Snack bij de Mac voor kampioen Jeugd 1

Ze vierden het al officieus, twee weken geleden was het kampioenschap officieel en afgelopen zondag deed JCV Jeugd 1 z’n titelfeestje nog eens dunnetjes over met een gezamenlijke ‘Snack bij de Mac’.

De kampioenen en hun trainer Peter, als altijd in opperbeste stemming.
Nogmaals de kampioenen, Jeugd JCV 1, met beker. V.l.n.r. Lars, Ole, Jort en Jurre.

Jurre, Ole, Lars en Jort hadden alle reden voor een ‘vet’ teammoment, want op bezoek bij Budilia in Budel werd de competitie in de tweede klasse van de DUO-competitie in stijl afgesloten. Ole en Jurre deden deze keer een stapje opzij en hielden elkaar bezig. Lars en Jort gaven de finishing touch aan de promotie naar de eerste klasse DUO door Budilia met 1-4 te kloppen. Daardoor bleef JCV Jeugd 1 in de hele competitie ongeslagen.

Jurre en Ole hielden elkaar bezig in Budel.

Hulde voor ouders
Onder het toeziend oog van alle ouders – hulde! – handhaafde Lars zijn 100% score door ook in Budel beide partijen te winnen. Samen met Jort werd ook het dubbelspel gewonnen. Jort won één keer; in zijn allerlaatste partij moest hij zijn 100% score prijsgeven. In voorgaande wedstrijden was Ole ongeslagen gebleven, Jurre hoefde de winst ook slechts één keer aan z’n tegenstander te laten.
Dankzij die fabuleuze persoonlijke scores behaalde JCV 1 de titel met een totaal van 28 punten; twee minder dan het maximum van 30. Die prestatie leverde het team een fraaie beker op en voor iedere speler had de attente en altijd goedgemutste trainer Peter Vullings een persoonlijke standaard geregeld.

Trainer Peter en vader Robert wachten op koffie.
De kampioenen in Best aan een snack van de Mac.

Teamspirit en sfeer
Bij de Mac in Best werd iedereen getrakteerd op frietjes, snacks en een drankje, ouders en trainer gingen aan de koffie en voor de andere trainers (Will, John, Kees en Hans) wacht in De Zaal een bedankje namens de ouders. Dat laatste is niet per se nodig, maar wordt natuurlijk wel heel erg gewaardeerd en tekent de teamspirit en de goede sfeer die we bij JCV zo graag zien.
Mannen: gefeliciteerd nogmaals en heerlijk om te zien dat jullie zo snel zulke grote stappen maken. Op naar de eerste klasse, blijf lekker ‘ballen’ en plezier hebben met elkaar. Dat is het begin van alles en wie weet hoe ver iedereen daar nog mee komt.

Naar kwartfinales
Behalve ons DUO-jeugdteam liet ook Artem Zeziulin zondag van zich horen. Bij de nationale Meerkampen in Almere bevestigde onze JCV 1-aanwinst zijn stijgende niveau door zijn groep (spelers O(nder) 19 jaar) als winnaar af te sluiten. Artem (17) bleef alle vijf wedstrijden ongeslagen en bereikte daardoor de kwartfinales van de Meerkampen. Die kwartfinales zijn in februari in Nijmegen.

Olivier (rechts) met zijn teamgenoot Jamie Laurent.

Ons ‘gedeelde’ lid Olivier Aguayo Quitero wist de kwartfinale ook te halen. ‘Ollie’, uitkomend voor Never Despair maar op dinsdag en donderdag ook trainend bij JCV, had het in zijn leeftijdscategorie (O15) wel een stuk moeilijker. Met een derde plaats kwam hij met de hakken over de sloot naar de volgende ronde. Zijn teamgenoot Jamie Laurent bereikte de kwartfinales van de categorie Onder13.