Klinklaar goud in ‘n volle Zaal en Jort met de beker

Winnaar Jort vond het ‘Leuk’. Zijn vader ook.

Er stonden zondag tien koppels in een volle zaal en van een aantal kinderen waren zelfs beide ouders present. Dat doet goed, dat verraadt betrokkenheid en plezier. Ze speelden met z’n allen zeven rondjes. Tegen elkaar, met elkaar, dubbel, gemixed en met als dubbele apotheose het onverwoestbare ‘Rond de Tafel’ en de Grote Finale. De winnaar daarvan keerde met de beker in z’n rugtas terug naar Helvoirt. ‘Leuk’, hield Jort zijn overwinningsspeech kort.

Het gezin Kaptein verzorgde op Tafel 5 het captains dinner.

Voor alle deelnemende kinderen was er een loodzware JCV-medaille. Trainers en ouders achter een telbord en met de regie in handen van de alles overziende jeugdtrainer Peter, bood het ouder/kind-toernooi alles wat JCV zich van z’n ouder/kind-toernooi had voorgesteld. Bijzonder was een tafereeltje op Tafel 5, waarop het complete gezin Kaptein een ‘captains dinner’ aanrichtte: vader met zoon Hugo, moeder met zoon Steven.

Lars met vader.
Stan met vader.

App-bedankje
Het geeft enorme voldoening wanneer je na afloop een app-bedankje krijgt voor ‘een geweldig leuke middag’. Of wanneer je als onderdeeltje van de JCV-jeugdafdeling binnenloopt en een zaal vol blije kinderkoppies treft.
Het zijn dezelfde koppies die je ook op maandagavond en/of woensdagmiddag ziet. Ze geven alles, ze knallen erop los en zondag demonstreerden ze aan hun ouders wat ze al in hun mars hebben.

Sander met vader.
Ole met moeder.

Goud
In een heel behoorlijk aantal gevallen spat de vooruitgang ervan af. Dat is leuk, geeft voldoening, hoop en vertrouwen. Maar niet alleen gestage vooruitgang of groeiend spelplezier voedt een trainershart. Betrokken en trotse ouders treffen, hun interesse horen uitspreken en hen zien genieten van wat hun kroost al na ’n half jaar ‘op tafel legt’; ouders, dat is klinklaar goud.
Ons ouder/kind-toernooi is namelijk een clubevenement waarop niet inzet, houding of techniek centraal staat. Anders dan bij een training is het doel samen een gezellige middag beleven. Vader, moeder, oom, tante, oma of opa betrekken en zich betrokken laten voelen. Want niet alleen die spelende kinderen zijn bepalend voor de toekomst. Zonder ouders die wekelijks logistieke puzzels moeten leggen, beleven die kinderen geen spelplezier en boeken ze ook geen vooruitgang. Zonder ouders geen zeven rondjes, geen ‘Rond de Tafel’ en ook geen Grote Finale.

Steven met vader.
Hugo met moeder.

Bemanning
Zondag was dat er allemaal wel. Ole en Lars met beide ouders. Tuur met beide ouders. Steven en Hugo met beide ouders. Jort, Stan, Sander, Jurre en Hein met hun vader. Ze maakten er met de organisatorische en facilitaire bemanning van JCV ochtend/middag van die aan alle verwachtingen voldeed.
In een veld van verder alleen Vughtenaren, kaapte de enige Helvoirtenaar de hoofdprijs mee. Jort de Visser ging na een spannende en hoogstaande finale tegen Sander met de beker in z’n bagage naar huis.

Hein met vader.
Tuur met vader.

Maar hij was niet de enige winnaar. Dat waren ook alle anderen met zo’n loodzware JCV-medaille. Dat waren ook hun ouders, die vanaf vandaag weer wat logistieke puzzels gaan leggen.