Na goednieuwsshow past JCV weer wat bescheidenheid bij start najaarscompetitie

Uitgezonderd het afscheid van enkele prominente (oud-)leden was de berichtgeving rond JCV in het laatste half jaar één lange goednieuwsshow. Een uitgebreid bestuur met een nieuwe voorzitter, twee kampioensteams, veel nieuwe jeugdleden, een eigen jeugdopleiding, extra trainingsmomenten, nieuwe sponsors die geloven in stoere plannen die nog veel meer goeds voorspellen. Er is ook herwonnen energie en in diverse media bleef alles niet onopgemerkt.

De kampioenen van de voorjaarscompetitie, die vanaf vrijdag op overlevingstocht gaan in een hogere klasse.

Aan de vooravond van een nieuw competitieseizoen staat de polonaise echter even stil. Als vrijdag (16 september) de najaarscompetitie 2022 in gang wordt gezet, past JCV geen hoge verwachtingen maar vooral bescheidenheid. Sportief zijn we nog niet zo ver als we ons hadden gewenst. Sportief houden we even pas op de plaats en oefenen we geduld.
Trouw
We deden wel alles om de gepredikte nieuwe bliksemstart op landelijk niveau voor elkaar te krijgen. Maar al vrij snel zag het clubbestuur in dat een overval op de landelijke competitie er op extreem korte termijn niet in zat. Het kón wel, maar JCV wilde trouw blijven aan oude waarden als netheid, en ook aan uitgangspunten als openheid en realisme.
Een nieuwe bliksemstart van JCV op landelijk niveau? Die gaat er komen. Alleen nog niet op 16 september 2022. Vooruitkijken op de najaarscompetitie 2022 die vrijdag (16 september) begint, doen we daarom in bescheidenheid. Met geduld, netjes blijven, open, eerlijk en realistisch zijn.
We gaan de najaarscompetitie in met nog steeds vier seniorenteams en één jeugdteam. De senioren prediken ‘handhaving’ als hun sportieve doel. Onze Young Stars, die een week later de degens gaan kruisen, gaan vooral samen ervaring opdoen, leren, proeven en plezier maken.
Henk en Wendy
De seniorenteams beginnen hun competitie achter vreemde tafel en ze doen het in nagenoeg dezelfde samenstelling waarmee in mei de voorjaarscompetitie werd afgesloten. Alleen JCV 2 wijzigde. Max Rinsampessy slaat een keer over en voor hem kregen onze reserves Henk Wentink en Wendy Han terug.

Vader Xiang en dochter Wendy Han staan zij aan zij in JCV 2.

In de vierde klasse D nemen zij het met Roeland Hendricks, Xiang Han (vader van Wendy) en aanvoerder Rob van Kasteren op tegen Die Meede 3, Never Despair 6, Smash 2, Hita ’79-2, De Batswingers 2 en TIOS 2. De eerste wedstrijd is vrijdagavond bij HITA ’79 in Hilvarenbeek, waar Rob vanwege vakantie nog ontbreekt.
Overlevingstocht
Onze hoofdmacht mag het na de promotie van afgelopen mei in een klasse hoger proberen. In 3F nemen Dick van der Krabben, Willie van de Donk, Michael Keislair en captain Peter Vullings het op tegen Taverbo 6, Veldhoven, 5, Attaque 2, Kruiskamp 3 en PJS 1.
De overlevingstocht door 3F begint vrijdag in en tegen Veldhoven.
Dikke duim voor PJS
Het voorlopige hoogtepunt, althans naar de maatstaven van de tegenstander, is het treffen met PJS 1. Onze dorpsgenoot hangt het predicaat ‘Kampioenschap van Vught’ aan die onderlinge krachtmeting, JCV beantwoordt die lading met een knipoog en ’n dikke duim: in de afgelopen 70 jaar is een Vughtse derby tussen JCV 1 en PJS 1 nooit dichtbij geweest en deze wordt onze dorpsgenoot dan ook van harte gegund. Tot ziens in De Zaal op 14 oktober, 20.00 uur.
Onverwoestbaar
JCV 3 bestaat uit hetzelfde onverwoestbare kwartet dat in mei als JCV 4 kampioen werd in de zesde klasse en daarom (pas zaterdagmiddag) tegen Taverbo 9 mag beginnen aan een nieuw avontuur. Lineke Kooyman, Monika Coppens, Kees Derksen en John van Iersel nemen het in 5E verder op tegen PJS 3, NTTV 2, Kruiskamp 5 en ROTAC ’82.

René Vorstenbosch

Steunpunten
Ons dappere vierde team – vorig seizoen nog ‘het derde’- gaat met Frits Jansen, Marcel Verhoeven, Rudy Sasabone, Johan van den Nieuwenhuizen (sr) en René Vorstenbosch als steunpunten aan de slag in 6E. Dat doet het vijftal een week later dan gepland omdat de wedstrijd tegen Return Oss werd uitgesteld tot 21 oktober.

Jongedame, dames, heren: veel succes en tafeltennisplezier de komende maanden. Bij het begin van de voorjaarscompetitie hopen we de polonaise te kunnen voortzetten.