Meld je aan voor NIEUW toernooi op vrijdag 24 mei én vul vragenlijst competitie ’24-’25 in!

Geen competitiebesognes dit weekend – want dan kan iedereen naar het NK in Zwolle om Barry Berben z’n titel te zien verdedigen – en daarom is het een uitgelezen moment om aandacht te vragen voor enkele clubzaken waarvoor actie wordt gevraagd!

Competitie ’24-’25

De afdeling Technische Zaken vraagt vast aandacht voor de competitie 2024-2025. Wil je komend seizoen competitie spelen, heb je voorkeuren en/of speciale wensen, vul dan de vragenlijst in die secretaris Rob van Kasteren je via mail heeft gestuurd.

Peter Vullings (bestuurslid TZ) wil die vragenlijst uiterlijk 3 april retour hebben, want hij heeft tijd nodig om de nieuwe teams tijdig te kunnen samenstellen. Dat heeft onder meer te maken met de eisen vanuit de bond, met ontwikkelingen in de huidige Voorjaarscompetitie (kampioenschappen, promoties, e.d.) en tevens met een verwachte aanwas van zowel jeugd- als seniorleden. Die aanwas zal bij zowel jeugd als senioren en van hoog tot laag zijn invloed hebben op de teamsamenstellingen en de klassen waarin de diverse teams kunnen/moeten uitkomen. Dus: graag retour vóór 3 april! In je mail staat welke mogelijkheden er zijn.

DextroBoys
‘Team Xiang’ dat vorig jaar het DUBBEL Ratingtoernooi domineerde.

Enkel-Ratingtoernooi

Dan een NIEUW NIEUW NIEUW toernooi voor alle seniorleden. Het Dubbel Ratingtoernooi kenden we al. Dat was drie weken achtereen een groot succes, met ‘Team Xiang’ annex ‘The Dextro Boys’ vorig jaar als winnaar. Dit jaar introduceert bezig TZ-bijtje Peter een Enkel Ratingtoernooi. Dat wordt net zo uitdagend en kansrijk voor iedereen en daardoor wordt dat waarschijnlijk net zo succesvol als z’n ‘dubbelganger’.
Op de avond van vrijdag 24 mei – aanvang 20.00 uur – nemen deelnemers het tegen elkaar op in enkelspelen om 2 gewonnen games (best of three). Hoeveel punten je moet maken om een game te winnen, hangt af van je rating. Dat is het aantal punten dat je hebt behaald in de competitie. Heeft een deelnemer geen competitie gespeeld en heeft hij/zij geen ‘rating’ dan bepaalt de organisatie een puntentotaal op basis van (‘faire’) inschatting.

Iedereen kan winnen

Een speler met een (veel) hogere rating moet (veel) meer punten maken om een game te winnen dan een speler met een (veel) lagere rating. Dat verschil zorgt ervoor dat iedereen voor de winst zal moeten knokken, dat iedereen winstkansen heeft en dat daardoor ook iedereen kans maakt op prachtige prijzen. En als je geen prijs wint, heb je toch een topavond!
Voorbeeld: stel dat Simon Schoones (JCV 1, rating 1507) op vrijdag 24 mei tegenover Lineke Kooyman (JCV 4, rating 951) komt te staan. Om ‘n game te winnen, moet Simon dan 21 punten maken, terwijl Lineke slechts 13 punten nodig heeft. (Daar is een schema voor.) Simon begint dus eigenlijk met 8 punten achterstand. Om dat gat te dichten zal Simon alles moeten geven en zo weinig mogelijk fouten moeten maken, terwijl Lineke alle zeilen zal moeten bijzetten om tot 13 punten te komen!
Inschrijven voor het Enkel Ratingtoernooi op 24 mei kan tot vrijdag 17 mei. In de zaal hangt een inschrijfformulier.