Rini is ‘still’ op lekker avondje met eerste zege JCV 2

Het begin van de tweede competitiehelft werd enigszins overschaduwd, maar leverde toch een overwegend lekkere avond op. Terwijl JCV haar pas overleden, ruim 30 jaar trouwe lid Rini Heesbeen op een schermpje achter de bar eerde met een still van de website, deden drie van de vier JCV-teams goede zaken.
JCV 1 bevestigde zijn titelaspiraties met een overtuigende 8-2 zege op Taverbo 8, JCV 2 knokte zich naar zijn eerste seizoenszege (6-4) tegen Taverbo 7 en JCV 4 sloeg zelfs een dubbelslag. Lineke Kooyman, Monika Coppens en Kees Derksen waren zelf ongenaakbaar (10-0) tegen Taverbo 10 en doordat koploper TTVE op bezoek bij Return Oss op een bescheiden 4-6 zege bleef steken, nam het door reserve John van Iersel gesteunde trio de koppositie van 6F over.

JCV 2, met vlnr Xiang Han, Max Rinsampessy en aanvoerder Rob van Kasteren, boekte zijn eerste seizoenszege en is (voor nu) van de laatste plaats af.
Willi van de Donk bleef weer eens ongeslagen.
Invaller Wim de Waal sleepte twee zwaarbevochten punten binnen.Koploper JCV 1 beleefde een gemakkelijk avondje. Willi van de Donk en Peter Vullings haalden de punten bijna freewheelend binnen. ‘Captain Peer’ kon zich daarbij zelfs een onverstoorbare glimlach permitteren en daar dreef hij tegenstanders/ster soms mee tot wanhoop. Want als het erop aankwam toonde hij aan dat er ‘echt niks te halen viel’.
Peter en Willi bleven ongeslagen, invaller Wim de Waal (voor Dick van der Krabben, die een oogonderzoek had ondergaan) sleepte knap twee zwaarbevochten punten binnen. Het dubbelspel ging met 11-9 in de vijfde game verloren. JCV 1 voert de ranglijst van 4E nu aan met 12 punten voorsprong op Never Despair. 

Max Rinsampessy

Tot het uiterste
JCV 2 beleefde een topavond. Het boekte zijn eerste seizoenszege en gaf daarmee de rode lantaarn over aan TTVE 2. Captain Rob van Kasteren, de debuterende Xiang Han en de teruggekeerde Max Rinsampessy moesten daarvoor tegen Taverbo 7 wel tot het uiterste gaan. Na een gevecht van twee uur keek het trio zelfs nog tegen een 3-4 achterstand aan, maar in de laatste enkelspelronde voegden Rob, Max en Xiang alle drie nog een tweede zege aan hun totaal toe: 6-4.

De strijd tegen degradatie gaat waarschijnlijk pas op de laatste competitiedag (29 april) worden beslecht. Dan neemt JCV 2 het in eigen huis op tegen TTVE 2, waar in Elshout nog met 6-4 van werd verloren.

Monika Coppens wacht geconcentreerd op een service.
Kees Derksen

Het is er JCV 4 veel aan gelegen om aan het einde van het seizoen de kampioensvlag te kunnen hijsen en daar werd vrijdagavond een behoorlijke stap in gezet. De dames Monika Coppens en Lineke Kooyman hadden van Taverbo 10 niets te duchten en ook Kees Derksen gaf zijn drie opponenten overtuigend het nakijken. Met de 10-0 zege stevende JCV 4 naaste concurrent TTVE voorbij en is nu koploper van 6E.
Net als voor JCV 2 is ook voor JCV 4 de laatste competitiedag waarschijnlijk beslissend. De twee voornaamste kampioenskandidaten treffen elkaar dan in onze zaal.

Johan ven den Nieuwenhuizen (sr)
Frits Jansen

Op een avond vol succes zorgde JCV 3 vrijdag voor de enige valse noot. Taverbo 9 was met 2-8 veel te sterk. Alleen Frits Jansen en Johan van den Nieuwenhuizen (sr) kwamen ieder één keer tot winst.
René Vorstenbosch kwam niet tot scoren. Hij was de vervanger van Rini Heesbeen, die via een still van de website toch een beetje aanwezig was.
En hij zag dat het toch een overwegend lekkere avond was voor JCV.