Pepijn van Hoof geeft JCV ook naam in paratafeltennis met tweede plaats op NK

Pepijn van Hoof met zijn tweede prijs bij het NK para in Nieuwleusen.

We waren natuurlijk al bekend als eredivisionist, als meervoudig landskampioen bij de jeugd en als leverancier van internationals als Henk van der Zee, Jos Verhulst en Wim van der Sande. En afgelopen zaterdag zorgde de 38-jarige Pepijn van Hoof ervoor dat JCV ook bekend raakte in het Nederlandse paratafeltennis, zeg maar de groep spelers en speelsters met een beperking.
Op het NK paratafeltennis in het Overijsselse Nieuwleusen legde Pepijn van Hoof zaterdag beslag op het zilver in de groep ‘lopers klasse 5’. Daarvoor had ons clublid zich enkele weken geleden in Bergen op Zoom met een plek in de halve finale weten te plaatsen. Op het nationaal kampioenschap debuteerde Pepijn door via vijf overwinningen en slechts één verliespartij de NK-finale te bereiken.

Steunpilaar

Met vader Peer van Hoof als steunpilaar aan zijn zijde was de lange dag nog begonnen met een nederlaag tegen Jozé Matimu. Pepijn zette zich echter knap over die tegenvaller heen door zijn volgende vijf partijen in winst om te zetten. Die fraaie reeks leverde hem de finale op en daarin was Matimu in vier games opnieuw de sterkste.

Vader Peer van Hoof is net zo ‘super trots’ op zijn zoon als Pepijn van Hoof zelf.

“Ik ben super trots en dankbaar dat ik mee mocht doen”, liet Pepijn na afloop weten. “Weer een bewijs dat je meer kunt dan je denkt. Jezelf uitdagen, doorzetten en positief blijven heeft me de afgelopen jaren enorm veel gebracht. Volgend jaar ga ik voor goud”, daagde hij zichzelf meteen weer uit.

Herseninfarct

Pepijn werd in 2020 getroffen door een herseninfarct waardoor hij aan de rechterkant van zijn lichaam verlamd raakte. Hij moest onder meer opnieuw leren praten en van oorsprong rechtshander, moest hij leren dingen met links te doen. Pepijn traint op maandagavond met onze competitiespelers. Op donderdag- en/of vrijdagochtend speelt hij samen met recreanten van de club.