‘TOPSPORT TERUG BIJ JCV’. SIEBREN NEEMT STOKJE OVER VAN LINEKE

Sportief bleef veel bij het oude, maar bestuurlijk veranderde er wel wat bij ons clubje. Op de ALV van vrijdag 20 mei droeg de terugtredende en tot Lid van Verdienste benoemde Lineke Kooyman de voorzittershamer over aan Siebren van der Zee, waarna Johan van den Nieuwenhuizen(jr) en Eddie van Doorn met succes hun dubbeltitel verdedigden.

Siebren van der Zee heeft de voorzittershamer overgenomen van Lid van verdienste Lineke Kooyman.

De benoeming van Lineke tot Lid van Verdienste was een van de hoogtepunten van de ALV. De jubilarissen Dick van der Fange en Bert Timmermans, beiden 40 jaar lid, moesten verstek laten gaan en konden daardoor niet persoonlijk worden gehuldigd.

Een blije Lineke Kooyman met haar oorkonde als Lid van Verdienste.

Op de ALV werd duidelijk dat JCV het dieptepunt qua ledenaantal inmiddels achter zich heeft en dat de club voorzichtig opkrabbelt uit het dal. Dat is vooral te danken aan het stijgende aantal jeugdleden. Waren dat er in augustus vorig jaar nog slechts zes, inmiddels telt JCV zeventien jeugdleden terwijl er zich met enige regelmaat nog enkele broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnen meer melden op de training van de maandagavond en woensdagmiddag.
Het is daarom niet verwonderlijk dat TZ-bestuurslid Peter Vullings aangaf dat JCV werk te willen maken van Young Stars, een eigen jeugdopleiding. Binnenkort maken we daar meer over bekend.
Daarnaast werd de terugkeer aangekondigd van een aantal evenementen, zoals het Vughts kampioenschap en het ouder/kind- en scholentoernooi. Ook het optuigen en kwalitatief opkrikken van tenminste het eerste en mogelijk nog een tweede en derde team heeft een hoge attentiewaarde.
Die prioriteiten passen bij het doel dat Siebren van der Zee uitsprak bij zijn aantreden als voorzitter. Hij maakte nog eens duidelijk dat hij en zijn uitgebreide bestuur JCV vooral groter, breder, beter en daardoor meer bekend willen maken.
“We willen de topsport terug in De Zaal. Dat wordt een hele klus en is ook een hele uitdaging, maar het voelt hier goed. JCV is nog steeds een mooie, warme club”, sprak de nieuwe preses het vertrouwen in zijn missie uit.
Siebren staat aan het roer van een bestuur waarin Hans Wagenaars als een zevende lid werd verwelkomd. De schrijver van het jubileumboek ‘IN DE ZAAL’ gaat PR, website en communicatie voor zijn rekening nemen.
Bestuurslid René Vorstenbosch sprak de verwachting uit dat JCV op korte termijn als het zevende wijksteunpunt van Vught wordt aangewezen en dat dat nog dit jaar kan worden geopend. De procedure daarvoor is in de eindfase.
Door onze zaal tot ‘Wijksteunpunt JCV/Schoonveld’ te benoemen en het bestemmingsplan daarvoor aan te passen, kan de zaal worden gebruikt door andere doelgroepen en voor andere evenementen. Gedacht wordt aan de JC-zaal als inloopplek voor de buurt, voor ouderen en mensen met een beperking. Bij alles ligt de regie in handen van JCV en staat tafeltennis voorop.

De vier finalisten van het dubbeltoernooi, met v.l.n.r. Johan van den Nieuwenhuizen, het nieuwe PR-bestuurslid Hans Wagenaars, Eddie van Doorn en Will Balvers.
Monika Coppens en Kees Derksen, winnaars van de B-poule.

Na afloop van de ALV streden acht duo’s om de clubtitel dubbelspel. Die kwam voor het tweede jaar op rij in handen van Eddie van Doorn en Johan van den Nieuwenhuizen. Zij waren de beste van de A-poule. De ‘biljarter met noppen’ en het voormalige JCV-lid dat een dag later meestreed om de clubtitel van het Boxtelse Taverbo, bleven in de finale de baas over het gelegenheidskoppel Will Balvers en Hans Wagenaars.
De B-poule werd gewonnen door Monika Coppens en Kees Derksen, die Lineke en haar zoon wisten voor te blijven. Voor de prijswinnaars van het dubbeltoernooi waren er toepasselijke aardigheidjes: dubbelvla en dubbeldrank. Voor de tweevoudige clubkampioenen stonden flesjes tripel klaar.