Bye, bye en bedankt Joola Olymp, welkom Donic Waldner Classic 25

Ze verleenden uitstekende diensten, maar na tenminste tien jaar waren onze Joola Olymp wedstrijdtafels hard aan vervanging toe. Donderdagavond moesten ze plaats maken.
Vier fonkelnieuwe Donic Waldner Classic 25-tafels werden woensdagmiddag geleverd en een dag later was het hele bouwpakket (bijna) klaar en stonden ze (bijna) alle vier keurig op hun plek te shinen in onze zaal.

Drie van de vier nieuw aangeschafte Donics Waldner Classic 25 staan te shinen in de zaal. Ze zijn net wat lichter blauw dan de Joola Olymp, waarvan er uiterst links één te zien is.

Het had best wat voeten in de aarde voor het zo ver was. De komst van de Donics werd in het voorbije weekend aangekondigd en ze zouden eerst maandag worden geleverd. Dat ging niet door omdat de transporteur niet met z’n truck terecht kon op onze parkeerplaats. Dan dinsdag maar, met een vrachtwagen van bescheidener formaat. ‘Maar het kan wel pas na 17.00 uur worden’. Er kwam geen tegenbericht en er werd gewacht tot 21.30 uur, maar uiteindelijk stond er pas woensdagmiddag om 14.20 uur een pallet met acht tafelhelften voor de deur geparkeerd.

Kees’ waterpas heeft z’n werk gedaan en ligt op een van de twee oude Joola’s. Er staan 3,5 nieuwe Donics klaar voor gebruik.

Kees ‘waterpas’
Vier sterke mannen tilden de acht helften – elk 65 kilo zwaar – naar binnen en donderdagochtend knutselden vier meer technisch onderlegde mannen – onder leiding van Kees ‘waterpas’ Derksen – de tafels als een Ikea-bouwpakket in elkaar. Dat ze uiteindelijk twee schroeven tekort kwamen om alle vier Donics gebruiksklaar te krijgen, is een risico dat je met een dergelijk pakket incalculeert.
Het kostte dus wat kracht, geduld, tijd, inzicht en extra materiaal, maar nou heeft JCV ook wel weer wat: drie hele Donic Waldner Classic 25 en één halve die wacht op twee ontbrekende schroeven. De netjes zette Kees er later nog op. Netjes hoor!
Vier van de zes
Er is voor gekozen om vooralsnog vier van de zes Joola’s te vervangen. De andere twee blijven beschikbaar voor trainings- en wedstrijddoeleinden, terwijl ze ook geschikt zijn om er mensen met een beperking schuiftafeltennis op te laten spelen. De vier vervangen Joola’s zijn ingeruild of particulier verkocht.
We zijn blij en trots op onze nieuwe aanwinsten van Duits topfabricaat. Na de wat lichter groene tafels van Cor du Buy, het wat donkerder groen van Heemskerk en het net wat donkerder blauwe Joola is Donic het vierde merk tafel dat we In De Zaal van JCV verwelkomen.
Netjes
Het behoeft verder geen betoog dat we iedereen vragen om de nieuwkomers goed te gebruiken en netjes te behandelen. Ze moeten minstens weer een jaartje of tien mee.