Op het gemak naar zege, nipt verlies en lekker tafeltennissfeertje bij Table Stars in Eindhoven

De tweede competitieronde van onze jeugd. Mooi om te kunnen melden dat Jeugd 1 in de eerste klasse DUO op het gemak naar z’n tweede 1-4 zege op rij knalde. Prima ook om te mogen noteren dat Jeugd 2 het als nieuwkomer op competitieniveau spannend kon maken en er tegen OTTC 1 een echte wedstrijd van maakte; 2-3.

Loop je warm bij Flash in Eindhoven. In het midden Gijs en Ailyn in rood/zwart, kort daarachter Tuur in zwart.

Fijn ook dat Tuur en Ailyn zondagochtend in de eerste ronde Table Stars in Eindhoven ieder twee keer wonnen en jammer dat Gijs het bij Flash net niet kon bijbenen. Maar het aller prettigst was nog wel dat begeleider Will Balvers melding maakte van ‘een lekker tafeltennissfeertje in Eindhoven’. 19 kinderen hadden daar plezier en het thuisfront werd gevoed met sfeervolle plaatjes van betrokken ouders. Ook fijn, die betrokkenheid.
Daarom eerst maar eens even wat beeld vanuit de mooie, grote, sfeervolle zaal van Flash in Eindhoven. Beeld zonder veel uitleg, zonder resultaat te benoemen of er een conclusie aan te verbinden. Nee, gewoon beeld. Om sfeer te vangen en te laten zien hoe bevlogen, geconcentreerd en plezierig Gijs, Tuur en Ailyn hun zondagochtend in Eindhoven beleefden.
En daarna iets meer ‘verslag’ over de DUO’s bij hun tweede rondje in Veghel.

Sterke DUO’s

Terwijl de Table Stars weer wat ervaring opsnoven in Eindhoven, zag coach Peter Vullings twee sterke DUO’s aan het werk bij TTCV in Veghel. Jeugd 1 deed het tegen de gastgevers zelfs zo goed en overtuigend dat er gemakzucht binnen sloop. “Dan verlies je focus en ga je onnodig fouten maken”, was het enige puntje van kritiek aan het adres van Lars en Jort.
Hun 4-1 zege maakte Jeugd 1 koploper van de eerste klasse A, op 3 punten gevolgd door ATTC, dat wel ‘n wedstrijd minder speelde en dat op de zondag na carnaval bij OTTC in Oss de volgende tegenstander is.
In dezelfde DUO-eerste klasse A herstelde onze Jeugd 2 zich sterk van de 4-1 nederlaag die vorige week tegen hun clubgenoten van Jeugd 1 werd geleden. De broers Hugo en Steven Kaptein wonnen tegen OTTC 1 ieder één keer van dezelfde tegenstander. De Kapteins waren zelfs heel dichtbij de eerste seizoenszege voor Jeugd 2, maar het dubbelspel ging toch net met 11-9 in de vijfde game verloren. Met drie punten uit twee wedstrijden is de rol van Jeugd 2 echter zeker nog niet uitgespeeld.