Returnrondes met aanval op koploper en deel twee Jeugdclash. Én: hulp bij scholentoernooi

We beginnen dit weekeinde aan de returnwedstrijden van de najaarscompetitie 2024. Vanavond (vrijdag 15 maart) staan daarvoor zelfs vier seniorenteams in eigen zaal en zaterdagmiddag om 16.00 uur nemen onze twee jeugdteams het tegen elkaar op voor een nieuwe onderlinge clash in ‘de DUO’.
Behalve voor deze competitiezaken vragen we hier ook vast aandacht (en medewerking) voor een groot jeugdevenement dat we op zondag 26 mei gaan houden. TZ-opperhoofd Peter Vullings gaat daar alle basisscholen in Vught, Helvoirt, Cromvoirt, St. Michielsgestel, Haaren en Esch voor uitnodigen en hij gaat dat Scholentoernooi zelf vormgeven en leiden.

Een scholierentoernooi vergt veel organisatie. Peter Vullings vraagt om medewerking.

Grootschalig jeugdevenement

Om kennis te maken met onze sport en de club wordt gedacht aan een grootschalig jeugdevenement. Kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 willen we die zondag vanaf ongeveer 9.30 uur op tafeltennis gerichte spelletjes laten doen. Vanaf ongeveer 13.30 uur houden we een toernooi voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8.
Dat vergt organisatorisch veel en hoewel er al wat extra hulp is aangeboden, is op die dag nog meer man-/vrouwkracht nodig om het geheel in goede banen te leiden. Kun en wil je op één of beide dagdelen een helpende hand bieden, laat dat Peter dan even weten. Hij vertelt je waarmee je van dienst kunt zijn. Bedankt vast!

Op de hielen

Dan de returnrondes van de najaarscompetitie 2024. Vrijwel al onze seniorenteams staan er redelijk tot goed voor en vrijdagavond staan in eigen huis twee potjes geprogrammeerd die wat extra’s om het lijf hebben.

JCV 1-teamcaptain Will Balvers is snel hersteld van een heupblessure.

JCV 1 neemt het vanaf 20.00 uur op tegen Waalwijk, een team waarvan in de openingswedstrijd met 3-7 werd gewonnen. Doordat koploper OTTC dinsdag al met 7-3 won van ROTAC, moet ons eerste team in de gelijkmakende zesde speelronde 8 punten goedmaken om de titelconcurrent uit Oss op de hielen te blijven zitten. Met Simon Schoones, Jos Hendriks en de van een heupblessure herstelde Will Balvers achter de eigen tafel hoopt JCV 1 daarin te gaan slagen.
JCV 3 heeft het dit jaar hard te halen. De voorlaatste plek in 4E is een afspiegeling van de wisselende resultaten. Om het perspectief te verbeteren, zet JCV 3 vrijdagavond tegen het één plek hoger genoteerde Never Despair Wendy Han, Peter Vullings en Patricia van der Schoot in. Patricia neemt de plek in van Tom Gloudemans, die met een rugkwetsuur heeft moeten afhaken.
In eigen huis staat koploper JCV 5 vrijdagavond oog in oog met ROTAC 4. Rode lantaarndrager JCV 6 neemt het in 6E op tegen middenmoter Kruiskamp 4.

Naar Rossum

De twee uit spelende teams tuffen beide naar ROTAC in het Gelderse Rossum. JCV 2 gaat bij hekkensluiter ROTAC 2 proberen zijn tweede plek in 4F op z’n minst te verstevigen. JCV 4 hoopt er tegen ROTAC 3 meer een wedstrijd van te kunnen maken. Thuis werd het 2-8 voor de koploper in 5F.

Stan, Steven (Jeugd 2), Jort en Ole (Jeugd 1), het kwartet dat het in januari tegen elkaar opnam in de eerste onderlinge wedstrijd van de DUO-eerste klasse A.

Onderlinge jeugdclash

De voor hedendaagse begrippen best bijzondere zaterdag staat in het teken van het tweede clubonderonsje in de voorjaarscompetitie. Onze eigen Jeugd 1 en Jeugd 2 nemen het dan vanaf 16.00 uur tegen elkaar op en de vraag is of de reserves het hun clubgenoten moeilijker kunnen maken dan in de eerste wedstrijd.
Jeugd 2 zet met Hugo Kaptein en Siem Swinkels twee andere gezichten in, Jeugd 1 brengt met Ole Brochard en Jort de Visser hetzelfde duo binnen het centercourt. Op 28 januari van dit jaar leverde de eerste onderlinge clash een 4-1 zege op voor Jeugd 1, dat nu met 10 punten in de middenmoot van DUO 1A is terug te vinden. Jeugd 2 moet als gedeeld hekkensluiter knokken voor handhaving.
Ons jeugdkwartet, hun ouders en hun trainers zouden het leuk vinden als clubgenoten komen kijken en (neutraal) aanmoedigen.