppositie in 4F versterkt.

Na een aantal onderzoeken en enkele spannende weken leek Jordi weer volledig hersteld, maar zaterdagmiddag werd hij net voor de wedstrijd in Rotterdam ‘uit het niets’ opnieuw onwel. Zonder te spelen besloot hij met vader (en trainer/coach) Rudi direct naar huis terug te keren. Bij diverse onderzoeken in het JBZ in Den Bosch kon geen duidelijke oorzaak voor de klachten worden vastgesteld.

Thy (links) en Artem zijn content nadat ze met z’n tweeën de klus tegen Alexandria hebben geklaard.

Niet van de wijs
Gezien de tegenslag van het wegvallen van de nog ongeslagen kopman, was het des te knapper dat Thy en Artem onverstoorbaar bleken. Thy maakte in de Maasstad indruk door alle drie zijn enkelspelen in winst om te zetten. Artem bleef met twee overwinningen enigszins achter bij de verwachtingen. Zijn partij tegen Rahiem Goedar ging met 11-9 in de vijfde game verloren. Ons duo wist het dubbelspel na een 2-0 achterstand in games ook nog over de streep te trekken.
Hoewel dus ongekend knap, was de 4-6 zege net te weinig om 21-Up voorbij te steken en JCV 1 te laten opklimmen naar de tweede plek in 3C. Doordat de Rotterdammers koploper De Treffers op eigen tafel op z’n eerste seizoensnederlaag trakteerden (4-6 ), behielden ze hun twee punten voorsprong. Het gaatje naar de koploper werd wel met twee punten teruggebracht, tot 4 punten. In onze eigen zaal neemt ons eerste team het zaterdag in een regelrechte topper op tegen koploper De Treffers.

Dick van der Krabben bleef – net als Henk Wentink – ongeslagen.

Opvallend
De vrijdagavondvoorstellingen leverden meer bezorgdheid dan positiviteit op. ‘Het gaat niet goed met ons’ meldde JCV 4 uit Eindhoven. ‘Niet veel geluk’ liet JCV 3 vanuit Boxtel weten. En ondanks een prachtig ruime overwinning op Belcrum, meldden onze reserves vanuit Breda een van de meest opvallende feiten van de vierde competitieronde: bij een 0-9 voorsprong leed Xiang Han verrassend zijn eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie.
Die eerste verliesbeurt was opmerkelijk omdat Xiang tot vrijdagavond nog op 100% stond en zowel Henk Wentink als Dick van der Krabben In Breda wel ongeslagen bleef. Dankzij de teamprestatie (1-9) nam koploper JCV 2 iets verder afstand van concurrent Kruiskamp, dat op 5 punten werd gezet. De twee treffen elkaar vrijdagavond in onze zaal.

Roeland Hendricks

‘Weinig geluk’
Op bezoek bij Taverbo 7 keek JCV 3 na afloop terug op een wedstrijd waar meer in had gezeten dan de uiteindelijke 7-3 nederlaag. “We hadden niet veel geluk”, luidde het résumé van Rob van Kasteren. De teamcaptain won zelf één keer – ‘Maar ook van Walter Peltenburg had ik moeten winnen’ – en ook het dubbelspel liet JCV 3 uit de handen glippen. Na een 2-0 voorsprong in games bleef de winst toch in Boxtel. Aan onze kant was Roeland Hendricks de sterkste speler met twee overwinningen. Tom Gloudemans bleef bij zijn eerste optreden in JCV 3 nog met lege handen.
Koppositie ingeleverd
In de vijfde klasse G kwam JCV 4 dieper in de problemen door bij Flash in Eindhoven met 7-3 onderuit te gaan. Het enige positieve kon worden gehaald uit de winst van het dubbelspel waaraan Monika Coppens (met Kees Derksen) haar bijdrage leverde. Individueel wacht ze nog op haar eerste overwinning. Kees won één enkelspel, net als John van Iersel.
Teleurstellend was ook het rapport van JCV 5. Dat ging met 6-4 onderuit bij Taverbo 10, waardoor  de koppositie moest worden ingeleverd bij TTCV Heerewaarden. Na vier van de tien wedstrijden heeft Heerewaarden nu 2 punten voorsprong. Met ieder twee overwinningen brachten Marcel Verhoeven en Johan van de Nieuwenhuizen de punten binnen voor JCV 5.

Lars zondagochtend bij OTTC in Oss in actie tegen TTCV. Ole houdt de stand bij.

Stapjes
Onze Jeugd 1 bewees zondagochtend dat het daadwerkelijk stapjes zet. Onder begeleiding van coach Peter Vullings werd TTCV in de zaal van OTTC in Oss met 2-3 aan de kant gezet. Dat was een revanche voor de eerder geleden 4-1 nederlaag tegen hetzelfde team. Lars Brochard stak zijn jongere broertje Ole de loef af door beide enkelspelen te winnen. Ole won er één, de tweede ging jammerlijk met 11-8 in de vijfde game naar zijn tegenstander uit Veghel.
In de eerste klasse DUO telt Jeugd 1 na zondag weer volop mee. In de ongemeen spannende A-groep staat ons team vierde, maar de achterstand op de nummers 2 en 3 is slechts één punt. Koploper TTCV 1, dat hekkensluiter OTTC 1 met 0-5 kansloos liet, voert de ranglijst aan.