Memorabel clubkampioenschap 2022 levert JCV een bijzondere ‘BESTE VAN ALLEMAAL’ op

Een blije en trotse Artem Zeziulin vrijdagnacht als clubkampioen met de wisselbeker.

In theorie kon vrijdag inderdaad iedereen met de wisselbeker van ons Clubkampioenschap aan de haal gaan. Als je maar creatief genoeg omgaat met een toernooischema en als je maar genoeg in sprookjes gelooft. Maar wel zo logisch en prettig was het, dat na een enerverende avond een speler uit de A-poule als DE BESTE VAN HÉÉL JCV naar voren kwam. Leden van JCV, Artem Zeziulin is de Clubkampioen van 2022.

Ook wel lekker om te kunnen constateren is, dat onze 17-jarige Oekraïner de wisselbokaal niet cadeau kreeg. Hij moest ervoor tot het gaatje gaan. Niet zozeer in de ‘finale’ tegen Will Balvers, DE ALLERBESTE VAN DE B-POULE, wel in de groepsfase van de A-categorie.
Artem balanceerde meer dan één keer op het randje van een onverwachte bijrol en vroege aftocht. Tegen zijn teammaat Jordi van der Schoot, tegen Tom Verhees, Wim van der Sande en vooral ook tegen Simon Schoones. Die laatste had zelfs twee matchpoints, maar het tekende de Clubkampioen dat ook die onder zware druk werden overleefd.
Berusting
Na een onderling titanengevecht in de laatste ronde moest Jordi genoegen nemen met de tweede plek. Tom werd derde, Simon gaf er na de deceptie tegen Artem de brui aan en legde beslag op de vierde plek. En Wim van der Sande? Alle concurrenten hadden de handen aan hem vol, maar het zoet van een overwinning zat er helaas net niet in voor JCV’s good old ‘Tweede Man’ . “Ik vind het al mooi dat ik het zo lang volhoud en het iedereen moeilijk heb kunnen maken”, sprak de meervoudig clubkampioen ‘en wel tien keer clubkampioen dubbel’ berustend.
Omlijsting
Gerelateerd aan het Clubkampioenschap was de rest eigenlijk bijzaak. De B-, C- en D-poule boden soms spektakel en een aantal spelers had z’n persoonlijke uitdaginkjes. Vijfsetters aangaan en volhouden bijvoorbeeld. Ballen op tafel leggen zoals ze in je hoofd zitten en zoals het moet. Hoewel feitelijk slechts vermakelijke en gezellige omlijsting, spatte het vuur er ook op die vier tafels vanaf. “Mijn god, wat werd er goed gespeeld”, toonde toernooileider Peter Vullings zich blij en aangenaam verrast.
Moordend
In de dubbele B-klasse was het op tafel 2 een nek aan nek race waaruit de sterke en ook altijd wel wat gelukkige Xiang Han kwam bovendrijven. Op tafel 3 ontsnapte Will Balvers op het nippertje aan Hans Wagenaars, en Hans idem in z’n openingspartij aan koele kikker Rob van Kasteren. Na kruiswedstrijden stapte Will naar voren als de beste van beide B-groepen en daarmee mocht hij het in de papieren finale opnemen tegen Artem. Daarin bood Will dapper verzet, maar was hij niet opgewassen tegen het tempo en de moordende spinballen die Artem met forehand en backhand en uit zowel eerste, tweede als derde positie van zijn bat liet knetteren.
Inleveren
Artem is dus DE BESTE VAN HEEL JCV. En dat is hij een jaar lang. Hij is ook een bijzondere clubkampioen: de eerste die niet de Nederlandse nationaliteit heeft maar de taal wel ‘n bêtje spreekt en steeds beter begrijpt. “Ja, Emmaus is nog open. Gelukkig maar”, zei hij toen taxi Wim rond half 2 naar Helvoirt koerste. “Over jaar moet ik cup inleveren ja. Heb ik begrijpen.”

De medaillewinnaars van het clubkampioenschap 2022, met v.l.n.r. Xiang, René, Artem, Siebren, Jordi en Will. Op de foto ontbreekt C-winnaar John van Iersel.

In de C-categorie beleefde Monika Coppens een sterk optreden, maar ze kon het een oppermachtige John van Iersel toch niet lastig maken.
Eerste tafeltennisprijs
De door ziekte en afmeldingen uitgedunde D-groep werd beslist in een ‘extra finale’. Die leek een prooi te worden voor voorzitter Siebren van der Zee, maar uiteindelijk ging de kampioensmedaille om de nek van René Vorstenbosch. En die was als een kind zo blij met zijn eerste tafeltennisprijs. “Wie had dat ooit gedacht?”, was hij ook zelf verbaasd.
Happy
Zo gaat het Clubkampioenschap 2022 als memorabel het geschiedenisboek van JCV in. Vanwege die bijzondere kampioen. Vanwege een groepje jongelingen die de club gepassioneerd en met goed tafeltennis een duwtje in de rug gaat geven. Vanwege een groep golden oldies die de bestaande hiërarchie ondermijnt. Vanwege liefhebbers die samen met onverwachte gasten als Peter en Wilma van der Zee, Toine van der Krabben, Joop en Dave van Doremalen en sponsor Wilbert van Spaendonck voor sfeervolle omlijsting zorgden.
“Erg genoten en weer een familiair JCV gezien”, zei toernooifixer Peter. “Ollie kwam helemaal happy thuis. Bedankt voor de goede zorgen en de gezelligheid”, appte de moeder van ‘gedeeld lid’ Olivier.
In het eerste kwartaal van 2023 gaat onze jeugd de onderlinge strijd aan. En ook daar hopen we op veel sfeer, gezelligheid, mooie gevechten van goed niveau en een bijzondere ‘BESTE VAN HÉÉL JCV’.