Seniorenteams houden balans in evenwicht bij eerste ronde voorjaarscompetitie

In de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie 2024 hielden onze zes seniorenteams de balans keurig in evenwicht. JCV 1, 2 en 5 hielden een overwinning over aan hun eerste optreden, JCV 3, 4 en 6 moesten hun tegenstander feliciteren.

Simon
Simon Schoones had een pittige avond met JCV 1.

Het trio dat JCV 1 op de laatste speeldag van de najaarscompetitie de titel en promotie bezorgde, had gisteravond (vrijdag) de handen vol aan Waalwijk 2. Simon Schoones, captain Will Balvers (ieder 2x) en Xiang Han (1x) keerden met een zwaarbevochten 4-6 zege terug van hun debuut in de tweede klasse. Simon en Will wonnen ook het dubbel. “Het was pittig, 4-6 was voor nu het hoogst haalbare”, vatte Simon de eerste schermutselingen tussen de twee nieuwkomers in 2C samen.

Rob van Kasteren

Hoofdrol

In 4F kwamen onze reserves op eigen tafel sterk voor de dag door de reserves van ROTAC met een 7-3 nederlaag terug te sturen naar het Gelderse Rossum. De hoofdrol werd opgeëist door Rob van Kasteren, die ongeslagen bleef en met Henk Wentink het dubbelspel won. Henk won twee enkelspelen, Dick van der Krabben droeg met één zege bij aan het totaal.
Ons derde team leek na een sterk begin op weg naar een verrassende score tegen Never Despair 8. Mede dankzij meteen de eerste enkelspelzege van Wendy Han stond er na het dubbel een 1-3 voorsprong op het scoreformulier, maar daarna wist alleen Peter Vullings nog een tweede solozege te boeken. Voor Wendy bleef het bij 1, Patricia van der Schoot moest bij haar competitierentree genoegen nemen met de winst van één game.

Echt stapje hoger

Na een lange reeks ongenaakbare overwinningen in de zesde klasse, ondervond JCV 4 (toen 3) vrijdagavond andermaal dat de vijfde klasse toch echt een stapje hogerop is. John van Iersel, Monika Coppens, Kees Derksen en Lineke Kooyman duldden in de najaarscompetitie geen enkele tegenstand, maar bij hun terugkeer in 5F kregen de eerste drie het meteen zwaar voor de kiezen. Tegen ROTAC 3 kwam alleen John twee keer tot winst; 2-8.

Gedeelde koek

Met een 9-1 zege en een 8-2 nederlaag verdeelden onze twee zesdeklasseteams de koek eerlijk. JCV 5 kreeg van tegenstander BSM 2 drie punten cadeau doordat het met slechts twee man kwam opdagen. Tot de tiende partij bleven Raz Aldebis, Arie Kroon en Jetse Offers ook verder zonder kleerscheuren, maar in de slotpartij beet de in competitieverband debuterende Arie zich stuk op ‘n tegenstander. Door verlies met 9-11 in de vijfde game kwam er net geen maximale score uit de bus; 9-1.
JCV 6 had tegen Kruiskamp 4 weinig in te brengen. In Den Bosch redde Marcel Verhoeven de clubeer met één enkelspelzege en samen met Johan van de Nieuwenhuizen ging het dubbelspel mee naar De Zaal; 8-2.

Jeugdclash

De eerste speelronde van de voorjaarscompetitie wordt vanmiddag (zaterdag 27 januari) bezegeld met wat de kwalificatie ‘Jeugdclash’ waardig is.
Vanaf 16.00 uur treffen onze Jeugd 1 en Jeugd 2 elkaar in onze eigen zaal voor een onderonsje in hun eerste wedstrijd van de DUO eerste klasse. Jort en Ole dienen de belangen van Jeugd 1, Stan en Steven geven alles voor Jeugd 2.