Revanche Jeugd 2, perspectief voor JCV 1, derde team verstevigt koppositie, 2 en 4 in zwaar weer

Ons tweede jeugdteam heeft zondagochtend een mooi slot gegeven aan een evenwichtige vierde competitieronde. Dankzij een nette 3-2 overwinning op TTV Valkenswaard maakte Jeugd 2 de DUO tweede klasse A ongemeen spannend. Jeugd 1 kwam niet achter de tafel.
Bij de senioren mocht JCV 1 zich na een zwaarbevochten 4-6 overwinning op bezoek bij NTTV een dag lang rijk rekenen met de (gedeelde) tweede plek van de derde klasse F. Vierentwintig uur later was de situatie belangrijk gewijzigd, maar het perspectief was er niet slechter op geworden. Dat gold nog sterker voor JCV 3, dat zijn koppositie verstevigde met de vierde 7-3 zege op rij. Ons zes man sterke reserveteam moest aantreden met een ‘echte’ reserve en slikte in Geldrop een dikke 8-2 nederlaag. JCV 4 kwam eerder deze week niet verder dan winst van één game en is de afgetekende hekkensluiter in 6F.

Will Balvers was in Nuland een soevereine kopman van JCV 1.

Will Balvers was donderdagavond voor de tweede achtereenvolgende keer de soeverein heersende ‘Kopman van de dag’ bij JCV 1. De teamcaptain kreeg het in Nuland niet voor niets, maar bleef ongeslagen en hoefde weer slechts één game af te staan. Met nog twee anderen in 3F – onder wie teamgenoot Simon Schoones – heeft Will nog een 100%-score achter zijn naam.

Anti-topspin

Hans Wagenaars moest alle zeilen bijzetten om tot twee overwinningen te komen. In beide gevallen waren daar vijf games voor nodig. In zijn slotpartij verslikte hij zich voor de tweede keer dit seizoen in een speler met anti-topspin; de vijfde game ging ‘close en zuur’ met 11-9 verloren. Dick van der Krabben won de openingspartij van de lange avond maar kwam daarna niet meer tot scoren. In het dubbel was het beter op elkaar ingespeelde thuiskoppel Will en Dick te machtig.

Vooruitzichten

Bij het krieken van vrijdag 6 oktober lachte een gedeelde tweede plek onze hoofdmacht nog toe. Na de volledige vierde speelronde had 3F een nieuwe koploper en waren de vooruitzichten er voor JCV 1 niet slechter op geworden. In de resterende drie wedstrijden moet JCV 1 z’n huidige vierde plaats zien veilig te stellen. Daarna wordt de balans opgemaakt en strijden de bovenste vier van 3F om promotie. De punten uit de eerste zeven wedstrijden tellen mee in het vervolg van de competitie.

Dapper verweer

Ons uit zes spelers bestaande reserveteam had vrijdagavond toch nog hulp nodig van een ‘echte’ reserve. Kees Derksen bood twee klassen hoger dapper verweer, maar bleef bij Unicum in Geldrop met lege handen. Aan de 8-2 nederlaag van JCV 2 droegen Rob van Kasteren en Wendy Han ieder bij met één overwinning. “Het moet beter, maar we zitten nu even in de hoek waar de klappen vallen”, berustte gelegenheidsaanvoerder Rob.

John
John van Iersel is als enige nog ongeslagen in de zesde klasse E.
Als een speer

In 6E gaat ons derde team als een speer. Op bezoek bij Never Despair in Den Bosch werd de aanval op de koppositie overtuigend afgeslagen met de vierde 7-3 zege op rij. John van Iersel bleef weer ongeslagen en is nog de enige speler in 6E zonder verlies. In de openingspartij van de avond kwam Lineke Kooyman een fractie tekort om die ongeslagen status te evenaren. Ze verloor met 15-13 in de vijfde. Close en zuur, zoals dat ook hier heet. De twee andere enkelspelen sleepte ze wel uit het vuur. Monika Coppens bleef ‘1 op 1’ lopen en heeft na vrijdagavond al drie winstpartijen achter haar naam staan.

Rene Vorstenbosch
René Vorstenbosch
Koude kermis

JCV 4 kwam woensdagavond al van een koude kermis terug uit Veghel, waar het met 10-0 kansloos werd gelaten door koploper TTCV. Alleen René Vorstenbosch wist één game binnen te hengelen; alle andere partijen gingen met 3-0 de mist in. Bij ons vierde bleef Raz Aldebis aan de kant.

Revanche Jeugd 2

Jeugd 2 revancheerde zich zondagochtend voor de eerder geleden 3-2 nederlaag tegen Valkenswaard door de tweede onderlinge ontmoeting met 3-2 te winnen. De in de DUO-competitie debuterende Stan Bouwman en Siem Swinkels wonnen ieder één keer en samen wonnen ze het dubbel.
De competitie in 2A zal het tot en met de laatste ronde (3 december) een ongemeen spannende zaak blijven. TTCV (14), JCV (13) en Valkenswaard (12 punten) zitten heel kort bij elkaar en maken alle drie nog kans op het kampioenschap. Met slechts één punt komt Hooghei duidelijk tekort. De vier teams treffen elkaar allemaal nog twee keer.