Nek-aan-nekrace in DUO-competitie met ook trio’s, kwartetten en jokers

Ons interne competitietoetje voor duo’s (die ook trio’s en kwartetten mogen zijn en waarin ook jokers mogen worden ingezet) ontwikkelt zich zoals we het ons hadden gewenst. De DUO-ratingcompetitie is uitgegroeid tot een nek-aan-nekrace die van iedereen het uiterste vraagt en die op de derde – tevens laatste – speelavond beslist gaat worden.
De eerste avond had al aangetoond dat geen enkele deelnemer de gamewinst even vlot in de zak steekt. Divisiespelers, zesdeklassers en alles daar tussenin moeten aan de bak, niemand kan freewheelen, niemand is te onderschatten. Dát is de kracht, de charme, het leuke en uitdagende van een ‘handicaptoernooi’ op basis van (soms ook geschatte) ratingpunten.
Joker
De tweede avond, vrijdag 9 juni, was van hetzelfde laken een pak. Vijf van de zes teams veranderden van samenstelling – alleen vader Rudi en zoon Jordi deden het weer samen – en Peter Vullings werd als ‘joker’ ingezet in twee teams.

Duo finalisten
De naamgevers van de vier teams die nog kans maken op de eindzege in ons interne competitietoetje: Team Xiang, Team Peter, Team Will en Team Jordi.

Rijstebrij
Het zou een rijstebrij aan feitjes en cijfertjes opleveren om alle uitslagen en details hier te noemen. Het voornaamste gegeven is dat nog vier duo’s (trio’s, kwartetten) kans maken op de eindzege. Dat zijn ‘Team Peter’, ‘Team Jordi, ‘Team Will’ en ‘Team Xiang’, beter bekend als de Dextro Boys. Met 16 punten begon Team Xiang vrijdag als koploper aan de derde en vierde wedstrijdronde en na afloop stonden de Dextro Boys nog steeds bovenaan.
Xiang en Henk (Wentink), die de plaats van Hans Wagenaars innam, voegden 15 punten aan hun totaal toe en gaan nu met 31 punten aan kop. ‘Team Peter’(met Wendy en John) volgt op 2 punten, ‘Team Will’ (met Simon, maar vrijdagavond met Lineke) heeft 28 punten, ‘Team Rudi’(met Jordi) heeft 27 punten en mag zich ook nog tot de titelkandidaten rekenen.
Bloedstollende apotheose
Komende vrijdagavond (16 juni) wacht onze DUO-ratingcompetitie een waarschijnlijk bloedstollend spannende apotheose. In de afsluitende vijfde ronde (één wedstrijden, tien punten te behalen) nemen de Dextro Boys het dan als koploper op tegen ‘Team Will’. Runner-up ‘Team Peter’ kruist de degens met ‘Team Jordi’. Wie de vier kampioenskandidaten in de finaleronde gaan vertegenwoordigen en of er mogelijk nog ergens een ‘joker’ wordt ingezet, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat de nek-aan-nekrace beslist gaat worden en dat geen enkele deelnemer de gamewinst even vlot in de zak steekt.
‘Team Lineke’ (met Kees en Monika; 15 punten) gaat hoe dan ook als vijfde eindigen, ‘Team Max’ (met invallers; 5 punten) wordt hoe dan ook de beste nummer zes. Ook zij treffen elkaar op de laatste avond. Aanvang is 19.30 uur.