Spel Artem ‘groeit snel’ bij Hercules, Jordi voelt zich ‘prima op gemak’ bij Taverbo

Artem Zeziulin en Jordi van der Schoot, twee spelers die een half jaar geleden nog voor JCV 1 uitkwamen in de landelijk derde divisie, zijn inmiddels prima geaard bij hun nieuwe club. Halverwege de najaarscompetitie presteren ze naar verwachting of zelfs meer dan dat. Artem trekt zich bij Hercules Terborg op aan het hoge niveau van de eerste divisie, terwijl Jordi zich in de tweede divisie presenteert als aanwinst voor het Boxtelse Taverbo 1.

Artem
Artem Zeziulin vorig seizoen in het shirt van JCV. Bij Hercules in Terborg is ‘zo goed mogelijk presteren en mijn spel blijven ontwikkelen’ het doel van de Oekraïner.

Artem staat wekelijks gemiddeld vier keer achter de tafel voor trainingen verspreid door het land en die arbeid betaalt zich uit. ‘Onze’ inmiddels in Vught woonachtige Oekraïener verscheen in vier van de vijf wedstrijden voor Hercules achter de tafel en daarin scoorde hij 33 procent. “Dat is 1 uit 3, en dat was mijn doel. Ik ben dus tevreden”, zegt hij.

Snelle groei

In de eerste divisie A, aangevoerd door Tempo Team Amsterdam en twee klassen hoger dan waarop hij vorig seizoen voor JCV 1 uitkwam, won Artem 4 van de 12 wedstrijden. “Het niveau ligt een stuk hoger dan in de derde divisie en juist daarom vind ik het prima om daar te spelen. Ik groei een stuk sneller in mijn manier van spelen”, aldus Artem.
Behalve het hogere niveau, bevalt ook zijn nieuwe team hem goed. “Twee teamgenoten van ongeveer dezelfde leeftijd maken het leuk, iedereen vecht voor elk punt en iedereen steunt elkaar.” Over het vervolg van het seizoen heeft hij geen bijzondere gedachten. “Zo goed mogelijk presteren en mijn spel blijven ontwikkelen zijn het belangrijkste.”

Jordi
Jordi van der Schoot vorig seizoen als speler van JCV 1.

Comfortabel

Eén stapje lager op de nationale ladder – maar nog altijd een trede hoger dan afgelopen najaar met JCV 1 – blaast Jordi van der Schoot bij Taverbo 1 meer dan een aardig deuntje mee. Met 12 overwinningen in 15 wedstrijden voelt onze jeugdtrainer zich in de tweede divisie heel comfortabel. Dankzij een winstpercentage van 80 is hij op de persoonlijke ranglijst zelfs de nummer 3.
“Het gaat boven verwachting”, zegt Jordi over zijn cijfers. “Ik speel m’n eigen spelletje, wedstrijden vallen vaak de goede kant op en ik voel me prima op m’n gemak. Maar een smaakmaker wil ik me niet noemen. Daarvoor is mijn spel niet spectaculair genoeg, denk ik.”
Met zijn team neemt hij in 2A de tweede plek in. Koploper Assen heeft slechts één punt meer. Zijn neef Johan van de Nieuwenhuizen (jr), ook een voormalig JCV 1-speler die voor Taverbo 1 uitkomt, doet overigens nauwelijks voor hem onder. Johan won 9 van de 12 partijen en staat met 75% vijfde op de 35 namen tellende persoonlijke ranglijst. Promovendus De Treffers uit Roelofarendsveen, het team dat kampioen werd van de voorjaarscompetitie, is de hekkensluiter van 2A.  

Viermansteam

Sinds deze najaarscompetitie treffen in de landelijke divisies teams met vier spelers elkaar. Op twee tafels worden steeds 12 enkelspellen en één dubbel gespeeld. Ondanks dat ons eerste team zich afgelopen voorjaar wist te handhaven in de derde divisie, besloot Thy Visser te stoppen. Vervolgens slaagde JCV er niet in een viermansteam op de been te brengen, waarna Artem en Jordi kozen voor een overstap.