Mogelijk drie kampioensteams, JCV 1 moet pieken, maar ook kans op een ‘Black Friday’

Zeker één kampioen en mogelijk twee? Doe er maar gerust eentje bij, want naast de ‘zekere’ kampioen JCV 3 en een nog altijd mogelijke promotie van JCV 1, meldde Jeugd 2 zich zondagochtend ook nog als voorname titelkandidaat.
Jeugd 2 won gisterochtend overtuigend (4-1) van TTCV 2 en daardoor kan het team zich komend weekend op de slotdag zelfs een kleine nederlaag permitteren om de kampioensvlag van de DUO tweede klasse A te mogen hijsen. Het optreden in eigen huis van Jeugd 1 liet niets te wensen over, maar ondanks een afgetekende 5-0 zege op TTCV 1 is een kampioenschap waarschijnlijk net te veel gevraagd.
Op de voorlaatste speeldag van de najaarscompetitie was
niet alles koek en ei. JCV 2 (senioren) droeg de rode lantaarn vrijdagavond over aan Veldhoven, maar de 6-4 zege op de naaste belager was nogal karig om met een gerust hart de laatste ronde in te kunnen gaan. JCV 4 bewandelde de omgekeerde weg. Na een teleurstellende 8-2 nederlaag tegen hekkensluiter ROTAC ’82 bezet JCV 4 nu zelf (weer) de laatste plaats.

Will Balvers bleef ook bij TIOS ongeslagen.

Thriller

JCV 1 greep de laatste strohalm voor promotie door TIOS ’51 op eigen tafel met 8-2 onder de duim te houden en plek 2 over te nemen van Taverbo. In Tilburg bleef Will Balvers ongeslagen, na een 7-0 tussenstand verloren Xiang Han en Hans Wagenaars hun laatste enkelspel. Xiang liet twee matchpoints liggen. “Dit is harder werken dan frites bakken”, merkte hij na afloop lachend op. Zorgvuldig en geslepen spelend trokken Will en Hans het dubbel binnen.
Doordat titelfavoriet Return Oss het zwaar had tegen Taverbo (6-4), is de strijd om het kampioenschap van 3F uitgemond in een ware thriller. In de slotronde van de kampioenspoule moet JCV vrijdag in eigen huis pieken en tenminste 6 punten goedmaken in een rechtstreeks duel met Return. Taverbo is gedevalueerd tot outsider maar kan lachende derde worden.

Monika Coppens was vrijdag op dreef met 2 overwinningen.

Uitschieter

Om bij de smaakmakers te blijven: JCV 3 doorbrak de reeks van acht opeenvolgende 7-3 overwinningen door hekkensluiter Maashorst met 9-1 kansloos te laten. Die uitschieter was net niet voldoende om de titel afgelopen vrijdagavond al te kunnen vieren. Komende vrijdag gaan John van Iersel, Monika Coppens en Kees Derksen tegen Never Despair de bloemen alsnog in ontvangst nemen. Als Lineke Kooyman terug is van vakantie kan ze meedelen in de feestvreugde. Het Bossche team is als enige concurrent overgebleven, maar met een achterstand van 10 punten vecht dat voor een kansloze zaak. JCV 3 heeft nog één winstpartij nodig om na een jaar afwezigheid terug te keren in de vijfde klasse.

Peter Vullings was in goeden doen tegen Veldhoven.

Black Friday?

Kunnen JCV 1 en 3 in de laatste ronde dus voor een mooi slotakkoord zorgen, het is niet ondenkbeeldig dat daar na de laatste reguliere competitiedag deels ook een echte Black Friday tegenover staat.
Voor JCV 2 valt aan promotie/degradatiewedstrijden bijna niet te ontkomen en zelfs om gevrijwaard te blijven van rechtstreekse degradatie wordt nog een huzarenstukje gevraagd. Tegen Unicum moet JCV 2 dan tenminste 1 punt meer behalen dan Veldhoven tegen Flash.
Dat is het penibele uitgangspunt na de 6-4 zege vrijdagavond op Veldhoven 11. Door die krappe winst werd de rode lantaarn wel overgedragen, maar één schamel puntje voorsprong op de onverbiddelijke rode streep biedt wel héél weinig houvast. Bij onze reserves waren de ongeslagen captain Peter Vullings en Rob van Kasteren (2 zeges) vrijdagavond in goeden doen. Wendy Han kon met haar favoriete aanvalsspel de goede draai niet vinden.

Raz Aldebis

Donkere wolken

JCV 4 leek de afgelopen weken goed op weg om aan de degradatiedans te ontsnappen, maar door een onverwachte en dikke 2-8 nederlaag tegen hekkensluiter ROTAC’82 pakten zich vrijdagavond weer donkere wolken samen boven het team. Met twee overwinningen kwam alleen Raz Aldebis tot scoren. René Vorstenbosch en Marcel Verhoeven bleven op 0 staan. Het moet vrijdagavond tegen het al gepromoveerde TTCV 6 allemaal heel verrassend samenkomen wil JCV 4 nog ‘n plekje stijgen.

Jeugdteams overtuigen

‘Veerkracht en prima concentratie’ waren de belangrijkste pluspunten die de coaches Kees Derksen en John van Iersel zondagochtend opmerkten bij de overtuigende overwinningen van onze twee DUO-teams. “De trainingen werpen hun vruchten af,” concludeerde Kees.
Jeugd 1 won weliswaar met 5-0 van TTCV 1, maar om ongeslagen te blijven moest zowel Ole als Lars Brochard in één van z’n twee enkelpartijen terug knokken vanuit een achterstand in games. Door hun maximale score benaderden ze de gedeelde koplopers Stiphout en ATTC tot op één punt, maar doordat beide teams nog een wedstrijd tegoed hebben, lijkt een kampioenschap er niet in te zitten voor de broers en hun teammaat Jurre Stegehuis.

Favoriet

Voor Jeugd 2 zit dat kampioenschap er wél in. Sterker, ze zijn er na gisterochtend favoriet voor en nog meer dan Jeugd 1, toonden Jort de Visser en Siem Swinkels veerkracht. In hun eerste enkelspel knokten beide spelers zich na een 0-2 achterstand in games terug naar een zege. Jort won ook z’n tweede enkel, samen waren ze in vier games te sterk voor het koppel van TTCV 2.
Komende zondag 26 november is (weer) TTCV 2 in Valkenswaard de laatste tegenstander. Met twee punten voorsprong op het team uit Veghel mag dan zelfs met 3-2 worden verloren om te promoveren naar de DUO-eerste klasse, hetzelfde niveau als waarop onze Jeugd 1 uitkomt.

Tuur van Kesveld is in afwachting van de service van Jennypher. Scheidsrechter Steven kijkt mee.

Table Stars

Begeleid door Will Balvers maakten onze Table Stars er zondag twee verschillende wedstrijden van. Hugo Kaptein walste met gastspeler Hayden Rijkers (Bergeijk) met 15 tegen 0 games over TTV Best heen.
Op een andere tafel hadden Steven Kaptein en Tuur van Kesveld het zwaar, maar maakten ze er tegen Bergeyk een leuke wedstrijd van. Alleen Steven kwam tot winst: 1-4. Die werd behaald op Jennypher, misschien wel de jongste ‘materiaalspeler’ (korte noppen) van Nederland. Op 10 december staat de laatste Table Stars-ronde op het programma.