Ongenaakbare JCV-jeugd maakt veel goed van wisselvallige eerste thuisronde senioren

Op de tweede wedstrijddag van de najaarscompetitie ’23-’24 maakten onze jeugdteams veel goed van een seniorenronde met grote wisselvalligheid. Alleen JCV 3 kwam vrijdagavond tot winst, de hoofdmacht stelde teleur met een 3-7 nederlaag, JCV 2 en 4 kwamen net tekort maar bloeiden wel op.
Onze JCV-jeugd duldde zondagochtend geen enkele tegenspraak. Bij de DUO’s in Oss waren Jeugd 1 en 2 ongenaakbaar en ook bij de Table Stars in Budel was de overmacht groot. De jeugd speelde vijftien wedstrijden en daar werden er veertien van gewonnen!
Geen houden aan
Jeugd 1 begon bij OTTC is Oss met een verliespartij, maar daarna was er voor de gastclub geen houden meer aan. Met (een van) hun ouders als chauffeur en coach knalden Lars en Ole Brochard er drie overtuigende 3-0 overwinningen achteraan. Lars schreef de slotpartij in vier games bij op JCV’s conto. Een prima resultaat (1-4), die Jeugd 1 voorlopig een gedeelde eerste plek op de ranglijst oplevert.
In hetzelfde Oss deed Jeugd 2 het zelfs nog wat beter. De in competitieverband debuterende Siem Swinkels en Jort de Visser bleven knap ongeslagen in het enkelspel en ook in het dubbel werd het varkentje overtuigend (3-0, 3/8/3) gewassen. Naaste belager TTCV 2 kwam gisteren niet actie, maar vooralsnog mag Jeugd 2 zich koploper van 2A noemen. Klasse, mannen!
Onze Table Stars moesten voor hun eerste competitieronde flink wat kilometers maken, maar de best lange rit naar Budel werd ruim beloond. Onder leiding van coach Will Balvers gaven Tuur van Kesveld en de broers Steven en Hugo Kaptein Budilia 2 geen schijn van kans. Alleen in het dubbelspel werd één game ingeleverd, alle andere wedstrijden leverden een afgetekende 3-0 overwinning op.

Bij Budilia in Budel staat Tuur van Kesveld in mooie houding klaar voor een forehand. Dubbelpartner Hugo Kaptein volgt het spel en broer Steven verhangt de bordjes.

Bij JCV 1 was Hans Wagenaars in dubio. Moest de ‘kopman van de dag’ bij zijn competitierentree na ruim 40 jaar blij en tevreden zijn met twee overtuigende 3-0 overwinningen, of mocht hij vooral ‘vet balen’ dat een bijna gewonnen derde enkelspel nog uit handen werd gegeven? “Het mag me gewoon niet overkomen om een wedstrijd met een 2-0 voorsprong in games en 5-1 vóór in de derde toch nog te verspelen”, was hij zelfkritisch.

‘Nooit opgeven’ was vrijdag net niet genoeg voor Willy van de Donk.

‘Gepruts’
Tegen Taverbo 6 zat het onze hoofdmacht bij de 3-7 nederlaag sowieso niet erg mee. Wedstrijden die ‘beide kanten op konden’ vielen dan ook alle in Boxtels voordeel uit. Een naar houvast zoekende Xiang Han bleef ondanks dapper verzet steken op één winstpartij. Willy van de Donk rook aan overwinningen maar zag vijf games in de verlenging verloren gaan. “Ik kan meekomen en geef nooit op, maar voor de derde klasse kom ik blijkbaar net tekort”, oordeelde vechter Willy.
Het dubbelspel (Xiang/Hans) viel ook net de verkeerde kant op: 9-11, 11-6, 9-11, 9-11. “Bij 9-9 speel ik twee foute, net te scherpe service-returns. Dat vind ik gepruts waar twee enkelzeges niet tegen opwegen”, baalde Hans nog lang na.
‘Twee duimen omhoog’
Was ons eerste dus bepaald niet tevreden of blij, JCV 2 keek wel met voldoening terug op z’n tweede optreden in 4G. Onze reserves reageerden uitstekend op de 10-0 nederlaag in de seizoensopener en ondanks 4-6 verlies tegen Never Despair 8 stak Peter Vullings ‘twee duimen omhoog’.

Peter Vullings won twee keer, maar stak vooral ‘twee duimen omhoog’ voor z’n knokkende teamgenoten.

De teamcaptain won zelf twee keer, maar de thumbs up gingen vooral richting teamgenoten Wendy Han en Tom Gloudemans. Beide ‘jonkies’ lieten zich prima coachen en knokten zich na een 2-0 achterstand ook allebei naar één enkelspelzege. Tom was nog heel dichtbij een tweede zege, maar in de slotpartij ging de overall-winst via 10-12 in de vijfde mee naar Den Bosch. “Ik heb veel positiefs gezien en ben een tevreden speler/coach”, vatte Peter de eerste thuiswedstrijd samen.

John van Iersel bleef ongeslagen in zijn eerste seizoensoptreden in JCV 3.

Wensstart
JCV 3 beleeft de seizoensstart die het zich wenste. De tweede achtereenvolgende 7-3 zege leverde de gedeelde koppositie van 6E op, maar een prettiger constatering mag zijn dat alle vier teamleden er hun bijdrage aan leverden. Met haar tweede enkelzege verdubbelde Monika haar zegereeks, Kees Derksen kwam tot twee overwinningen en bij zijn eerste seizoensoptreden bleef John van Iersel ongeslagen. Tegen het Vlijmense Hooghei 2 sleepten John en Kees ook het dubbelspel kantjeboord binnen: 12-10 in de vijfde!
Clubhart gestolen
In de nog korte tijd dat Raz Aldebis het rood/zwart van JCV om de schouders draagt, heeft hij met z’n humor, plezier en zijn ‘moeilijke, rare spelletje’ al menig clubhart gestolen. Bovendien is hij voor JCV 4 aardig belangrijk aan het worden.
Vorige week sneuvelde Raz nog op het nippertje in de slotfase van zijn partijen, vrijdagavond was hij de belangrijkste man met twee enkelspelzeges en zijn bijdrage aan de winst van het dubbelspel (met Johan van de Nieuwenhuizen-sr). Dat leverde nog niet een eerste teamzege op, maar met de 3-7 tegen Never Despair 12 bloeide JCV 4 wel op. Vrijdag kan op bezoek bij ROTAC’82 afstand worden genomen van de laatste plaats in 6F.