NIEUWE TEAMS NAJAARSCOMPETITIE 2023-2024 Terugtrekken JCV 1 is verwerkt; Leve JCV 1 t/m 4

Wie alleen benieuwd is naar de samenstelling van de teams voor de najaarscompetitie 2023-2024, kan die informatie vinden op deze site. Op ‘TAFELTENNIS’/TEAMS SENIOREN vind je de seniorenteams. De jeugdteams staan onder ‘COMPETITIETEAMS JEUGD’.
Wil je wat meer achtergrond, lees dan verder.

Plekje gegeven
We hebben de teleurstelling en pijn over het terugtrekken van ons eerste team uit de landelijke derde divisie verwerkt en een plekje gegeven. ‘Helaas, ondanks dat er alles aan werd gedaan is het niet gelukt om een kansrijk en stabiel viermansteam aan te melden voor de derde divisie.’ Met deze gedachte berusten we en accepteren we de zaken zoals ze zijn. 
Met pijn in ons hart laat JCV Jordi van der Schoot terugkeren naar Taverbo en ook onze clubkampioen Artem Zeziulin wensen we – bij eerstedivisionist Hercules in Terborg – alle plezier en succes. We respecteren het stoppen van Thy Visser en bedanken hem voor z’n inzet en niet geringe bijdrage aan de handhaving van JCV 1 in het afgelopen seizoen.

Simon
Verrassend gezicht namens JCV in de derde klasse: Simon Schoones.

Bouwen
Er is komend seizoen dus geen JCV 1 in de landelijke competitie. Er is ook geen ‘nieuw JCV 1’. JCV gaat door met een JCV 1 in de derde klasse Zuid-West en met net zo veel vertrouwen en enthousiasme als in het afgelopen jaar bouwen we verder aan een club met toekomst. 
In september staat er weer een JCV 1. Niet in de derde divisie, maar na het kampioenschap van afgelopen seizoen in de derde klasse Zuid-West. De zesmansformatie moet het doen zonder het bekende gezicht van Henk Wentink, die besloot even halt te houden. Verder telt JCV 1 bekende namen als Xiang Han, Dick van der Krabben en Willy van de Donk, terwijl Simon Schoones op dat niveau een verrassend gezicht mag heten. “Maar op dit moment past dat prima”, zegt hij.

Will
Aanvoerder Will Balvers is een opmerkelijke verschijning in JCV 1.

Opmerkelijk
‘Het eerste’ telt wel twee opmerkelijke verschijningen: aanvoerder Will Balvers en reserve Hans Wagenaars. De twee delen 1956 als geboortejaar en ze hebben samen een verleden als sportieve jeugdrivalen.
Will Balvers kwam in seizoen 2016-2017 voor het laatst achter de competitietafel. Toen voor Never Despair, dat hem destijds na dertig jaar voor competitiewedstrijden wist te strikken. Hans Wagenaars heeft zijn laatste competitie-optreden al ruim veertig jaar achter zich. Als speler van JCV 2 zette hij met promotie naar de toenmalige promotie-hoofdklasse (nu tweede/derde divisie) een punt achter zijn JCV-historie. “Het virus heeft me weer te pakken, ik miste de uitdaging en een plek (als reserve) in JCV 1 is dan een droom die werkelijkheid wordt”, zegt hij.

Wendy
Wendy Han gaat haar talenten tonen in JCV 2.

Veel van hetzelfde
JCV 2, 3 en 4 komen vanaf september in veelal dezelfde samenstelling achter de tafel als afgelopen seizoen. Peter Vullings is de aanvoerder van ons zeskoppige reserveteam. Rob van Kasteren, Roeland Hendricks, Wendy Han, Max Rinsampessy en Tom Gloudemans vergezellen hem in de vierde klasse.

Frits
Frits Jansen stopte.

JCV 3 begint in beproefde samenstelling aan een optreden in de zesde klasse. Aanvoerder Kees Derksen heeft Lineke Kooyman, Monika Coppens en John van Iersel aan zijn zijde bij pogingen weer een stapje hogerop te komen.
Ook JCV 4 komt uit in de zesde klasse. Met uitzondering van de gestopte Frits Jansen heeft het team dezelfde namen als vorig jaar: Johan van den Nieuwenhuizen, Marcel Verhoeven, Rudi Sasabone en René Vorstenbosch, de revelatie van de voorbije voorjaarscompetitie.

Jeugd
Onze jeugd is komend najaar op diverse fronten vertegenwoordigd. Jeugd 1 en 2 komen uit in respectievelijk de eerste en tweede klasse van de DUO-competitie. Hun competitie begint op zondag 17 september. Jeugd 1 neemt het dan op tegen Stiphout 2, Jeugd 2 krijgt dan Valkenswaard 1 tegenover zich.
Tenminste één en waarschijnlijk twee teams maken hun opwachting bij de Table Stars.
Meer info over de jeugd op deze website onder TAFELTENNIS/COMPETITIETEAMS JEUGD.