Laatste ronde is er een van verplichte nummers, ‘n titelkans en ‘n overlevingsstrijd

Na negen ronden combat zijn we vrijdagavond toe aan de laatste ronde van de Voorjaarscompetitie 2024. Er spelen vanavond (19 april) vier teams thuis, JCV 1 en 2 leggen de laatste hand aan dit seizoen op vreemde tafels.

Mogen Rob van Kasteren (links), Dick vd Krabben en Willy vd Donk (niet op foto) vanavond weer een kampioenstrofee omhoog houden?

Om met het laatstgenoemde team te beginnen: JCV 2 kan het al succesvolle voorjaarsgewoel nog wat extra glans geven door op bezoek bij naaste rivaal Attaque tenminste twee van de tien partijen naar zich toe te trekken. Henk Wentink moet na een medische ingreep aan zijn speelhand toekijken, maar ook Willy van de Donk, Rob van Kasteren en Dick van der Krabben moeten daar na de 5-5 in eigen huis toe in staat worden geacht.

Sterkste formatie

Dat zou dan worden beloond met promotie naar de derde klasse en het levert JCV dan z’n derde kampioenschap van deze Voorjaarscompetitie op. JCV 5 en JCV 1 gingen onze reserves voor. Daardoor is het treffen met TTVE vanavond een verplicht nummer voor JCV 1, maar onze kakelverse eersteklasser wil de degradatiestrijd die de thuisploeg voert niet beïnvloeden en treedt in Elshout met z’n sterkste formatie aan.
Van de vier thuis spelende teams staat er voor JCV 3 in deze laatste ronde ook niets meer op het spel. Peter, Tom, Wendy en/of Patricia kunnen hooguit nog ‘n plekje stijgen, maar dan moet met tenminste 8-2 worden gewonnen van Smash. In Raamsdonksveer werd begin maart met 7-3 verloren.

Gaan Kees, John, Monika (en Lineke, niet op foto) zich handhaven in de vijfde klasse? Links voorzitter Siebren van der Zee.

Bibberen

Lineke, John, Monika en Kees moesten vorig seizoen hard knokken voor een plekje in de vijfde klasse en na wat tegenvallende laatste weken is het vanavond voor dit JCV 4 toch nog onverwacht bibberen geblazen. Hoewel er voor tegenstander NTTV niets meer op het spel staat, kan JCV 4 op eigen tafel elk puntje gebruiken om te langen leste toch niet het kind van de rekening te zijn. Twee puntjes scheiden JCV 4 van de degradatieplek en om daar niet op te eindigen, is ons kwartet mede afhankelijk van het resultaat van het treffen tussen OTTC en TIOS. Het thuisteam staat in punten gelijk (35), hekkensluiter TIOS heeft die twee puntjes minder.
De thuiswedstrijden van JCV 5 en 6 hebben vanavond voor beide teams weinig om het lijf. Kampioen JCV 5 kan freewheelen tegen Batswingers, JCV 6 is bij één nederlaag tegen kampioen TTCV officieel gedegradeerd.
Alle wedstrijden beginnen vanavond om 20.00 uur.