‘Maxi’ Jordi domineert clubkampioenschap, Peter deelt mee, B- en C-titel voor Dick en Peter

Dick van der Krabben, Jordi van der Schoot en Peter van Kasteren, de clubkampioenen van respectievelijk de B-, A- en C-klasse.

We hebben een nieuwe clubkampioen! Jordi van der Schoot bleek zaterdag niet onverslaanbaar, maar de bijna twee meter lange ‘Maxi’ was wel de grootste en voornaamste prijspakker bij onze interne titelstrijd. Jordi domineerde de dag door in het enkelspel de A-categorie op ‘onderling resultaat’ in zijn voordeel te beslissen en samen met ‘Mini’ Peter Vullings ook het dubbelspel naar zijn hand te zetten.

In de vijfkoppige A-poule – Will Balvers moest afzeggen wegens privé-omstandigheden – was vooraf al zonneklaar dat de strijd om de clubtitel zich zou toespitsen op drie spelers. Peter Vullings en Hans Wagenaars dienden slechts als opwarmertjes en kansloos kanonnenvoer voor de matadors Jordi, Jos Hendriks en titelverdediger Artem Zeziulin.

In het midden

Artem, ‘Maxi’ Jordi en Jos, de drie matadors om wie het Clubkampioenschap zaterdag draaide.

Bij de strijd tussen dat trio bleef lang in het midden wie de clubtitel en de daaraan verbonden wisseltrofee uiteindelijk zou confisqueren. Jos Hendriks, het nieuwe gezicht in JCV 1 voor het komende seizoen, legde het in de derde ronde met 3-0 af tegen Jordi, Artem ging er in de vierde ronde met 3-0 af tegen Jos en daardoor kreeg de slotpartij tussen Artem en Jordi de status van een finale.
De wedstrijdtafel werd ervoor in de breedte geplaatst en de kijkers kregen een vaak adembenemend slotstuk opgediend. “Zo behoort tafeltennis te worden gespeeld. Dit maakt de sport zo mooi en fascinerend”, luidde het commentaar bij het duel tussen de spectaculaire stylist Artem en Jordi, de koele, bizar anticiperende controleur.

Bedanken

Alleen een 3-0 zege had Artem nog titelprolongatie kunnen opleveren, maar doordat Jordi de eerste en tweede game over de streep trok (-5/-10) was de titelstrijd snel beslist. Dat gegeven speelde bij Jordi wellicht in het achterhoofd, maar het weerhield Artem er in ieder geval niet van om in het vervolg stevig door te trekken en Jordi via 11-6, 11-8 en 11-8 van een totale machtsovername af te houden. “Dus moet ik Jos eigenlijk bedanken voor zijn overwinning op Artem”, zei de immer bescheiden nieuwe clubheerser.
In hun afsluitende onderlinge duel nam Hans tegen Peter een 1-0 voorsprong, maar vanwege een acuut opspelende tenniselleboog die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen kost, moest hij opgeven. Peter werd dus vierde.

Rob van Kasteren en Dick van der Krabben.

‘Onverwoestbare Dick’

In de schaduw van de vaak hoogstaande en meeslepende beslissende ‘gangen’ van het hoofdgerecht werd Dick van der Krabben winnaar van de B-categorie. ‘Dick de onverwoestbare’ – hij vierde in oktober zijn 75ste verjaardag – moest diverse keren van tactiek veranderen om eerst John van Iersel en daarna ook nog nummer twee Rob van Kasteren achter zich te houden.

Lineke en Peter

Onverschrokken Peter

In de C-poule was de zege van Peter van Kasteren een verrassende. De niet competitie spelende telg uit de Van Kasteren-familie verslikte zich in de eerste ronde nog in Raz Aldebis. Daarna stoomde hij onverschrokken op naar de C-titel. Dat deed hij ondermeer door nummer twee Lineke Kooyman, een van de boegbeelden van ons gepromoveerde derde team, in drie games de baas te blijven.

Deemoedige Wim en Arie

Arie en Wim.
‘Mini’ Peter, ‘Midi’-voorzitter Siebren en ‘Maxi’ Jordi.

In het dubbeltoernooi mocht het geen verrassing heten dat Jordi en Peter Vullings hun clubkampioenschap met een jaar verlengden. In de finale bogen Wim van der Sande en Arie Kroon deemoedig (1-3) het hoofd voor ‘Mini en Maxi’, zoals ze zich op de achterkant van een speciaal shirt presenteerden.