Kampioenskansen JCV 2 verschrompelen na thriller in Raamsdonksveer

De competitie-avond van vrijdag 4 november had voor de drie JCV-teams weinig spraakmakends in petto. Vooral ook niet in positieve zin. Onze reserves kwamen nog het best voor de dag, maar de 5-5 tegen Smash 2 was toch ruimschoots te weinig om het team weer te kunnen benoemen als kampioenskandidaat. JCV 3 en 4 gingen pijnlijk ruim onderuit.
JCV 2, na het betreurde terugtrekken van ons vlaggenschip omgedoopt in het ‘nieuwe eerste’, maakte er vrijdagavond in Raamsdonksveer een thriller van die pas na middernacht werd beslist.
Dat de partij tot het einde toe ongemeen spannend en in evenwicht bleef, was mede toe te schrijven aan Xiang Han.

Xiang Han stelde in teleur met slechts één overwinning. Rob van Kasteren daarentegen kwam met twee zeges sterk voor de dag in Raamsdonksveer.

Onze fanatieke, leergierige en immer opgewekte Chinese penhouderspeler leverde weliswaar een ruime bijdrage aan de winst van het dubbelspel (met Henk Wentink), maar in het enkelspel liet zijn eerste en enige dagoverwinning op zich wachten tot de laatste partij. Die besliste Xiang met 10-12 in de vijfde game in zijn voordeel waardoor de relatief lange terugreis uiteindelijk niet met een negatief saldo moest worden aanvaard.
Met één overwinning bleef Henk Wentink vrijdagavond in Raamsdonksveer ook achter bij de verwachtingen. Teamcaptain Rob van Kasteren kwam met twee zeges sterk voor de dag. Never Despair gaat inmiddels met 6 punten voorsprong op kop in 4D en voor JCV 2 wordt het een lastige zaak om de Bossche formatie nog serieus te kunnen bedreigen. Temeer daar HITA’79 en Smash ook nog concurrenten zijn.

Lineke Kooyman redde bij PJS 3 de eer voor JCV 3.

Afgeserveerd
JCV 3 en 4 kwamen er vrijdagavond allebei niet aan te pas. In 5E werd ons derde met niet minder dan 9-1 afgeserveerd door PJS 3. In de ‘eigen’ Deken van Osstraat redde Lineke Kooyman de spreekwoordelijke eer.
JCV 3 zal nog alle zeilen moeten bijzetten om Kruiskamp 5 van zich af te houden in de strijd tegen een rechtstreekse terugkeer naar de klasse waaruit het team eind vorig seizoen nog wist te ontsnappen.
Voor JCV 4 hangt de vlag er nog dreigender en zorgwekkender bij. Na 7 ronden is het vierde een afgetekende hekkensluiter van 6E en de 8-2 nederlaag vrijdagavond bij koploper Never Despair paste wel bij die klassering. Frits Jansen en Johan van de Nieuwenhuizen (sr) wonnen in Den Bosch ieder één keer.
Komende vrijdag, 11 november, staan voor JCV 2 en 3 thuiswedstrijden op het programma. Het vierde gaat dinsdag al op bezoek bij ASIO 2 in Haaften.