O-lé, olé,olé,olé, er is weer een Jeugdkampioen ‘De Stylist’ pakt beker, ouders doen de afwas

Clubkamioenen
De mannen om wie het Clubkampioenschap jeugd zondag draaide, staan klaar voor de prijsuitreiking. Links de winnaar van de A-poule, naast Peter de beste van de B-klasse.

Er werd gelachen, geknokt, verloren, gewonnen. Er werd Rond de Tafel gerend, JCV’s Hamburgermenu met Franse frietjes werd geserveerd en gegeten. En sinds zondag hebben we weer eens een clubkampioen junioren in ons midden. Een botsing van stijlen – want dat werd het Clubkampioenschap Jeugd bij JCV – bracht de titel en de daarbij horende beker en wisseltrofee bij De Stylist, een kwalificatie die hoort bij de 11-jarige Ole Brochard. Hij mag zich een jaar lang de beste jeugdspeler van JCV noemen.

Ole met de wisseltrofee
Ole ‘De Stylist’ is ook ‘De Blije’ met zijn beker en wisseltrofee.

Een kwalificatie als ‘De Stylist’ krijg je niet zomaar opgespeld. Zo’n kwalificatie past bij je en eigenlijk ben je het gewoon. Door hun intensieve samenwerking met onze jeugdspelers hebben onze trainers voor iedereen wel een kwalificatie. Zo hebben we ook typeringen als De Knokker, De Relaxte, De Vrolijke, De Doorzetter, De Blije, De Leergierige, De Ontwapenende, De Perfectionist, De Slimme, De Brutale, De Sluwe, De Wachter en nog ’n stuk of wat meer.
JCV-stijl
En JCV’s Clubkampioen bij de jeugd is dus De Stylist. Logisch, want kijk naar Ole en zie met eigen ogen dat hij in pakweg twee jaar de kenmerkende JCV-stijl al te pakken heeft. Hij durft, hij experimenteert, slaat, valt aan en heeft de richting, de techniek en ‘het gevoel’ in z’n slagen.

Lars met trofee en Peter
Ook Lars is blij, net als Peter.

Zondagochtend combineerde Ole dat met de kwaliteiten van De Knokker, De Slimme, De Brutale en De Doorzetter. En dat was nodig, want in de sterke A-poule stonden al z’n tegenstanders hem flink in de weg en werd vanaf het eerste punt duidelijk gemaakt dat er geen cadeautjes werden weggegeven. Zo ontsnapte Ole tegen ‘vechter’ Jurre en beleefde Lars angstige momenten tegen zowel Jort als Jurre.
Maar uiteindelijk komt het tot een broedertwist die het Clubkampioenschap beslist. De battle tussen de broers Ole en Lars gaat lang gelijk op, maar als Lars z’n concentratie verliest en Ole brutaler wordt, gaat de beslissende vijfde game overtuigend naar de jongste van het stel. ‘De Stylist’ klopt de ‘Knokkende Relaxte’, die in het afsluitende Rond de Tafel zijn gram haalt en Jort in de ‘finale’ verslaat. Voor Ole is de beker en de wisseltrofee die toernooileider Peter eindelijk weer eens kon uitreiken.

Steven met trofee en Peter
Sluwe Steven liet zich niet gek maken en bleef ongeslagen in de B-klasse.

‘De Sluwe’
Was het in de A-poule al een zaak om hartritmestoornissen van te krijgen, de B-poule deed er aan spanning en sensatie nauwelijks voor onder. In de B-klasse liet ‘De Sluwe’ zich door niemand gek maken. Steven Kaptein won al z’n wedstrijden en pakte de beker. Verrassend was de strijd om plek twee. Niet de ervaren ‘Doorzetter’ Stan mengt zich daarin, maar ‘De Ontwapenende’ Tuur en Hugo ‘De Wachter’ nemen elkaar de maat. De pas 6-jarige Tuur wist een 0-2 achterstand in games goed te maken (2-2), maar daarmee was het ook ‘op’ bij het Groep- 3-ukkie. Hugo ‘De Wachter’ zorgt ervoor dat de twee B-klasse-bekers van het JCV-Clubkampioenschap in huize Kaptein staan uitgestald.

Hugo met trofee en Peter
Hugo bracht ook de tweede beker van de B-klasse naar huize-Kaptein.

Spontane actie
Als de rook is opgetrokken en de batjes zijn neergelegd, wordt samen met ouders en trainers nog het door Kees Derksen samengestelde en John van Iersel uitgeserveerde JCV Hamburgermenu gebruikt. Als bedankje en blijk van waardering is er voor de trainers een exclusief Lavinia ijshoorn-met-spekje. En ouders gaan de keuken in om de afwas te doen. Waar zie je zo’n spontane actie nog? Bij JCV dus.
Jeugd aan het tafeltennissen
Tuur en Stan zijn met elkaar in de slag in de B-klasse, op de achtergrond kijken Jurre en scheids Lars toe bij het treffen tussen Jort (l) en Ole.