Laatste jeugdtraining is familiefeestje met derde groep Young Stars en Ailynn als 100e lid

De gediplomeerde Young Stars Koen en Tom Hollestelle, Gijs Klerkx en Ailynn Kuijten (vlnr) met links Peter Vullings en rechts coördinator John van Iersel.

De laatste jeugdtraining van seizoen ’23-’24 had deze week niet het karakter van een serieuze laatste jeugdtraining. De laatste officiële ‘trainings’avond bracht een familiefeestje waarop een derde groep junioren het JCV Young Stars-diploma in ontvangst mocht nemen en waarop we als club konden stilstaan bij weer een mooie, stimulerende mijlpaal.

18 Young Stars

Vanaf mei 2022, toen we bij JCV met een eigen jeugdopleiding startten, mocht Young Stars-coördinator John van Iersel eerder al dertien jeugdleden blij maken en feliciteren met het diploma Young Stars. Eerst een groep van zeven man, daarna een gezelschap van zes en afgelopen week kwamen daar weer vijf jeugdspelers bij. Daardoor lopen er inmiddels dus al 18 jeugdleden rond met het diploma JCV Young Stars in the pocket.
Gijs Klerkx, de broers Tom en Koen Hollestelle, Aylinn Kuijten en (verhinderde) Sjoerd Schnieders vormden het derde groepje dat voldeed aan de pittige eisen die Het Diploma stelt en dat bracht de handen van ouders en andere familieleden op elkaar. Een aantal Young Stars van eerdere lichtingen was present om de nieuwe gediplomeerden te trakteren op een welverdiend applaus.

Onder het toeziend oog van nieuwe en oudere Young Stars slaan Johan van den Nieuwenhuizen (links) en Jordi van der Schoot (naast hem) een balletje met Tom Hollestelle en Jort de Visser (rechts)

Inmiddels werkt een nieuw groepje nieuwkomers aan de basisvaardigheden. Het uiteindelijke doel is om spelers stapje voor stapje te laten groeien naar competitieniveau en daarmee plezier in tafeltennis te bieden. De eersteteamspelers Johan van den Nieuwenhuizen en Jordi van der Schoot lieten na afloop van de diploma-uitreiking in een demonstratie zien waartoe alles kan leiden. Ouders en andere belangstellenden konden de verleiding niet weerstaan en klommen achter de tafel om er een compleet familiefeestje van te maken.

100ste lid

Behalve de uitreiking van de diploma’s stond de afsluitende jeugdavond vooral ook in het teken van een bijzondere gelegenheid. Na wat zoek- en naslagwerk van secretaris Rob van Kasteren mocht bestuurslid Technische Zaken Peter Vullings namelijk bekendmaken dat de 10-jarige Ailynn Kuijten officieel het 100ste JCV-lid is!

Het 100ste JCV-lid Ailynn Kuijten met TZ-bestuurslid Peter Vullings.

Die mijlpaal kwam eerder dan werd verwacht en die ruim twee jaar geleden als doel voor 2025 werd uitgesproken. ‘Laten we hopen dat we in het jaar van ons 75-jarig jubileum weer terug zijn bij tenminste honderd leden’, gaf het huidige bestuur bij z’n aantreden als één van de richtpunten aan. Toen had JCV nog nauwelijks 80 leden, inmiddels is de grens van 100 overigens alweer ruim gepasseerd. Bij de ALV begin juni stond de teller op 107.

Felicitatie

Aylinn is ongeveer een half jaar lid van JCV en de groep 6 leerling van Jenaplan Basisschool De Lichtstraat is al enige tijd een vertrouwd gezicht in een groepje beginnelingen dat deelneemt aan de NTTB-competitie Table Stars. Uit handen van kersvers Erelid Peter Vullings kreeg Ailynn een fraai ingelijste Felicitatie die haar voor altijd zal herinneren als 100ste lid van JCV in 2024.