Moeders achter de bar bij eerste thuiswedstrijden jeugd in 10 maanden

Het is alweer tien maanden geleden dat we dat mooie moment van thuiswedstrijden van eigen jeugdteams bij JCV mochten meemaken. Jurre, Jort en Ole namen het toen op tegen de ttv Valkenswaard. Zondagochtend (1 oktober) maken we zo’n vrolijk stemmend moment van ‘Jeugdteams thuis’ weer eens mee. Met twee hulpmoeders achter de bar komt TTCV vanaf 10.00 uur op bezoek voor Jeugd 1 en Jeugd 2, terwijl Jeugd 1 vanaf 12.00 uur ook nog te maken krijgt met ATTC uit Aarle-Rixtel.

Jurre-Kees-en-Jortb
Jurre en Jort tien maanden geleden in overleg met coach en scheidsrechter Kees.

Eigenlijk is het niet bijzonder dat er bij een sportvereniging jeugdteams zijn die wedstrijden ‘thuis’ spelen. Zeker niet voor een club als JCV, dat teams van hoog tot laag op de been bracht en tot twee keer toe de junioren landskampioen leverde.

Landskampioen

Henk van der Zee, Hans Trum en Henk van de Wiel deden dat in 1968, Jos Verhulst, Paul Daas en Reinier Paetzel vijftien jaar later opnieuw. Wat waren we blij en trots, en hoe vreselijk goed deed JCV het!
De jaren van succes en plezier hielden lang stand, maar ze kwamen ook tot stilstand. Daarom waren we vorig jaar zo blij – her en der zelfs geëmotioneerd – dat er na jaren van stilte weer eens jeugdwedstrijden plaatsvonden in De Zaal. En dit jaar dus ‘gewoon’ weer. Zoals het hoort bij JCV, mag je zeggen.

Dubbele dosis

Zondag krijgt Jeugd 1 een dubbele dosis aan wedstrijden te verwerken. Onder leiding van de alomtegenwoordige Kees neemt onze (gedeelde) koploper het vanaf 10.00 uur op tegen TTCV 1 en twee uur later wacht ook nog ATTC 1. Ole en Jurre staan op het wedstrijdformulier, hun beider moeders springen achter de bar in om het verhinderde BarTeam Peter/Monika te vervangen. Waarvoor onze hartelijke dank. Top, mama’s!

Siem Swinkels
Siem Swinkels
Ruggensteun
Stan Bouman
Stan Bouman

Jeugd 2, de verrassende koploper van de tweede klasse A, krijgt vanaf 10 uur bezoek van de jeugdreserves van TTCV. Tegen hun naaste rivalen uit Veghel – ze hebben drie punten minder en ’n wedstrijd minder gespeeld – verdedigen Stan en Siem het rood/zwart van JCV.
Al met al is er zondag dus weer een mooie gelegenheid om de toekomst van JCV in actie te zien. JCV is blij met ‘gewoon weer jeugd aan de bak’, voor Ole, Jurre, Siem en Stan zal belangstelling een ruggensteun zijn en dankzij de moeders zijn koffie en thee ook weer gewaarborgd.

Senioren

Onze vier seniorenteams gaan vrijdagavond (29 september) op weg voor hun derde competitieronde. JCV 1 wordt verwacht bij Return Oss, ons tweede bij TTV Veldhoven, het ongeslagen 3 bij Maashorst in Uden en JCV 4 in Rossum bij ROTAC’82.
We brengen er z.s.m. verslag van uit. Succes allemaal!