Speelvloer zaal kan er weer een tijdje tegen

Peter Coppens (links) en Kees Derksen met goede zin in de zaal

Nog even de finishing touch aanbrengen en daarna is de vloer van onze zaal weer helemaal klaar voor gebruik. De zaalbeheerders Kees Derksen en Peter Coppens besteedden het weekend van vrijdag 4 maart voor een opknapbeurt van de speelvloer en vanaf vanavond (dinsdag 8 maart) kan er weer volop gebruik van worden gemaakt.

In de afgelopen dagen schuurden Kees en Peter de speel- en trainingsvloer drie keer. Daarna brachten ze twee lagen primer aan en werd de vloer afgewerkt met twee laklagen. De materialen werden geleverd door clubsponsor Geert Duijghuisen (Baril Coatings/Copperant). Door de onderhoudsbeurt in eigen beheer uit te voeren werden naar verluidt enkele duizenden euro’s bespaard.
De werkzaamheden waren nodig omdat de houten speel- en trainingsvloer glad was geworden en de kans op glijpartijen en blessures te groot werd. Vanaf vanavond (dinsdag 8 maart) geldt weer de reguliere planning van trainingen en andere activiteiten.

De trainings- en speelvloer van de zaal is er weer helemaal klaar voor.

Dankzij de werkzaamheden verwacht JCV weer voor de komende vijf á zes jaar verlost te zijn van ongemakken en groot onderhoud aan de speelvloer.

JCV traint en speelt al bijna veertig jaar op de houten vloer in onze zaal. In oktober 1983 werd die ‘zwevende vloer’ officieel in gebruik genomen als vervanger van de linoleumvloer die in de oorspronkelijke JC-zaal lag. Voor toenmalig voorzitter Jacques Reutelingsperger was de huidige vloer het pronkstuk van de zaal en het hoogtepunt in zijn twaalfjarige bestuursperiode.