Revanche op koploper baat JCV 1 niet; JCV 2 als kat in nood, Kees is redder in nood bij JCV 3

Het uitzicht op promotie naar de tweede klasse is er voor JCV 1 vrijdagavond niet beter op geworden. Door koploper Taverbo op eigen tafel met 6-4 te kloppen deed JCV 1 zelf wel wat er werd gevraagd, maar de 10-0 zege van Return Oss op TIOS sloeg een deuk in de kampioensaspiraties van ons eerste team.
Als een kat niet het nauw verraste JCV 2 door Flash met 7-3 terug te wijzen, Kees Derksen was een redder in nood bij de achtste 7-3 zege van JCV 3. Op bezoek bij Kruiskamp ging JCV 4 met dezelfde cijfers onderuit bij middenmoter Kruiskamp.

JCV 1 deed zelf wat gevraagd werd tegen koploper Taverbo, maar 6-4 winst baatte niet.

Goed gevoel weg

Ons eerste team beleefde gisteravond weinig plezier aan het eerste treffen in de kampioenspoule van de derde klasse F. Tegen koploper Taverbo haalde JCV 1 weliswaar z’n gram voor de eerder op eigen tafel geleden 7-3 nederlaag, maar het niveau van de wedstrijden stemde ons trio al niet vrolijk en daarna nam de 10-0 score bij de andere ‘kampioenswedstrijd’ nog meer van het goede gevoel weg.
Simon Schoones en teamcaptain Will Balvers wonnen in Boxtel ieder twee keer en samen sleepten ze ook het dubbel uit het vuur. Net als in de thuiswedstrijd droeg Xiang Han met één zege bij aan het dit keer positieve resultaat. De 6-4 winst verkleinde de achterstand op Taverbo tot drie punten, maar Return Oss verdubbelde z’n voorsprong op JCV tot 8 punten en is nu de nieuwe titelfavoriet.

Rob van Kasteren was bij Flash een klasse apart.

Kat in nood

Onze in degradatiegevaar verkerende reserves verrasten gisteravond als een kat in nood door runner-up Flash in eigen huis met 3-7 te kloppen. Rob van Kasteren was met drie overwinningen een klasse apart, een speelse Peter Vullings won twee keer en een coachbare Roeland Hendricks boekte zijn eerste zege in de vierde klasse. In het treffen met Veldhoven, komende vrijdag in eigen huis, moet JCV 2 één punt goedmaken om van de laatste plaats af te komen.

Kees Derksen bleef bij OTTC ongeslagen.

Redder

Ons derde team blijkt 7-3 overwinningen ook zonder Lineke Kooyman te kunnen boeken. Na 14 winstpartijen en 15 wedstrijden ontbrak ze gisteravond in Oss, waar Kees Derksen zich tegen OTTC presenteerde als grote redder. Net als de nog altijd ongeslagen John van Iersel boekte Kees drie enkelzeges, terwijl Monika Coppens weer tot één keurige overwinning kwam. Met nog twee competitieduels te gaan, heeft koploper JCV 9 punten voorsprong op naaste belager Never Despair, dat op de laatste speeldag de tegenstander is.

Knap herstel

Op bezoek bij Kruiskamp herstelde Marcel Verhoeven zich weer knap van zijn drie verliespartijen in de vorige competitieronde door twee enkelspelzeges te laten noteren. Met René Vorstenbosch won hij ook het dubbelspel. Doordat hekkensluiter ROTAC verrassend sterk verweer bood aan Never Despair (4-6) moest JCV 4 in de strijd tegen degradatie wel een punt toegeven op de equipe uit Rossum.