Machtsvertoon JCV 1 en jeugdteams in competitie

Met groot vertoon van macht dendert ons eerste team door de voorjaarscompetitie van de NTTB afdeling Zuid-West. Het vijfmansteam is na drie wedstrijden de ongeslagen en onbedreigde koploper. De voorsprong is dermate groot, dat het ernaar uitziet dat JCV 1 het vorig jaar verloren terrein snel gaat goedmaken.
Onze twee jeugdteams deden het zondag voortreffelijk in de zogeheten Table Stars Competitie van de NTTB. Jurre en Lars bleven ongeslagen tegen TTCV, Ole en Jort gaven Valkenswaard geen kans: 5-0.
Met de positie van hekkensluiter blijft JCV 2 achter bij de positieve ontwikkelingen. JCV 3 en (vooral) JCV 4 blazen hun partijtje goed mee.

Op papier is JCV 1 een vijfmansteam, maar in de praktijk worden de klussen tot dusverre geklaard door slechts drie man. Zo ook afgelopen vrijdag, toen op bezoek bij het Gelderse Rotac ’82 een klinkende 1-9 overwinning werd behaald. Eerder werden Taverbo 8 (met 0-10) en BSM 1 (met 9-1) al opzij gezet.
Willie van de Donk koestert nog een score van honderd procent, Peter Vullings en Dick van der Krabben moesten tot nu toe slechts één keer buigen voor tegenstander. Michael Keislair en Jan van Os verschenen deze competitie nog niet achter de tafel. Komende vrijdag gaat JCV 1 op bezoek bij Never Despair 6, een van de voornaamste concurrenten in de strijd om het kampioenschap van 4E en de daaraan gekoppelde promotie naar de derde klasse.

Rob van Kasteren

In de F-poule van de vierde klasse kan JCV 2 tot dusverre geen potten breken. Een gelijkspel (5-5) tegen Taverbo 7 is tot op heden het beste resultaat. Afgelopen vrijdag leden onze reserves een 8-2 nederlaag bij koploper Attaque 2 in St.-Oedenrode. Alleen Rob van Kasteren kwam tot winst. Wim de Waal en Roeland Hendricks bleven op 0 staan. Max Rinsampessy en Tom Gloudemans kwamen niet in actie. Bijna halverwege de competitie mag JCV 2 vrezen voor een stapje terug. Het team deelt de rode lantaarn met TTVE 2.
Frits Jansen en Johan van de Nieuwenhuizen bepaalden vrijdag het wedstrijdverloop bij het treffen tussen JCV 3 en gastheer Heerewaarden 1. Beiden bleven ongeslagen en samen wonnen ze ook het dubbel. Het team neemt een bescheiden plek in de middenmoot van de zesde klasse F in, maar hun eerdere 7-3 zege op koploper Taverbo 9 toont aan dat er meer mogelijk is.

Monika Coppens

In poule E van dezelfde zesde klasse stelde JCV 4 vrijdagavond teleur door bij koploper en directe rivaal Return Oss 4 niet verder te komen dan 5-5. Doordat het thuisteam met slechts twee spelers kwam opdagen kreeg JCV 4 drie punten cadeau, maar alleen Monika Coppens en John van Iersel wisten er ieder nog een punt aan toe te voegen. Lineke Kooyman kwam niet tot winst.
Door het gelijkspel liet  JCV 4 na om de koppositie in 6E over te nemen van Return Oss. Ook TTVE(lshout) 3 mag worden gerekend tot de kampioenskandidaten.

Lars
Jurre

Onze jeugdteams gingen zondag (13 maart) niet voor niets al vroeg op pad. Onder leiding van de jeugdtrainers Will Balvers en Peter Vullings bleef zowel JCV 1 (Jurre en Lars) als JCV 2 (Jort en Ole) bij de Table Stars Competitie ongeslagen. Beide duo’s wonnen ook het dubbelspel.
Merel Hendriks, in ‘JCV 3’ de vervanger van de onfortuinlijke, positief geteste thuisblijver Sander, won aan de zijde van gastspeler Sjoerd (TTV Mierlo) één van haar twee partijen.
(In de komende weken houden we je ‘met enige regelmaat’ op de hoogte van de verrichtingen in de diverse competities)