Machtige wisselbokaal voor Brandon/Kevin; ‘Ik kan niet darten’, bekent Bart

Wie de afgelopen weken goed keek en oplette bij het WK in het Londense Alexandra Palace, had gezien hoe het moet, dat pijltjes gooien. Hij of zij had dan geweten hoe je singles, dubbels, triples en bull gooit als het erop aankomt en die was afgelopen vrijdagnacht met die machtige JCV-wisselbokaal naar huis gegaan.
Deze keer waren dat Kevin en Brandon, maar op het JCV darttoernooi dat traditioneel op de eerste vrijdag na het WK plaatsvindt, deed het er eigenlijk niet toe wie de zwarte, witte, rode en groene vakjes het beste raakte.

Kees en Marlize als BarTeam. Peter (achtergrond rechts) neemt even pauze met Hans aan zijn zijde.
Eddie van Doorn en Leon van Run.


Twintig koppels

Bij het JCV Dartstoernooi gaat het veel meer om samen een gezellige avond beleven met pijltjes gooien, en daar is het hele evenement ook op afgestemd. Toernooileider Peter Vullings, zelf geblesseerd aan de kant met een hernia die veroorzaakt leek door twee weken ‘bank hangen’, loodste vrijdag twintig koppels door een lange avond vol onderling plezier.

Die ‘volle bak’ en een eenvoudige opzet leverde een gemoedelijk en vlot verlopend toernooi op waarin het iedereen naar de zin werd gemaakt. Meer ervaren spelers kwamen aan hun trekken, voor debutanten met drie pijltjes konden regels worden veranderd, wachttijden werden verkort en daardoor bleef nog tijd over voor een gesprekje en drankje tussendoor.

Brandon en Kevin.
Brent en Bart.
Frank en Jolanda

Dus waren alle elementen aanwezig om van het traditionele JCV Darttoernooi, editie 2024 weer een alleszins geslaagd feestje te maken. Zoals gemeld was de grote wisseltrofee, gekoppeld aan de A-klasse, voor Kevin en Brandon.
De B-klasse leverde een zege op voor Brent en Bart, die tussendoor bekende ‘uit de kast’ te zijn gekomen. “Ik kan niet darten”, luidde zijn coming out na een ongeldige finish van 140 terwijl hij slechts 119 punten nodig had om uit te gooien.
Jolanda en haar zwager Frank van der Sande letten de afgelopen weken het minst goed op bij het WK in het Londense Alexandra Palace. Zij verlieten het strijdtoneel met de poedelprijs.