Superstart Young Stars: ‘MOGEN WE NOG MEER DOEN!?’

Een veel beter begin van onze eigen jeugdopleiding hadden we ons niet kunnen wensen. Elf kinderen meldden zich woensdagmiddag, bijna alle tafels bezet, en die maakten een feestje van hun eerste kennismaking met de JCV Young Stars.
De trainers hadden er dan ook veel tijd en energie in gestoken om van de introductie iets goeds te maken en daarmee het enthousiasme van de toekomstige Young Stars aan te wakkeren. Hans Wagenaars maakte de certificaten, het diploma en het Young Stars-logo en Kees Derksen zorgde ervoor dat die allemaal pico bello konden worden getoond.
John van Iersel had heel veel huisvlijt gestoken in een complete, overzichtelijke, persoonlijke en gelikte administratie. Daardoor was het woensdagmiddag aan Will Balvers gegeven om de instructie te doen en daarmee het startsein te geven voor de JCV Young Stars.

Will Balvers (midden) en John van Iersel (rechts) geven instructie bij de start van de JCV Young Stars. De elf toekomstige Young Stars zijn een en al oor. Links kijkt Kees Derksen toe.

Zoals aangekondigd werd met het spel ‘Ren je rot’ aandacht besteed aan wat theorie over tafeltennis. ‘Wat neem je mee in je sporttas als je gaat trainen of naar een toernooi gaat?’ ‘Wat roep je als het balletje van jouw tafel hinderlijk bij een tafel komt waar anderen aan het spelen zijn? Zeg je dan ‘stop’, ‘let’ of ‘hé!?’ De meesten wisten het, en John schreef zich rot op de certificaten van bronzen Ster 1.
Met behulp van een ladder werd het bij tafeltennis o zo belangrijke voetenwerk geoefend. Appeltje-eitje voor iedereen. Zo ook de eerste batje/balans-oefening: houd het balletje zo lang mogelijk op je forehand of backhand. Iedereen slaagde, een paar gevorderden hebben dat kogeltje misschien nog steeds in balans. Knap hoor!

Voetenwerk is o zo belangrijk.
Houd het balletje zo lang mogelijk op forehand of backhand.

En leuk en uitdagend dat die elf jongens en meisjes het vonden! ‘Mogen we nog meer doen voor ons diploma?’, vroegen ze. Nou, dat bewaren we voor de volgende keer. Maandag met Peter en Mark, woensdag weer met Will, John, Kees en Hans. Nu eerst achter de tafel met z’n allen, en ballen! Forehand, backhand, verzet je voeten. Kijk, luister. Niet duwen, maar durf te slaan. Door je knieën en blijf bewegen, JCV Young Stars!