René Vorstenbosch zaterdagochtend bij NOVO3 over Wijkpunt Schoonveld, Sportakkoord en clinic Bettine Vriesekoop

Mochten ex-voorzitter Lineke Kooyman en haar opvolger Siebren van der Zee bij NOVO3 hun licht al eens laten schijnen over verleden, heden en toekomst van JCV, zaterdagochtend schuift René Vorstenbosch aan bij de publieke online omroep van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Namens het bestuur doet René dan zijn zegje over de komende grote gebeurtenis bij JCV: de opening van onze zaal op zaterdag 12 november als het negende Wijkpunt van Vught en de daaraan gekoppelde clinic door Nederlands tafeltennislegende Bettine Vriesekoop.

Als geen ander weet René de weg binnen het sociale domein en als zodanig wierp hij zich namens het clubbestuur op als coördinator en spin in het web rond de omvangrijke materie ‘Wijkpunt’ en ‘Sportakkoord’. In het programma Blikveld geeft René Vorstenbosch uitleg over de bedoeling van onze zaal als Wijkpunt Schoonveld en over onze bemoeienissen met het lokale Sportakkoord.

Sociale gezicht
René krijgt de microfoon van NOVO3 rond 10.20 uur. Dan zal hij tegenover de presentatoren Peter Corvers, Berry van de Water, Erik Overman en/of Ans de Man aan de luisteraars van Blikveld duidelijk maken wat Wijkpunt Schoonveld behelst en beoogt te zijn, én waarom JCV daar graag z’n bijdrage aan levert.
Daarbij zal hij het sociale karakter en gezicht van JCV benoemen, hij zal wijzen op de historie die JCV op dat gebied heeft én René zal benadrukken dat JCV graag weer een van de speciale ontmoetingsplekken voor Vughtenaren is. In het bijzonder voor de bewoners van wijk Schoonveld.

Bettine Vriesekoop tijdens een van haar eerdere clinics.

‘Ga en blijf bewegen’
Daarnaast zal René Vorstenbosch er met gepaste trots op wijzen dat JCV is één van de (slechts) vier Vughtse sportverenigingen is die hun bijdrage mogen leveren aan het lokale Sportakkoord. Dat is een actieplan gericht op bewegen en bevorderen van gezondheid. Partijen uit de sport, van gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben erin afgesproken hoe ze sport- en bewegingsambities willen bereiken. ‘Mensen, gá bewegen en blíjf bewegen’, is de hartenkreet.

Clinic Bettine Vriesekoop
Als de spreektijd toereikend is, zal René ook van de gelegenheid gebruik maken om de clinic van tafeltennisdiva Bettine Vriesekoop nogmaals onder de aandacht te brengen. De tweevoudig Europees kampioene geeft op zaterdag 12 november een twee uren durende ‘groepsles’.
Het eerste uur is gericht op de jeugd, het tweede deel is bestemd voor ouderen. Bettine geeft haar clinic in samenwerking met de stichting Beweeg Mee, een initiatief van o.a. JCV-lid en geboren Vughtenaar Dirk Eikemans.
“Met haar clinic bij JCV maakt Bettine zichtbaar dat iedereen kan meedoen aan sport. Ze verbindt ‘fitheid en ontmoeten’ met elkaar en toont aan dat die twee thema’s de kwaliteit van leven verhogen”, zei René Vorstenbosch eerder al over de clinic die Bettine tussen 10.00 en 12.00 uur geeft.

Daarna neemt wethouder Toine van de Ven (Openbare Ruimte) de officiële opening van Wijkpunt Schoonveld bij JCV voor zijn rekening.
Zaterdag 5 november, 10.20 uur: René Vorstenbosch bij NOVO3 over Wijkpunt Schoonveld, JCV en het lokale Sportakkoord én de tafeltennisclinic van Bettine Vriesekoop.