‘Mini en Maxi’ maken favorietenrol helemaal waar op Dubbeltoernooi 2023

Jazeker, de favorieten maakten het afgelopen vrijdagavond helemaal waar tijdens de 2023-editie van ons Dubbeltoernooi. Verdeeld over twee uitgebalanceerde poules verschenen tien koppels achter de Donics Waldner en na soms hevige gevechten kwamen Peter Vullings en Jordi van der Schoot als winnaars bovendrijven. In de finale maakten ‘Mini en Maxi’ na een 0-1 achterstand zó weinig fouten dat ze Xiang Han en Henk Wentink uiteindelijk overtuigend terugwezen.

Peter en Jordi

Herschikken
Door afmeldingen van Dirk Eikemans en Wim van der Sande (allebei rugklachten) moest toernooileider Peter het deelnemersveld enigszins herschikken. Dat leverde met Will Balvers en Hans Wagenaars een nieuw ‘favoriet’ koppel op, maar de finalisten van vorig jaar struikelden deze keer in de halve finale waardoor ze een stapje terug moesten doen.
Will en Hans vormden één van de vier stellen in de halve finale. De drie andere kwamen naar voren na pittige gevechten in de twee poules. In de A-poule waren Peter en Jordi oppermachtig, Rob van Kasteren en John van Iersel verrasten enigszins door het beproefde koppel Willy vd Donk/(gouden jubilaris) Dick van der Krabben de weg naar de halve eindstrijd te versperren. In de B-poule moesten Henk en Xiang tot het uiterste gaan om Will en Hans van de poulewinst af te houden.

Henk Wentink en Xiang Han met hun dubbele dosis Trappist, de prijs voor de verliezend finalisten van ons Dubbeltoernooi.

Uitgekookt
In de ene kruisfinale hadden Henk en Xiang betrekkelijk weinig te duchten van Rob en John. In de andere ‘halve’ snoepten Will en Hans één game af van ‘Mini en Maxi’. In drie andere games wisten ze vaak te weinig geduld op te brengen en maakten ze te veel ‘unforced errors’ om de uitgekookt spelende toernooiwinnaars te kunnen verrassen.
Na winst in de finale op Henk en Xiang, die in de afgelopen competitie ongeslagen bleven, mocht ‘Mini’ Peter zichzelf en ‘Maxi’-partner Jordi gelukwensen met de hoofdprijs: een pak ‘Dubbel Frisss’. Als runners-up verdeelden Henk en Xiang een dubbele dosis Trappist.

John en Rob.

Dubbelzout
Omdat John van Iersel het maar jammer vond dat er geen ‘kleine finale’ (om de derde plaats) was, kregen hij en Rob ieder een zakje suikervrije dropjes, een dubbelzoute troost.

Lineke en Monika.

Als ‘beste verliezers’ gingen Lineke Kooyman en Monika Coppens naar huis met een flesje ‘dubbele’ energydrink. Siebren was toen net gevlogen, niet wetende dat hij daardoor een duopak ‘Goed Bezig’ achterliet.
Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Rudi en René, Wendy en partner, Kees met z’n Irakese gastspeler, Siebren en Irene. Want winnaars kunnen er alleen zijn als er ook verliezers zijn. Volgend jaar zijn ze er weer: winnaars, verliezers, favorieten, figuranten, mensen van het BarTeam. En hopelijk ook kijkers als Miel, Tonnie, Astrid en inval-barman Michael Keislair. Dus graag tot het volgende Dubbeltoernooi, waarschijnlijk na de ALV in mei 2024.