Kopmannen, kopvrouwen, koplopers en kopzorgen na tweede competitieronde

We zijn pas twee rondjes onderweg, maar toch is er al wat tekening gekomen in de Voorjaarscompetitie 2024. Bij de senioren zijn twee koplopers te benoemen, er hebben zich kopmannen en kopvrouwen gepresenteerd en – helaas – na pas twee rondjes dienen zich ook al wat eerste kopzorgen aan.
Bepaald plezierig is het te zien dat ons eerste team zich presenteert als een serieus te nemen nieuwkomer in de tweede klasse C. Vrijdagavond werd het Tilburgse TIOS 2 met 7-3 aan de kant gezet, waarmee JCV 1 een uitstekend vervolg gaf aan de 4-6 zege een week eerder in en tegen Waalwijk. Na twee rondjes is JCV 1 koploper in 2C, al moet daarbij worden aangetekend dat runner-up OTTC pas één keer achter de tafel kwam en dankzij een afgetekende 9-1 zege op Waalwijk slechts vier punten minder heeft.

Simon Schoones was naast Jos Hendriks één van de twee ongenaakbare kopmannen van JCV 1.

Machtsvertoon

OTTC is na het carnavalsreces de eerstvolgende tegenstander en dan zullen de krachtsverhoudingen duidelijker zijn. Vooralsnog is JCV 1 echter foutloos en vrijdagavond dankte het team dat aan twee ongenaakbare kopmannen. Simon Schoones hees alle zeilen om zich langs z’n drie opponenten te knokken, Jos Hendriks moest even wennen, maar eenmaal los raasde de ervaren veteraan met groot machtsvertoon naar een clean sheet zonder gameverlies. Simon en Jos waren ook in het dubbelspel oppermachtig; ‘derde man’ Xiang Han snoepte van iedere tegenstander ‘n game af maar kon aan de score geen bijdrage leveren.

Krasje

In 4F draaien onze reserves goed mee, maar het tweede optreden leverde vrijdagavond wel het eerste krasje op. In Tilburg waren twee winstpartijen van Henk Wentink en één van Dick van der Krabben en Willy van de Donk niet voldoende om LUTO 3 van een 6-4 zege af te houden.

Wendy Han (links) kon de druk op haar schouders goed aan; Patricia van der Schoot boekte haar eerste enkelspelzege.

Happy de peppie

Wendy Han groeide vrijdagavond in eigen zaal uit tot een blije, stralende kopvrouw van JCV 3. Met captain Peter Vullings aan de zijlijn als leider van het dienstdoende BarTeam, lag veel druk op Wendy’s schouders. De-Chinese-met-de-mooie-stijl wist daar echter uitstekend mee om te gaan.
Voor het eerst in pakweg ‘n jaar boekte Wendy twee solozeges en daar mocht ze gezien haar trainingsarbeid trots op zijn. Samen met Patricia van der Schoot, die na ‘elf jaar op de bank’ haar eerste enkelspelzege happy de peppie vierde, werd ook het dubbel gewonnen. Tom Gloudemans bleef tegen koploper ASIO met lege handen: 4-6.

Kopvrouw Lineke

Ook een kopvrouw bij JCV 4, dat onder leiding van een ongeslagen Lineke Kooyman met een 3-7 zege op zak terugkeerde van de ontmoeting met OTTC 4. In Oss kwam John van Iersel een fractie tekort om ook tot een hattrick te komen; zijn eerste partij ging met 12-10 in de vijfde game verloren. Lineke en John wonnen ook het dubbel, Roeland Hendricks bracht de eindstand 3-7 op het scoreformulier door de slotpartij op zijn naam te schrijven.

Marcel Verhoeven redde de eer van JCV 6.

Contrast

Bij onze twee teams in de zesde klasse kon het contrast nauwelijks groter. JCV 5 had geen kind aan Batswingers 3. In Gilze was Rui Zhao donderdagavond de onbetwiste kopman. Onze nieuwste Chinese aanwinst, vervanger van de wat grieperige Klaudi, hoefde slechts één game af staan. In de mega opblaashal van Batswingers waar het balletje weigerde te stuiten, droegen Raz Aldebis en Jetse Offers met ieder twee zeges bij aan de uiteindelijke 2-8 zege van onze koploper in 6D.
De 1-9 nederlaag van JCV 6 tegen Hooghei 2 steekt daar schril bij af. Marcel Verhoeven redde de JCV-eer en na het 8-2 verlies in de eerste competitieronde lijken enige kopzorgen over het behoud van een plek in 6E gerechtvaardigd.

Jeugd naar Veghel

Voor onze twee jeugdteams in de DUO-competitie staat zondagochtend de tweede ronde op de agenda. In Veghel neemt Jeugd 1 het op tegen TTCV 1 en krijgt Jeugd 2 OTTC 1 tegenover zich. Voor beide tegenstanders is het de eerste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie. Onze Jeugd 1 en Jeugd 2 openden het nieuwe seizoen vorige week tegen elkaar. Jeugd 1 won toen met 4-1.